|

Plejecenter i Hadsten – Bymidte eller på bar mark?

Læserbrev 

Lone  Glarbo – Venstre

Til udvalgsmøderne i juni, i Social- og Sundhedsudvalget og Planudvalget, stillede Venstre forslag om, at placeringen nord for Hadbjergvej i Hadsten, blev sat pause.

Der skulle tages stilling til forundersøgelser af det kommende plejecenter i Hadsten. Byggeriet er til behandling, fordi det er en del af budgettet for 2021-24. Et budget som Venstre også tilsluttede sig, men derfor har vi alligevel en forpligtelse til at stoppe op, hvis vi mener at beslutningen ikke nødvendigvis er hensigtsmæssig.

Før vi vedtager, at bruge flere millioner på undersøgelser, rådgivning mm, så ønsker vi at “trække i håndbremsen, og tænke os om en ekstra gang”. Venstres betænkelighed ved forslaget om placeringen på “bar mark” ved Hadbjergvej, går på, at vi ønsker undersøgt, om en mere bynær placering ville være mere hensigtsmæssig for de ældre borgere, som skal bo på plejecenteret.

Det område vi forestiller os, som måske kan anvendes i stedet for, er ved Lilleåparken, hvor der er lokalplanlagt punkthuse. I Planudvalget støttede DF, som de eneste, op om forslaget, det er altid rart, når vi kan få flere partier med på vores ideer, fordi de har en berettigelse.

Venstres betænkeligheder ved forslaget, om placeringen på “bar mark” ved Hadbjergvej, går på, at vi ønsker undersøgt, om en mere bynær placering ville være mere hensigtsmæssig for de ældre borgere, som skal bo på plejecenteret.

Forslaget tager bl.a. sit udspring fra en pårørende til en i Venstres byrådsgruppe, som har udtalt. “Jeg har set træer nok i mit liv, nu vil jeg have liv og leben omkring mig, tæt på en befolket bymidte, hvor der er let adgang til butikker mm”.

Venstre ønsker derfor, at bl.a. Ældrerådet mm inddrages i planerne FØR det besluttes, hvor plejecenteret skal ligge. Vi ønsker at inddrage dem og andre relevante grupper for at høre, hvad de kunne tænke sig, at et plejecenter skal kunne tilbyde, udover valg af sten og fysiske rammer. Betyder placeringen noget for livskvaliteten, ville de overhovedet gøre brug af byen, eller er tanken om at byen ville kunne bruges, tilstrækkelig for beboerne og deres pårørende.

Det er muligt, at den bedste placering er langs Hadbjergvej ved siden af Aktivtetscenter Elbæktoften, men vi ønsker blot at det sker på et mere kvalificeret grundlagt.

Venlig hilsen
Lone Glarbo (V)
Favrskov Byråd, medlem af Social- og Sundhedsudvalget
Århusvej 55, 8392 Hinnerup
Tlfnr.: 61695287

 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.K: Tid til Tryghed i Favrskov

K: Tid til Tryghed i Favrskov

Af Lars Storgaard, 2. viceborgmester (K), Ulstrup og Niels Christian Selchau-Mark, byrådskandidat (K), Kollerupvej 2b, 8370 Hadsten ... læs mere
Indbrud i Selling

Indbrud i Selling

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

Morten Bisgaard spiller fortæller tidligere formand Gert Jensen HSK ... læs mere
17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

Halvdelen blev solgt i løbet af to måneder ... læs mere
En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

Høj sol over Østervangskolen - og forsinket fødselsdagsfest med mange fine indslag ... læs mere
Så syng da Thorsø......

Så syng da Thorsø……

Sommersang ved søen - så syng da Danmark lad hjertet tale…… ... læs mere
Tak skæbne!

Tak skæbne!

Det er i aften - mandag den 21. juni - at Danmarks ”skæbne” afgøres… ... læs mere
HSK `s 100 års Jubilæums reception

HSK `s 100 års Jubilæums reception

Fodbolden i Hadsten fylder 100 år ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Loading...