|

Pressemeddelse fra Den jydske Håndværkerskole

DjH indfører røgfri skoletid efter sommerferien

Fra den 31. juli træder et nyt lovkrav om røgfri skoletid i kraft på alle ungdomsuddannelser. Det betyder, at elever, kursister og medarbejdere på Den jydske Haandværkerskole efter sommerferien ikke længere må ryge i skoletiden.

Røgfri skoletid er en del af en tobakshandleplan, der blev vedtaget i 2019 for at forhindre unge i at starte med at ryge. Som en del af handleplanen træder lovkravet nu i kraft på alle ungdomsskoler. Det glæder 24H-skolechef på DjH, Simon Mikkelsen, som håber, at røgfri skoletid kan sætte en stopper for, at erhvervsskoleelever begynder at ryge.

”Der er lavet statistikker på, at der er mange unge, som begynder at ryge, når de starter på en erhvervsuddannelse. Derfor har regeringen sagt, at erhvervsskolerne skal indføre røgfri skoletid,” siger han og fortsætter: 

”Jeg ser frem til efter sommerferien, hvor Den jydske Haandværkerskole bliver en røgfri skole, så vi kan være med i kampen om, at færre unge begynder at ryge.” 

Kravet gælder for alle på DjH

Lovkravet gælder kun elever og kursister, men ifølge Simon Mikkelsen har ledelsen på DjH valgt, at alle medarbejdere også skal være omfattet af kravet. 

”I lovgivningen står der, at medarbejdere ikke er en del af det. Men vi har valgt at sige her på stedet, at hvis eleverne ikke må ryge i skoletiden, så må medarbejderne heller ikke. Vi skal være solidariske over for eleverne og som virksomhed vise, at vi går med dem,” siger han. 

Dannelsen er vigtig

Simon Mikkelsen fortæller, at røgfri skoletid især er vigtig på en skole som DjH, hvor der er et skolehjem.

”Vi er ikke kun en skole. Vi er også en kostskole, og er derfor med til at danne en masse unge mennesker. Vi kan gøre en forskel her, som ikke er mulig på andre skoler. Derfor tager vi røgfri skoletid meget seriøst,” siger han. 

Røgfri skoletid bliver en udfordring

Hos DjH er man godt klar over, at tiltaget for mange bliver en udfordring med godt 200 ansatte og flere tusinde elever og kursister.

”Jeg tror, at ældre og kursister er dem, som vil have det sværest med røgfri skoletid, fordi der er mange, som har en holdning til, at det er et overgreb på dem. Her må vi så bare referere til lovgivningen, hvilket gør det lidt nemmere for os at kunne håndtere,” siger han.

Simon Mikkelsen tror dog ikke, at det bliver en lige så stor udfordring med de yngre elever.

”Jeg tror faktisk, vores yngre elever er vant til, at der er steder, man ikke må ryge i samfundet. Og så er det bare sådan, at det må man heller ikke her. Så jeg er fortrøstningsfuld,” siger han.

Røgfri skoletid træder i kraft 31. juli 2021 og gælder alle former for tobaksmidler, e-cigaretter og snus. Det er gældende for elever, kursister og medarbejdere fra de træder ind på skolens matrikel til skoledagen er omme.     

For yderligere information kontakt venligst Den jydske Haandværkerskoles kommunikationsmedarbejder, Alexandra Bach på 24 43 12 26 eller mail ab@djhhadsten.dk  

                  

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


SYNG SAMMEN - SAMMEN
23. sep. 2021

SYNG SAMMEN – SAMMEN

SMAGEN AF HØST
26. sep. 2021

SMAGEN AF HØST

Højskoletime
7. okt. 2021

Højskoletime

Loading...

LYKKE CUP

LYKKE CUP

Superstjerner fra Favrskov Fighters afsted til stævne ... læs mere
Pressemeddelse 2: Tænk en ”erindringslejlighed” ind i det nye plejecenter

Pressemeddelse 2: Tænk en ”erindringslejlighed” ind i det nye plejecenter

af René Schneider - Byrådskandidat, Favrskov Rækkevej 4, Lyngå Mobil: +45 2872 6095 Mail: dialog@reneschneider.dk ... læs mere
Projekter med GADEBERG - XL i Hadsten

Projekter med GADEBERG – XL i Hadsten

Hvad skal du i gang med??? ... læs mere
Slut med at bruge Roundup i indkørsler og på terrasser

Slut med at bruge Roundup i indkørsler og på terrasser

Det bliver forbudt at bruge sprøjtemidler som glyphosat på en række offentlige og private arealer - fx på terrasser. Læs, hvad der bliver ulovligt ... læs mere
Pressemeddelelse: Alternativet opstiller disse 6 kandidater til Region Midtjylland

Pressemeddelelse: Alternativet opstiller disse 6 kandidater til Region Midtjylland

Af Rasmus Foged - Folketingskandidat og regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for Alternativet +45 23 70 18 70 ∞ Rasmus.Foged@altern - ... læs mere
Venstre stiller med 41 kandidater til regionsrådsvalget

Venstre stiller med 41 kandidater til regionsrådsvalget

Byrådsmedlem Anders g. Christensen , Hadsten er spidskandidat ... læs mere
DR Romanklubben læser sammen på Hadsten Bibliotek

DR Romanklubben læser sammen på Hadsten Bibliotek

Vær med i det landsdækkende læsefællesskab, der mødes og diskuterer seks af sæsonens stærkeste danske romaner ... læs mere
Borgermøde med mange spørgsmål

Borgermøde med mange spørgsmål

I forbindelse med paneldebatten var der spørgsmål fra salen. Der var et fint fremmøde i Uhresalen til borgermødet om budgetforslaget. I forbindelse med paneldebatten var der spørgsmål fra salen.   Previuos slideNext slide Omkring 45 personer deltog i gårsdagens borgermøde ... læs mere
Favrskov Budget 2022-2025 læserbrev 

Favrskov Budget 2022-2025 læserbrev 

Af Indbakke Af Lone Glarbo, Favrskov Byråd (V), Århusvej 55, 8382 Hinnerup ... læs mere
Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Af byrådsmedlem Grethe Villadsen Socialdemokratiet ... læs mere
Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

af Lone Glarbo Byrådsmedlem Favrskov Byråd (V) Optiker/optometrist og Cand.merc.aud Mobilnr.: 0045 6169 5287 ... læs mere
Loading...