|

Pressemeddelelse

Favrskov Forsyning åbner igen

Favrskov Forsyning åbner igen genbrugspladser for private kunder
Fra tirsdag den 31. marts åbner Favrskov Forsyning igen for adgangen til genbrugspladserne for private kunder. Tiltaget sker efter nye udmeldinger fra Kommunernes Landsforening (KL) og Dansk Affaldsforening. Styrelsen for patientsikkerhed har vurderet, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne pladserne med visse sikkerhedsforanstaltninger.
– Vi valgte at følge KL´s anbefalinger i forhold til at lukke genbrugspladserne for at mindske smitterisikoen med Coronavirus. Nu har Styrelsens for patientsikkerhed vurderet, at pladserne godt må åbne, hvis vi sikrer, at der ikke kommer for mange ind på pladserne ad gangen. Den anbefaling har bestyrelsen valgt at følge, og derfor åbner vi alle pladser fra på tirsdag, siger Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning.
Lørdag meldte KL ud, at pladserne kan åbne fra tirsdag den 31. marts. På grund af det gode vejr og den ekstra tid derhjemme, har mange store mængder haveaffald og affald fra oprydning i hjemmet, så der forventes et stor pres på pladserne. Derfor er det vigtigt med en koordinering, så pladserne landet over åbner samme tid, således at presset på de enkelte pladser spredes bedst muligt ud.
Max 8 kunder ad gangen Det er stadig meget vigtigt, at vi holder god afstand til hinanden, hvis vi skal undgå spredning af coronavirussen. Derfor lukker forsyningen max 8 kunder ind ad gangen på genbrugspladserne.
– Vi følger naturligvis myndighedernes anbefalinger om, at vi skal holde god afstand og vise hensyn til hinanden. Derfor lukker vi kun otte kunder ind på pladsen ad gangen, oplyser driftschef Jens Drivsholm, og tilføjer:
– For at sikre, at der ikke kommer for mange ind, vil der være personale ved indgangen til pladserne. Derudover vil det ikke være muligt for kunder at henvende til personalet, hvis de opholder sig i mandskabsrummet. Vi opfordrer naturligvis til, at alle respekterer disse anvisninger.
Det er vigtigt at man selv medbringer kost og skovl til pladserne, for at mindske smitterisikoen. Samtidig opfordres alle kunder til at bære handsker, når de er på pladsen. Af hensyn til smittefare, må børn ikke komme ud på pladserne, og max to voksne pr. bil må foretage aflæsning på pladserne.
Ingen mulighed for at aflevere til direkte genbrug Containere til genbrug og ”Gi’ og Ta’” er lukket. Hvis du har noget til direkte genbrug, opfordrer forsyningen til, at du afleverer det direkte til genbrugsbutikker eller beholder det hjemme, indtil forsyningen åbner for ”Gi’ og Ta’” og genbrugscontainerne igen.
2
Stort pres på genbrugspladserne… og på vejene Det gode forårsvejr og den ufrivillige hjemmekarantæne har fået mange til kaste sig ud i den helt store haverengøring, rydde op i garagen eller færdiggøre det længe ventede gør-det-selv projekt. Og i takt med dette, stiger behovet for at aflevere sit affald på genbrugspladsen også. Derfor forventer forsyningen stort pres på både genbrugspladserne og på vejene hen til pladserne.
– Der har været efterspørgsel for at benytte genbrugspladserne og mange har formentlig samlet store mængder affald til genbrug. Derfor forventer vi, at rigtig mange vil besøge pladserne, når vi åbner igen. Det kan skabe kødannelse ved indgangen til genbrugspladserne, men også på vejene hen til genbrugspladserne. Vi opfordrer derfor til, at man udviser tålmodighed og hensyn til andre billister, men vi glæder os også til igen at tage imod vores kunder på genbrugspladserne, pointerer Sara Funch.
Find mere information om corona-situationen i Favrskov Forsyning på: https://www.favrskovforsyning.dk/corona-situationen-seneste-nyt
Kontakt for yderligere oplysninger: Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning: 20 10 23 95 / safu@favrskovforsyning.dk Lone Bejder, projekt- og udviklingschef: 40 95 20 53 / lb@favrskovforsyning.dk Jens Drivsholm, driftschef: 22 57 13 37 / jedr@favrskovforsyning.dk

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kære alle...

Kære alle…

Fra Hadsten Håndbold ... læs mere
Sandheden om lavdosis CT-scanning i Silkeborg

Sandheden om lavdosis CT-scanning i Silkeborg

Af Christian Møller – Nielsen, Landsbækvej 90A, Hammel Regionsrådsmedlem(V), fhv. lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt ... læs mere
FAVRSKOV KAN HENTE 178 MLLIONER KRONER

FAVRSKOV KAN HENTE 178 MLLIONER KRONER

Af Ken Richter, Hejrevej 12, 8382 Hinnerup ... læs mere
Nyt fra Hadsten Skakklub

Nyt fra Hadsten Skakklub

af Sten Bo Andersen, formand ... læs mere
Er fagbevægelsen da blevet helt gakke-lak?

Er fagbevægelsen da blevet helt gakke-lak?

Nu har heksejagten også indfundet sig i den samlede fagbevægelse… ... læs mere
DA KVALITET VAR EN SELVFØLGE...

DA KVALITET VAR EN SELVFØLGE…

Kurt Villy kom kortvarigt i knibe, men endte alligevel med ikke at klokke i det ... læs mere
Drenge knuste ruder på skole

Drenge knuste ruder på skole

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Snerydning og saltning

Snerydning og saltning

Kommunen salter og rydder sne på de offentlige veje, stier og pladser, når det er vinter i perioden fra 15. oktober til 20. april ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...