|

Pressemeddelse

Skriv din corona-historie – og sæt ord på en særlig tid

Favrskov Bibliotekerne inviterer alle til at deltage i et regionalt litteraturprojekt med netop deres historie fra corona-året. Det kan være tanker, oplevelser eller drømme, som udspringer af isolationen og den nye virkelighed med mundbind og restriktioner.

Der er mange, der gennem det seneste år har været isoleret med deres tanker og måske fået en ny selvforståelse og opfattelse af verden. Nu kan du sætte ord på din corona-oplevelse og deltage i ’Dekameron 2021 – 100 historier’ med din personlige historie. Deadline er d. 31. maj. Måske er det din historie, der bliver udvalgt til videre bearbejdelse sammen med en forfatter og udgivelse i en antologi til efteråret. 10 forfattere fra Midtjylland, blandt andre Svend Åge Madsen og Louise Juhl Dalsgaard, deltager i projektet.

”Vi ved, at der er masser af gode historier derude. Vi har allerede modtaget de første, og det er spændende læsning. Vi har brug for mange flere, og vi vil gerne opfordre alle, der har lyst til at dele en historie, til at sende den til os,” fortæller en af initiativtagerne bag projektet Lone Leth Larsen.

Historierne udvikles sammen med en forfatter
De 10 forfattere fra Midtjylland udvælger hver 10 historier,  som de sammen med historieskriverne bearbejder til en litterær tekst. I Favrskov møder forfatteren de udvalgte historieskrivere i Rytterstuen på Restaurant Pøt Mølle til middag fredag d. 18. juni. Forfatter-middagene finder sted under den internationale litteraturfestival LiteratureXchange, der afvikles 10.-20. juni 2021 i Aarhus.

De 100 historier udgives til efteråret i en antologi om en helt speciel tid i verdenshistorien, hvor coronavirus pludselig vendte op og ned på alles hverdag. 

 

Send din corona-historie (max en side) eller video (max et minut) til dekameron2021@gmail.com senest d. 31. maj. Følg nyheder om projektet i facebookgruppen Dekameron 2021.

 

Inspiration fra en 700 år gammel klassiker

Trods 700 års spændvidde mellem den italienske forfatter Giovanni Boccaccios berømte middelalderklassiker Dekameron (1349-52) og projektet i Region Midtjylland har initiativtagerne hentet stor inspiration til projektet i bogen. Temaerne i Giovanni Boccaccios Dekameron er stadig lige almenmenneskelige. De handler om alt, hvad menneskelivet rummer af kærlighed, had, hævn, list, lyst, grådighed og absurditeter, og romanen indeholder 100 historier fortalt af adelige personer i 10 dage, som alle var flygtet i isolation fra pestens dødelige hærgen i Firenze. I dag 700 år senere er det midtjyderne, der skal fortælle om at være i isolation under corona-pandemien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For info om projektet i Favrskov:

Christine Ellebæk Sørensen: cel@favrskov.dk / 8964 1503

 

For info om projektet generelt:

Lone Leth Larsen: lonelethlarsen@icloud.com / 25599166

Pia Buchardt: piabuc18@gmail.com / 5384 9041

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.K: Tid til Tryghed i Favrskov

K: Tid til Tryghed i Favrskov

Af Lars Storgaard, 2. viceborgmester (K), Ulstrup og Niels Christian Selchau-Mark, byrådskandidat (K), Kollerupvej 2b, 8370 Hadsten ... læs mere
Indbrud i Selling

Indbrud i Selling

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

Morten Bisgaard spiller fortæller tidligere formand Gert Jensen HSK ... læs mere
17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

Halvdelen blev solgt i løbet af to måneder ... læs mere
En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

Høj sol over Østervangskolen - og forsinket fødselsdagsfest med mange fine indslag ... læs mere
Så syng da Thorsø......

Så syng da Thorsø……

Sommersang ved søen - så syng da Danmark lad hjertet tale…… ... læs mere
Tak skæbne!

Tak skæbne!

Det er i aften - mandag den 21. juni - at Danmarks ”skæbne” afgøres… ... læs mere
HSK `s 100 års Jubilæums reception

HSK `s 100 års Jubilæums reception

Fodbolden i Hadsten fylder 100 år ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Loading...