|

Pressemeddelelse

Boligejere til 1.490 boliger i Favrskov Kommune kan fra i morgen kl. 10.00 søge om tilskud 

 

  1. september klokken 10.00 åbner Energistyrelsen op for sin bygningspulje. Det betyder, at fra den dag har du som boligejer – for anden og dermed sidste gang i år – mulighed for at søge om økonomisk tilskud til at lave energiforbedringer i din private bolig.

Sidst blev puljen tømt på én dag

– Da Bygningspuljen sidst åbnede i april, blev den bestormet og tømt på under en dag. Det har Energistyrelsen taget til sig, og den nye pulje, der er på i alt cirka 340 millioner kroner, giver derfor mindre, men flere tilskud end sidst, så flere boligejere kan få del af kagen, forklarer fagchef for bolig i Sparekassen Kronjylland, Jesper Vejergang Christensen.

Han tilføjer, at for mange boligejere er det en kærkommen ændring, da i titusindvis af borgere sidst måtte opgive at komme igennem den enorme ansøgerkø.

Nu kun energimærke E, F og G

Det samlede ansøgerfelt til tilskudspuljen sidst i september er samtidig snævret ind, da Energistyrelsen som noget nyt har valgt at fokusere på de huse, der trænger mest – det betyder, at kun huse med energimærke E, F og G kan komme i betragtning til tilskud, medmindre der er tale om tilskud til varmepumpe. Tilskud til varmepumpe stiller som det eneste ikke krav til energimærke.

– Ikke alene kan flere boligejere altså få tilskud, men de tilskudskroner, der bliver givet, vil også give større energibesparelser end ved tidligere tilskudspuljer, hvor der ikke blev skelet til husenes energimærke og dermed energimæssige stand, fortæller fagchefen for bolig i Sparekassen Kronjylland.

1.490 boliger i Favrskov Kommune   

Man kommer op på 1.490 boliger, når man lægger Energistyrelsens tal sammen for, hvor mange parcel-, rækkehuse og etageejendomme i Favrskov Kommune, der har energimærket E, F eller G. Ejerne til disse boliger kan dermed fra 28. september søge om tilskud til eksempelvis udskiftning af vinduer eller efterisolering. 

Ønsker du tilskud til varmepumpe, er der imidlertid ikke krav om et bestemt energimærke, så her har alle interesserede en chance – også selvom deres bolig ikke har et energimærke.

– Grunden til denne energimærke-fritagelse ved varmepumpe er sandsynligvis, at et af de tiltag, du kan foretage, der har størst effekt på CO2-udsplippet, er ved at skifte et oliefyr ud med en varmepumpe. Du kan nedbringe dit CO2-udsplip med op til hele 70 procent ved at skrotte oliefyret og erstatte det med en varmepumpe, ligesom varmeregningen typisk falder med flere tusinde kroner om året, forklarer Jesper Vejergang Christensen.

Fordoblet håndværkerfradrag

Skal du foretage energiforbedringer i din bolig, men får du af en eller anden grund ikke del i den nye tilskudspulje, så husk, at du i år har et forhøjet håndværkerfradrag på 25.000 kroner pr. voksen i husstanden. Eksempelvis til arbejdsløn til at få installeret en varmepumpe eller sat nye vinduer i. Det er ikke muligt både at få håndværkerfradrag og tilskud fra Bygningspuljen til din boligs energiforbedring.      

Cirka 40 procent af Danmarks samlede energiforbrug stammer fra vores boliger, og det er det tal, Energistyrelsen med sin tilskudspulje vil være med til at nedbringe.

 

 

Venlig hilsen
Maja Golles
Kommunikationsmedarbejder

Kommunikation
Tronholmen 1, 8960 Randers SØ
Email mgo@sparkron.dk
Tlf. 89 12 25 70

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Æbledag
22. okt. 2021

Æbledag

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

BREDT UDVALG

BREDT UDVALG

GADEBERG XL GØR DET IGEN ... læs mere
”Four more years”…

”Four more years”…

Selv om man ikke får Nils Borring til at sige ”den er hjemme”, så virker det mest sandsynligt, at han også sidder for bordenden i kommunen efter valget i november ... læs mere
Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Den nye formand Jan Kjærulff-Møller var rigtig godt tilfreds med Petangue Sportens dag ... læs mere
Lille boks lover store ord –

Lille boks lover store ord –

kan Voltbox skære 90 procent af din elregning? ... læs mere
Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

En kreds af borgere har sendt følende til Pingvinnyt ... læs mere
Standset af Politiet

Standset af Politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Cafémøde med Lars Storgaard

Cafémøde med Lars Storgaard

I rækken af cafémøder hos Mester Jacob i Hadsten er turen denne gang kommet til de konservatives spidskandidat Lars Storgaard ... læs mere
UD I NATUREN (45)

UD I NATUREN (45)

EFTERÅRSFERIE🍁EFTERÅRSSTEMNING🍁EFTERÅRSFARVER🍁EFTERÅRSHYGGE🍁EFTERÅRSMOTIVER🍁EFTERÅRSVEJR🍁 ... læs mere
Vi må ikke glemme landsbyerne

Vi må ikke glemme landsbyerne

Af Morten Bang - Hinnerup Venstre kandidat til det kommende Byrådsvalg ... læs mere
En ”fuldblods” SF’er…

En ”fuldblods” SF’er…

Søren Frandsen - spidskandidat for SF i Favrskov – var til cafémøde med PingvinNyt ... læs mere
VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

Hvordan ser det ud med ældreboliger i Favrskov Kommune? Hvordan er bemandingen i ældreplejen, og hvordan ser fremtiden ud for kernevelfærden? ... læs mere
Loading...