|

Rally Denmark kan opleves seks steder i Midtjylland

Fredag og lørdag kommer Midtjylland til at stå i rallysportens tegn. Her afvikler Kjellerup og Omegns Motorklub den anden udgave af Rally Denmark, der er finale i bl.a. det nordeuropæiske mesterskab og Danmarksmesterskabet i rally. Og der bliver masser at se på for motorsportsfans.

Jonas Aagaard fra Aptrup ved Hammel kommer nærmest på hjemmebane ved Rally Denmark. To af de seks hastighedsprøver, der skal afvikles, foregår nemlig vest for Hammel.

Hele seks steder i Midtjylland vil man kunne opleve de henved 70 startende mandskaber i Rally Denmark.

Fredag aften foregår tingene mellem Rødkærsbro og Viborg, hvor der køres en 17 kilometer lang, gennemgående hastighedsprøve i bælgravende mørke.

Der indledes med at køre fra Sønder Rind til Vinkel ad Brandstrupvej, Vindumvej, Duelundvej, Fårupvej, Vindumvej, Teglværksvej, Stenhusevej, Sdr. Rind Vej, Horsdalsvej, Vinkelhedevej og Sortmosevej. Bilerne sendes afsted i denne retning to gange – første gang klokken 19.21, anden gang en halv time senere. Klokken 21.49 sendes deltagerne så afsted i den modsatte retning. Også her sker det to gange.

Lørdag formiddag afvikles der to hastighedsprøver i området mellem Fårvang, Gjern og Hammel.

Den første hastighedsprøve starter ved Sporup, hvor der køres ad Sporuplundsvej, Røgenvej, Lyngbyvej og Mølhaugevej til Dalby. Der startes henholdsvis 8.23 og 10.10. Den anden hastighedsprøve starter vest for Hammel, hvor deltagerne skal køre ad Søbygårdsvej, Skovladen og Futtingvej til Futting, hvorfra der fortsættes mod Grølsted, inden der køres ad Grølstedgårdsvej, Holtlundsvej og Skorupgårdsvej til Fårvang. Starttidspunkterne er 8.51 og 10.38.

Rally Denmark afgøres lørdag eftermiddag af tre hastighedsprøver, der begge skal køres to gange. De er placeret henholdsvis nord for Kjellerup, øst for Ans og syd for Ulstrup.

På sidstnævnte hastighedsprøve sendes deltagerne afsted dels 12.27, dels 14.52. Der køres ad Dejehøjvej til Kræmmervejen, hvor bilerne bogstaveligt talt vil være flyvende. I Vellev vender deltagerne og kører ad Forten, Lådnehøjvej og Kragelundvej til målet i Hvorslev.

Løbets 10. og 13. hastighedsprøve går fra Borridsø via Hesselbækvej, Boballevej og Bakkevej til Borre, som forlades ad Grådalsvej i retning mod målet i Vejerslev. Starttidspunkterne her er 12.55 og 15.20.

Den allersidste hastighedsprøve er nærmest en rundbane beliggende nord for Demstrup. Den går ad Gammel Skolevej, Almindvej, Silkeborgvej, Højmosevej og Marsvinslundvej. Første gang bilerne sendes afsted her er 13.33. Anden gang er 15.58, og her kommer det til at gå stærkt. Så tæller hastighedsprøven nemlig som såkaldt power stage, der udløser bonuspoint til Danmarksmesterskabet.

Rally Denmark har rallycentrum i Ans Idræts- og Kultur Center, hvor vinderne forventes at komme over målrampen lørdag eftermiddag klokken 16.30. Her vil man fra fredag middag også kunne købe program og rallypas, som gælder til alle 14 hastighedsprøver. Det er ligeledes muligt at bestille rallypasset på rallydenmark.dk, hvor det også er muligt at se oversigtskort over de enkelte hastighedsprøver.

 

I foråret forberedte flere deltagere sig til hastighedsprøven ved Borre. Her er det Jacob Jensen/Claus Kammersgaard, som kæmper med om medaljerne i 2WD-divisionen op til 1600 cm3.

Fakta

Rally Denmark er et internationalt rally, som afvikles den 30.-31. oktober. Løbet får base i Ans mellem Viborg og Århus og kommer til at tælle som finalen i kampen om dels de danske mesterskaber i rally for såvel moderne som historiske biler, dels West Euro Rally Cup samt North European Zone Championship for juniorkørere.

Nærmere info

 

www.rallydenmark.dk

 

Løbsleder Kenneth Svendsen

Telefon 29 33 50 00

ks@rallydenmark.dk

 

Pressekontakt Morten Alstrup

Telefon 20 20 74 22

presse@rallydenmark.dk

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


SYNG SAMMEN - SAMMEN
23. sep. 2021

SYNG SAMMEN – SAMMEN

SMAGEN AF HØST
26. sep. 2021

SMAGEN AF HØST

Højskoletime
7. okt. 2021

Højskoletime

Loading...

Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Af byrådsmedlem Grethe Villadsen Socialdemokratiet ... læs mere
Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

af Lone Glarbo Byrådsmedlem Favrskov Byråd (V) Optiker/optometrist og Cand.merc.aud Mobilnr.: 0045 6169 5287 ... læs mere
Fordebat om solcelleanlæg

Fordebat om solcelleanlæg

Et projekt med et solcelleanlæg ved Voldby er blevet revideret og sendes nu i en fordebat frem til 13. oktober 2021 ... læs mere
Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

af Michael Jensen - Formand og kandidat ved kommunalvalget for Venstre Favrskov ... læs mere
Venstre: Læg ideologien væk, så vi får mest muligt for pengene

Venstre: Læg ideologien væk, så vi får mest muligt for pengene

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
Uansvarlig kørsel i Lyngå!

Uansvarlig kørsel i Lyngå!

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti www.reneschneider.dk ... læs mere
Boligsalget flader ud

Boligsalget flader ud

og rammer næstlaveste niveau for året ... læs mere
Hvem i  Søndergade i Hadsten har 30 års JUBILÆUM ????

Hvem i Søndergade i Hadsten har 30 års JUBILÆUM ????

Torben og Peter fylder 30 år tirsdag ... læs mere
Usædvanligt jubilæum, 75 år.

Usædvanligt jubilæum, 75 år.

Flemming Mortensen har været sanger i 75 år ... læs mere
STOR SEJR

STOR SEJR

Hadsten Håndbold piger vandt stort over AGF ... læs mere
Regionsledelse kaster ansvaret fra sig

Regionsledelse kaster ansvaret fra sig

Når Region Midtjylland kommunikerer via sociale medier, er det et ledelsesmæssigt ansvar, at sikre, at budskaberne forstås ... læs mere
Loading...