|

Pressemeddelse fra Den jydske Håndværkerskole

DjH indfører røgfri skoletid efter sommerferien

Fra den 31. juli træder et nyt lovkrav om røgfri skoletid i kraft på alle ungdomsuddannelser. Det betyder, at elever, kursister og medarbejdere på Den jydske Haandværkerskole efter sommerferien ikke længere må ryge i skoletiden.

Røgfri skoletid er en del af en tobakshandleplan, der blev vedtaget i 2019 for at forhindre unge i at starte med at ryge. Som en del af handleplanen træder lovkravet nu i kraft på alle ungdomsskoler. Det glæder 24H-skolechef på DjH, Simon Mikkelsen, som håber, at røgfri skoletid kan sætte en stopper for, at erhvervsskoleelever begynder at ryge.

”Der er lavet statistikker på, at der er mange unge, som begynder at ryge, når de starter på en erhvervsuddannelse. Derfor har regeringen sagt, at erhvervsskolerne skal indføre røgfri skoletid,” siger han og fortsætter: 

”Jeg ser frem til efter sommerferien, hvor Den jydske Haandværkerskole bliver en røgfri skole, så vi kan være med i kampen om, at færre unge begynder at ryge.” 

Kravet gælder for alle på DjH

Lovkravet gælder kun elever og kursister, men ifølge Simon Mikkelsen har ledelsen på DjH valgt, at alle medarbejdere også skal være omfattet af kravet. 

”I lovgivningen står der, at medarbejdere ikke er en del af det. Men vi har valgt at sige her på stedet, at hvis eleverne ikke må ryge i skoletiden, så må medarbejderne heller ikke. Vi skal være solidariske over for eleverne og som virksomhed vise, at vi går med dem,” siger han. 

Dannelsen er vigtig

Simon Mikkelsen fortæller, at røgfri skoletid især er vigtig på en skole som DjH, hvor der er et skolehjem.

”Vi er ikke kun en skole. Vi er også en kostskole, og er derfor med til at danne en masse unge mennesker. Vi kan gøre en forskel her, som ikke er mulig på andre skoler. Derfor tager vi røgfri skoletid meget seriøst,” siger han. 

Røgfri skoletid bliver en udfordring

Hos DjH er man godt klar over, at tiltaget for mange bliver en udfordring med godt 200 ansatte og flere tusinde elever og kursister.

”Jeg tror, at ældre og kursister er dem, som vil have det sværest med røgfri skoletid, fordi der er mange, som har en holdning til, at det er et overgreb på dem. Her må vi så bare referere til lovgivningen, hvilket gør det lidt nemmere for os at kunne håndtere,” siger han.

Simon Mikkelsen tror dog ikke, at det bliver en lige så stor udfordring med de yngre elever.

”Jeg tror faktisk, vores yngre elever er vant til, at der er steder, man ikke må ryge i samfundet. Og så er det bare sådan, at det må man heller ikke her. Så jeg er fortrøstningsfuld,” siger han.

Røgfri skoletid træder i kraft 31. juli 2021 og gælder alle former for tobaksmidler, e-cigaretter og snus. Det er gældende for elever, kursister og medarbejdere fra de træder ind på skolens matrikel til skoledagen er omme.     

For yderligere information kontakt venligst Den jydske Haandværkerskoles kommunikationsmedarbejder, Alexandra Bach på 24 43 12 26 eller mail ab@djhhadsten.dk  

                  

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.K: Tid til Tryghed i Favrskov

K: Tid til Tryghed i Favrskov

Af Lars Storgaard, 2. viceborgmester (K), Ulstrup og Niels Christian Selchau-Mark, byrådskandidat (K), Kollerupvej 2b, 8370 Hadsten ... læs mere
Indbrud i Selling

Indbrud i Selling

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

Morten Bisgaard spiller fortæller tidligere formand Gert Jensen HSK ... læs mere
17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

Halvdelen blev solgt i løbet af to måneder ... læs mere
En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

Høj sol over Østervangskolen - og forsinket fødselsdagsfest med mange fine indslag ... læs mere
Så syng da Thorsø......

Så syng da Thorsø……

Sommersang ved søen - så syng da Danmark lad hjertet tale…… ... læs mere
Tak skæbne!

Tak skæbne!

Det er i aften - mandag den 21. juni - at Danmarks ”skæbne” afgøres… ... læs mere
HSK `s 100 års Jubilæums reception

HSK `s 100 års Jubilæums reception

Fodbolden i Hadsten fylder 100 år ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Loading...