|

Pressemeddelelse

Favrskov Forsyning åbner igen

Favrskov Forsyning åbner igen genbrugspladser for private kunder
Fra tirsdag den 31. marts åbner Favrskov Forsyning igen for adgangen til genbrugspladserne for private kunder. Tiltaget sker efter nye udmeldinger fra Kommunernes Landsforening (KL) og Dansk Affaldsforening. Styrelsen for patientsikkerhed har vurderet, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne pladserne med visse sikkerhedsforanstaltninger.
– Vi valgte at følge KL´s anbefalinger i forhold til at lukke genbrugspladserne for at mindske smitterisikoen med Coronavirus. Nu har Styrelsens for patientsikkerhed vurderet, at pladserne godt må åbne, hvis vi sikrer, at der ikke kommer for mange ind på pladserne ad gangen. Den anbefaling har bestyrelsen valgt at følge, og derfor åbner vi alle pladser fra på tirsdag, siger Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning.
Lørdag meldte KL ud, at pladserne kan åbne fra tirsdag den 31. marts. På grund af det gode vejr og den ekstra tid derhjemme, har mange store mængder haveaffald og affald fra oprydning i hjemmet, så der forventes et stor pres på pladserne. Derfor er det vigtigt med en koordinering, så pladserne landet over åbner samme tid, således at presset på de enkelte pladser spredes bedst muligt ud.
Max 8 kunder ad gangen Det er stadig meget vigtigt, at vi holder god afstand til hinanden, hvis vi skal undgå spredning af coronavirussen. Derfor lukker forsyningen max 8 kunder ind ad gangen på genbrugspladserne.
– Vi følger naturligvis myndighedernes anbefalinger om, at vi skal holde god afstand og vise hensyn til hinanden. Derfor lukker vi kun otte kunder ind på pladsen ad gangen, oplyser driftschef Jens Drivsholm, og tilføjer:
– For at sikre, at der ikke kommer for mange ind, vil der være personale ved indgangen til pladserne. Derudover vil det ikke være muligt for kunder at henvende til personalet, hvis de opholder sig i mandskabsrummet. Vi opfordrer naturligvis til, at alle respekterer disse anvisninger.
Det er vigtigt at man selv medbringer kost og skovl til pladserne, for at mindske smitterisikoen. Samtidig opfordres alle kunder til at bære handsker, når de er på pladsen. Af hensyn til smittefare, må børn ikke komme ud på pladserne, og max to voksne pr. bil må foretage aflæsning på pladserne.
Ingen mulighed for at aflevere til direkte genbrug Containere til genbrug og ”Gi’ og Ta’” er lukket. Hvis du har noget til direkte genbrug, opfordrer forsyningen til, at du afleverer det direkte til genbrugsbutikker eller beholder det hjemme, indtil forsyningen åbner for ”Gi’ og Ta’” og genbrugscontainerne igen.
2
Stort pres på genbrugspladserne… og på vejene Det gode forårsvejr og den ufrivillige hjemmekarantæne har fået mange til kaste sig ud i den helt store haverengøring, rydde op i garagen eller færdiggøre det længe ventede gør-det-selv projekt. Og i takt med dette, stiger behovet for at aflevere sit affald på genbrugspladsen også. Derfor forventer forsyningen stort pres på både genbrugspladserne og på vejene hen til pladserne.
– Der har været efterspørgsel for at benytte genbrugspladserne og mange har formentlig samlet store mængder affald til genbrug. Derfor forventer vi, at rigtig mange vil besøge pladserne, når vi åbner igen. Det kan skabe kødannelse ved indgangen til genbrugspladserne, men også på vejene hen til genbrugspladserne. Vi opfordrer derfor til, at man udviser tålmodighed og hensyn til andre billister, men vi glæder os også til igen at tage imod vores kunder på genbrugspladserne, pointerer Sara Funch.
Find mere information om corona-situationen i Favrskov Forsyning på: https://www.favrskovforsyning.dk/corona-situationen-seneste-nyt
Kontakt for yderligere oplysninger: Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning: 20 10 23 95 / safu@favrskovforsyning.dk Lone Bejder, projekt- og udviklingschef: 40 95 20 53 / lb@favrskovforsyning.dk Jens Drivsholm, driftschef: 22 57 13 37 / jedr@favrskovforsyning.dk

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ny direktør på Den jydske Haandværkerskole

Ny direktør på Den jydske Haandværkerskole

Den 1. juni tiltræder Jesper Kofoed Petersen stillingen som ny direktør på Den jydske Haandværkerskole (DjH). Jesper Kofoed Petersen kommer fra en stilling som områdeleder i elafdelingen på DjH, og er derfor et velkendt ansigt på skolen ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Virksomhederne er meget tilfredse med Jobcenter Favrskovs virksomhedsservice ... læs mere
Søren Frandsen er blevet radikal.

Søren Frandsen er blevet radikal.

Socialistisk Folkepartis byrådsmedlem i Favrskov Kommune, Søren Frandsen, har inden for kort tid haft to læserbreve i medierne om trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
annonce : Lej en PØLSEVOGN med "DET HELE"

annonce : Lej en PØLSEVOGN med “DET HELE”

Lej en komplet pølsevogn med alt hvad der hører sig til. Inklusiv en pølsemand/kvinde ... læs mere
MARK er klar igen MANDAG

MARK er klar igen MANDAG

Hadstens populære fiskehandler Mark Bodal Jensen har hver mandag ved Kvickly vognen fuld af gode tilbud på friske fisk - kig ind ... læs mere
Er 2 sekunder nok?

Er 2 sekunder nok?

I disse uger gennemføres trafikkampagnen ”BRUG 2 SEKUNDER MERE”, der skal gøre det mere sikkert for cyklister at færdes i trafikken ... læs mere
Lej en elbil i Hinnerup, Hadsten og Hammel

Lej en elbil i Hinnerup, Hadsten og Hammel

Ved du, at du kan booke en el-delebil i Hinnerup, Hadsten og Hammel? ... læs mere
Borgerservice hjælper og vejleder

Borgerservice hjælper og vejleder

Har du brug for hjælp i Borgerservice, så ring på 89 64 10 10 ... læs mere
Loading...