|

Pressemeddelse 2: Tænk en ”erindringslejlighed” ind i det nye plejecenter

af René Schneider – Byrådskandidat, Favrskov Rækkevej 4, Lyngå Mobil: +45 2872 6095 Mail: dialog@reneschneider.dk

Rene` Schneider  C

Med stor fleksibilitet og imødekommenhed fra alle parter, er det lykkedes at få berammet et møde med Den Gamle By.

Det betyder, at Social- og Sundhedsudvalgsformand, Grethe Villadsen og byrådskandidat René Schneider skal mødes med Henning Lindberg, der er ansvarlig for ‘Erindringsformidlingen’ hos Den Gamle By. 

På mødet vil den tre-værelses erindringslejlighed blive fremvist, og tankerne bagved fremlagt og gennemgået.

Det generelle formål med orienteringsmødet er naturligvis, at få inspiration samt viden til at kunne implementere et lignende koncept, specifikt i det kommende plejecenter i Hadsten, samt fremtidige plejecentre i Favrskov Kommune.

Jeg er virkelig tilfreds og taknemmelig over den imødekommenhed, som dette initiativ har modtaget. Alle parter har arbejdet konstruktivt for at få mødet på plads. Samtidig håber jeg rigtignok, at med deltagelsen fra Favrskov Byråds Social- og Sundhedsudvalgsformand, så har vi de helt rigtige deltagere, så vi kan påvirke hvorledes det kommende plejecenter i Hadsten kan indrettes, og sikre at demensramte ældre kan få en sansebetonet oplevelse”, udtaler René Schneider. Og han fortsætter: “Jeg er på mødet samtidig meget interesseret i at høre nærmere omkring de erfaringer, som er gjort med erindringslejligheden, samt det dybe videnfundament, som konceptet er bygget på.”

Mødet finder sted tirsdag d. 21. september klokken 15:00 foran indgangen.

 
Med venlig hilsen,
 
René Schneider – Byrådskandidat, Favrskov
 
 

Pressemeddelelse:

Den konservative byrådskandidat René Schneiders læserindlæg om etablering af en såkaldt ”erindringslejlighed” i det kommende plejecenter i Hadsten og evt. andre steder i kommunen har fået mange positive reaktioner.

 

Fra pårørende til demensramte og sundhedsfaglige personer i plejesektoren til en socialdemokratisk politiker, nemlig Social- og Sundhedsudvalgsformanden i Favrskov Kommune, Grethe Villadsen, der på de sociale medier udtrykker, at hun helt åben over for forslaget og roser René Schneider for idéen, som efter hendes mening kommer på det helt rigtige tidspunkt.

Forslaget bliver også taget godt imod hos Den Gamle By i Aarhus, idet René Schneider netop henviste til deres erfaringer med demente og den erindringslejlighed som museet har indrettet til formålet.

René Schneider blev prompte inviteret til et orienteringsmøde i Den Gamle By, hvilket han kvitterede med at bede om, at invitationen også burde indbefatte såvel Social- og Sundhedsudvalgsformand, Grethe Villadsen, samt kommunens Sundheds- og Socialdirektør, Ulrik Johansen.

Naturligvis blev dette ønske imødekommet af Den Gamle By, og René Schneider har allerede inviteret Grethe Villadsen og Ulrik Johansen med til mødet, som han håber, de tager imod.

”Jeg ønsker ikke, at mit forslag om indretning af en erindringslejlighed i det kommende plejecenter – og evt. på andre plejecentre i kommunen – skal blive gjort til genstand for lokalpolitisk ”fnidder” her i valgkampen, det er sagen for de ramte demente og deres pårørende alt for vigtig til”, udtaler René Schneider, og fortsætter:

”Jeg blev inspireret til forslaget, da jeg hørte en rørende historie om en stærkt demensplaget ældre kvinde, som sammen med andre var på besøg i Den Gamle Bys erindringslejlighed. Da hun ankom, var hun helt i sin egen lukkede verden uden kontakt til andre. Men da hun åbnede et skab med beklædning, ”vågnede hun op” og blev pludselig meget snakkesaglig om sit arbejdsliv i en dametøjsforretning. Det er da et bevis på effekten af sådan en erindringslejlighed i ”øjenhøjde”. Jeg glæder mig meget til besøget i Den Gamle Bys lejlighed og til også at høre mere om den videnskabelige evidens, der ligger bag. Lad os håbe, at vi kan tage det med tilbage til Favrskov Kommune.

Mødetidspunkt er endnu ikke fastlagt, da alles kalendere jo skal gå op i en højere enhed.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Æbledag
22. okt. 2021

Æbledag

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

BREDT UDVALG

BREDT UDVALG

GADEBERG XL GØR DET IGEN ... læs mere
”Four more years”…

”Four more years”…

Selv om man ikke får Nils Borring til at sige ”den er hjemme”, så virker det mest sandsynligt, at han også sidder for bordenden i kommunen efter valget i november ... læs mere
Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Den nye formand Jan Kjærulff-Møller var rigtig godt tilfreds med Petangue Sportens dag ... læs mere
Lille boks lover store ord –

Lille boks lover store ord –

kan Voltbox skære 90 procent af din elregning? ... læs mere
Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

En kreds af borgere har sendt følende til Pingvinnyt ... læs mere
Standset af Politiet

Standset af Politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Cafémøde med Lars Storgaard

Cafémøde med Lars Storgaard

I rækken af cafémøder hos Mester Jacob i Hadsten er turen denne gang kommet til de konservatives spidskandidat Lars Storgaard ... læs mere
UD I NATUREN (45)

UD I NATUREN (45)

EFTERÅRSFERIE🍁EFTERÅRSSTEMNING🍁EFTERÅRSFARVER🍁EFTERÅRSHYGGE🍁EFTERÅRSMOTIVER🍁EFTERÅRSVEJR🍁 ... læs mere
Vi må ikke glemme landsbyerne

Vi må ikke glemme landsbyerne

Af Morten Bang - Hinnerup Venstre kandidat til det kommende Byrådsvalg ... læs mere
En ”fuldblods” SF’er…

En ”fuldblods” SF’er…

Søren Frandsen - spidskandidat for SF i Favrskov – var til cafémøde med PingvinNyt ... læs mere
VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

Hvordan ser det ud med ældreboliger i Favrskov Kommune? Hvordan er bemandingen i ældreplejen, og hvordan ser fremtiden ud for kernevelfærden? ... læs mere
Loading...