|

PRESSEMEDDELELSE OM STYRKELSE AF AARHUS UNIVERSITETSHOSPITAL

Af Christian Møller-Nielsen VENSTRE

Christian Møller-Nielsen V

 

Aarhus Universitetshospitals nationale og internationale position er truet på sigt grundet et gradvist tab af faglige funktioner og kroniske budgetproblemer, og der er behov for en yderligere aktiv politisk indsats fra regionsrådet i Region Midtjylland. Jeg har derfor sat en sag på regionsrådets dagsorden med overskriften ” Udviklingsplan for Aarhus Universitetshospital”.

Forslaget er, at direktionen inden den 1.august 2021 udarbejder et forslag til regionsrådet om proces, indhold og tidsramme for udarbejdelse af en langsigtet udviklingsplan for regionens største hospitalsenhed, Aarhus Universitetshospital (AUH). Forslaget skal føre frem til en politisk beslutning af udviklingsplanen.

Udviklingsplanen skal omfatte både faglige, forskningsmæssige og økonomiske målsætninger. Formålet er at fastholde og udvikle hospitalets nuværende højtspecialiserede funktioner samt synliggøre nye specialiserede funktioner som kan udvikles på AUH. Planen skal bidrage til fastholdelse og rekruttering af dygtige fagprofessionelle, som kan understøtte høj faglig kvalitet til gavn for patienterne i Danmark eller Vestdanmark. Samtidig skal planen synliggøre finansieringsbehov ved øget aktivitet eller nye opgaver. Planen skal bidrage til at opretholde hospitalets generelt høje faglige kvalitet og patienttilfredshed.

Inspireret af den igangværende udviklingsplan for Regionshospitalet Silkeborg skal regionsrådet og interesseorganisationer inddrages aktivt i processen. Regionsrådets deltagelse skal sikre et yderligere politisk fokus og forpligtende engagement for AUH i de kommende år.

Udviklingsplanen skal udarbejdes i tæt samarbejde med blandt andet ledelse og medarbejdere på AUH samt mindst ti repræsentanter fra regionsrådet. I praksis skal der udarbejdes detaljerede målsætninger for hvert lægefaglige speciale i samarbejde med specialerådene, og planen skal afstemmes med regionshospitalernes opgaver. Planen skal omfatte en detaljeret beskrivelse af finansieringsmuligheder af nye tiltag i de kommende år. De forventede økonomiske konsekvenser skal præsenteres for regionsrådet til en politisk prioritering.

Behovet for en udviklingsplan for AUH skyldes, at hospitalet gradvist har mistet flere vigtige faglige funktioner siden regionernes dannelse og siden Sundhedsstyrelsen fik magt til at fordele de mest specialiserede lægefaglige funktioner mellem universitetshospitalerne i Danmark. Det gælder specielt de højtspecialiserede funktioner, som kun varetages højst tre steder i Danmark. Sammenfattende mister AUH gradvist lægefaglige funktioner og anerkendte specialister, og på sigt mister hospitalet dermed position i det nationale og internationale hospitalsvæsen.  

AUH har et virkeligt godt fundament for yderligere udvikling med de nye fysiske rammer i Skejby og de mange dygtige ledere og medarbejdere. Hospitalets høje faglige niveau bekræftes blandt andet årligt i den omfattende kvalitetsundersøgelse, som bladet Dagens Medicin gennemfører. Endvidere har hospitalet via regionsrådet modtaget et varigt budgetløft, som dog ikke sikrer finansiering til nye nødvendige faglige opgaver.  

Christian Møller-Nielsen

Tidligere lægefaglig direktør

Regionsrådsmedlem(V)

Landsbækvej 90A, 8450 Hammel

Mobil 20985601

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

PET Petersen er kommet med dette indlæg

PET Petersen er kommet med dette indlæg

Jeg har skrevet et lille læserbrev vedr.socialdemokraternes flygtninge og indvandrere politik ... læs mere
Indbrud i Lyngå

Indbrud i Lyngå

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skare Food A/S tilbagekalder to partier af kogt skiveskåret roastbeef ... læs mere
Færdselsuheld i Hammel

Færdselsuheld i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ønsker en læreplads som tømrer

Ønsker en læreplads som tømrer

Dennis Engelstad vil gerne i lære, som tømrer ... læs mere
Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Skovgruppen i Børnehuset Vesterskovvej  i Hadsten kunne i dag hejse det grønne flag sammen med borgmesteren ... læs mere
Forslag fra Flemming

Forslag fra Flemming

Hvem er Flemming ??? ... læs mere
Hadsten Skakklub - afholdt generalforsamling

Hadsten Skakklub – afholdt generalforsamling

Det er under respekt af coronaen lykkedes Hadsten Skakklub at komme i gang igen ... læs mere
Nyt mødested i Thorsø -

Nyt mødested i Thorsø –

få en snak -så er du ikke alene ... læs mere
Loading...