|

Private institutioner i Favrskov skal modtage coronakompensation

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre

BIRGIT LIIN

 

Folketinget har bestemt, at kommunale og private institutioner skal kompenseres for de ekstraudgifter, de har haft i forbindelse med coronakrisen, og via Økonomiaftalen mellem KL og regeringen er der pr. 1. september tilgået kommunerne midler, som bl.a. skal bruges til kompensation for ekstra rengøring i forbindelse med genåbning af institutionerne. Det er en god idé, for skulle de betale udgifterne selv, ville det gå ud over serviceniveauet.

Venstre har kæmpet for, at de private tilbud skal kompenseres på lige fod med de kommunale tilbud, for det er ikke afgørende for os, om et tilbud er kommunalt eller privat. Det er derimod afgørende, at borgerne har valgfrihed mellem forskellige tilbud, og at der ikke sker forskelsbehandling – heller ikke i forbindelse med kompensation for coronaudgifter. Jeg er derfor glad for at se, at det lykkedes at få de private tilbud med i aftalen.

Social- og Indenrigsminister, Astrid Krag (S), nærer måske ikke den samme begejstring for dette forhandlingsresultat. I hvert fald undlod hun behændigt i sin pressemeddelelse efter aftalens indgåelse at nævne, at kompensationen også skal komme de private tilbud til gode. I pressemeddelelsen er alene de kommunale institutioner nævnt – og det er næppe en tilfældighed, da socialdemokrater normalt ikke er vilde med valgfrihed og private tilbud. Venstre har efterfølgende været nødt til gentagne gange at rejse spørgsmålet over for finansminister Nicolai Wammen (S) for at sikre, at pengene – som udbetales under ét til den enkelte kommune – også når ud til de private tilbud og ikke blot puttes i den kommunale kasse.

Det ligger Venstre i Favrskov på sinde, at de private tilbud får den andel af kompensationen, som de er tiltænkt. Det gælder de private dagplejere (børnepassere), de private daginstitutioner (Hadsten Naturbørnehave og Livstræet i Vellev) og Sall Friplejehjem, og vi er derfor opmærksomme på, at midlerne fordeles efter saglige kriterier mellem de private og kommunale tilbud. Vi forventer, at det vil ske i dette efterår.

Birgit Liin
Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg
8870 Langå

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Grønt lys til håndbold-EM i Danmark

Grønt lys til håndbold-EM i Danmark

Regeringen giver grønt lys til, at EM i kvindehåndbold kan afholdes med Danmark som enlig vært ... læs mere
Så er der julehistorier

Så er der julehistorier

K.V Svendsen skriver igen! ... læs mere
Færdselsuheld i Ødum

Færdselsuheld i Ødum

af Østjyllands Politi ... læs mere
Bittert nederlag i Odense

Bittert nederlag i Odense

23. november 2020 08:08 , af Simon Olsen ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
DANBOLIG oplyser

DANBOLIG oplyser

LÆS VIDERE ... læs mere
Jule-soul i Sløjfen

Jule-soul i Sløjfen

Nogle traditioner skal der holdes fast i – også under en pandemi. Én af disse er julekoncerten i Sløjfen den første søndag i december ... læs mere
Hadsten Håndbold  har nye ideer

Hadsten Håndbold har nye ideer

af Eventchef Simon Olsen ... læs mere
Magnoliedalens keramik Julesalg i en Coronatid

Magnoliedalens keramik Julesalg i en Coronatid

Magnoliedalens keramik holder, frem til jul, åbent hver torsdag og fredag kl. 14-17 ... læs mere
Åbenhed om sagsbehandlingstider

Åbenhed om sagsbehandlingstider

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
Loading...