|

Pressemeddelelse fra Favrskov Forsyning

Nye forsøg med genbrugsting i Hadsten

Favrskov Forsyning vil i samarbejde med frivillige og velgørende organisationer fra 1. september teste nye løsninger, for at fremme direkte genbrug, og udvider derfor området til direkte genbrug på Hadsten genbrugsplads.
Siden juni sidste år, har brugerne på Hadsten genbrugsplads kunne aflevere ting, som andre kunne få gavn af, men også selv tage brugbare ting med hjem. GI’ og TA’ hedder tiltaget, der skal fremme direkte genbrug, og i maj 2020 blev det besluttet at udrulle
konceptet til alle genbrugspladserne, i takt med at de renoveres.
Nu vil forsyningen undersøge om det populære koncept kan udvides. For de frivillige foreninger i kommunen, som lige nu afhenter genbrugsting i Hammel og Hinnerup, skal også tænkes ind, når forsyningen åbner GI’ og TA’ på de nye pladser:

– Vi har en klar målsætning om at samarbejde med frivillige organisationer og foreninger omkring direkte genbrug. Derfor har vi, sammen med foreningerne, udtænkt en model vi vil teste af, så vi kan se, hvordan vi bedst indretter de nye pladser, siger Søren Frandsen, bestyrelsesformand.
Midlertidigt forsøg i Hadsten GI’ og TA’ området i Hadsten bliver under forsøget stående som det er, og der bliver ikke pillet ved konceptet her: du kan både give eller tage brugbare ting.
Men ved siden af, vil brugerne på pladsen se en container, hvor de også kan aflevere specifikke genbrugsting til foreninger/organisationer. På den måde kan kunderne selv vælge, hvem de vil donere deres ting til: borgere i kommunen eller de frivillige foreninger.
Forsøget varer i første omgang fra september til november, og det er organisationerne Røde Kors Hinnerup og Sct. Georgs Gildet i Hadsten, der deltager.
Røde Kors Hinnerup åbnede i august 2019 butikken ”Bygge-genbrug til hus og have”, hvor de blandt andet sælger brugte og donerede byggematerialer. I september – oktober er det derfor byggematerialer, værktøj, cykler og havemaskiner man kan aflevere i
containeren til Røde Kors.
Sct. Georgs Gildet i Hadsten er en international sammenslutning af tidligere spejdere og spejdervenner, der arbejder for personlig udvikling og humanitære opgaver. Sct. Georgs Gildet i Hadsten afholder et årligt loppemarked, så i november kan pladsens
besøgende aflevere ting til loppemarkedet, eksempelvis nipsting, køkkenudstyr, legetøj, cykler, værktøj, små møbler og lign.
2. 
Kræver at kunderne er med Forsøget kræver dog også noget af kunderne på genbrugspladserne, nemlig orden og kritisk sans.
– Der kommer mange rigtig fine genbrugsting. Men vi oplever i stigende grad, at folk måske er lidt mindre kritiske med hvad der stilles i GI’ og TA’ containeren. Nogle gange er det decideret affald vi finder i sække. Andre gange er det ”bare” ting, der er i stykker. Det giver udfordringer for vores genbrugsvejledere, der skal rydde op, men også en dårligere oplevelse for kunderne, siger Jens Drivsholm, Driftschef.
Hvis forsøget skal lykkes, og flere ting skal doneres til genbrug, skal kunderne altså også spille med. Det kræver at der holdes orden og at de ting der afleveres reelt er gode, brugbare ting.

Fakta:
 Forsøget løber fra 1. september – 30. november
 ”Direkte genbrug” dækker over de ting og materialer der kan bruges igen direkte – uden det skal behandles eller oparbejdes.
 Direkte genbrug er en effektiv måde at spare både CO2 og ressourceforbrug.
Derfor arbejder Favrskov Forsyning på at fremme mere direkte genbrug.
 Hammel genbrugsplads renoveres som den første plads, og står klar i april 2021
 De øvrige pladser renoveres løbende fra 2021 – 2023.
Kontakt for yderligere oplysninger:
Mette Raaschou, projektleder, tlf. 89 64 50 33, metra@favrskovforsyning.dk

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Fuld butikstyv i Netto

Fuld butikstyv i Netto

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Information om coronasituationen

Information om coronasituationen

Her kan du finde information og seneste nyt om situationen i Favrskov Kommune i forbindelse med udbruddet af corona ... læs mere
Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Det samlede salg af huse, ejerlejligheder og sommerhuse gør tredje kvartal i 2020 til det bedst sælgende i 10 år. Det viser nye handelstal fra Boligsiden ... læs mere
0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

Rentefald: Nu kan du få et 30-årigt lån med en rente 0,5 procent ... læs mere
Høj Stene ved Gudenåen indviet

Høj Stene ved Gudenåen indviet

Favrskov fik torsdag 8. oktober 2020 sin nyeste og ældste attraktion: Skibssætningen Høj Stene ved Gudenåen ved Vejerslev ... læs mere
Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Følg med i Knæk Cancer ... læs mere
Vind 10.000 kroner: Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Vind 10.000 kroner: Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter nu fokus på danskernes bevægelsesvaner ... læs mere
Bilejer overraskede tyv

Bilejer overraskede tyv

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi ... læs mere
Loading...