|

Regionsbudget i den rigtige retning

Region Midtjyllands budget for 2021 er nu på plads, og der indgår mange af Alternativets mærkesager i budgettet.

Rasmus Foged, Alternativet

 

Økonomiaftalen med regeringen gav mulighed for at tilføre ekstra midler, og det er meget tiltrængt. Det økonomiske løft er desværre ikke stort nok til at modsvare udviklingen i behandlingsbehovet, så der vil også fremover være behov for at kæmpe for flere ressourcer til sundhedsvæsnet. 

Vi er meget glade for, at vi var enige om, at fastholdes vores fokus på at forbedre psykiatrien. Det er kun et lille løft, og Alternativet havde gerne set et større løft, men vi anerkender også behovet på regionens hospitaler for fysiske sygdomme. Så vi glæder os over, at vi dog er på rette vej, og ikke mindst at alle partier i regionsrådet bakker op om dette. 

I forhold til de øvrige hospitaler er vi glade for, at vi både kan give et generelt løft, og samtidig fortsætter med at investere i Aarhus Universitetshospital, der er presset af det stigende behov for behandlinger og effektiviseringskrav. Vi er også meget tilfredse med, at vi nu har afsat penge

En af de mærkesager, vi har arbejdet mest for i år, er opgøret med brugerbetaling for forældrene til indlagte børn. Vi mener, begge forældre skal have mulighed for at drage omsorg for barnet, når man i stunder som disse, har brug for at være samlet som familie og værne om hinanden. Det skal ikke være økonomien, der er afgørende for, om begge forældre kan være til stede. 

Alternativet har også støttet aktivt op om forslaget om en klinik til patienter med komplekse problemstillinger, som blandt andet kan skyldes kulturelle, sociale eller sproglige barrierer. Derfor er det meget fint, at vi har fået sat dette projekt i verden, og jeg håber, klinikken kan få et godt samarbejde med den indvandrermedicinske klinik i Odense, der gennem flere år har gjort mange gode erfaringer på området. 

Et af Alternativets fornemmeste formål er at kæmpe for en bæredygtig verden, hvor vores børn, børnebørn, oldebørn, osv. får lige så gode muligheder, som vi selv har fået, og hvor vi ikke tager mere fra naturen og jorden, end vi giver tilbage. Vi er langt fra at nå det punkt, men vi er glade for, at vi i Region Midtjylland fortsætter arbejdet med at sætte fokus på bæredygtighed. 

Forbruget af produkter på regionens hospitaler er en meget stor udfordring i forhold til en bæredygtig drift af regionen, og derfor har det været vigtigt for os at sikre fortsættelsen af bæredygtighedsagenter på hospitalerne. Vi er også glade for etableringen af Center for Bæredygtige Hospitaler, er forhåbentligt yderligere skridt i en grøn retning, hvor alle tiltag tæller.

Endelig er vi også glade for, at vi har sat penge af til bæredygtige initiativer og investeringer. Dermed har vi mulighed for at støtte den grønne omstilling, når der kommer gode idéer fra klima hjerter alle steder i regionen. Vi håber, at vi hurtigt kan få omsat pengene til konkrete projekter, da det haster med den grønne omstilling. 

 

Mvh Rasmus 

Rasmus Foged
Regionsrådsmedlem for Alternativet, Region Midtjylland
 
 
Willemoesgade 31, 8200 Aarhus N.
 
 
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hinnerup Egnsarkiv udstiller lokale fortællinger fra Genforeningen og Befrielsen.

Hinnerup Egnsarkiv udstiller lokale fortællinger fra Genforeningen og Befrielsen.

Hinnerup Egnsarkiv udstiller lokale fortællinger fra Genforeningen og Befrielsen ... læs mere
Derfor er dit postnummer afgørende for prisen på en indboforsikring

Derfor er dit postnummer afgørende for prisen på en indboforsikring

Bor du i en kommune med mange indbrud, kan prisen på din indboforsikring stige markant, også selvom der ikke er mange indbrud i lige netop dit område ... læs mere
Helt og aldeles grotesk!

Helt og aldeles grotesk!

EU har bremset dansk tiltag mod rygning ... læs mere
2 indbrud iFavrskov

2 indbrud iFavrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Søndagsmatiné med sang og keltisk harpe

Søndagsmatiné med sang og keltisk harpe

Stemningsfuld søndagsmusik i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 491.

Ugens naturbilleder nr. 491.

Efteråret er halvvejs og på søndag er sommertid helvejs. Om vi vil eller ej, er det den mørke tid vi går i møde. Dette giver anledning til at nyde det farverige efterårsløv, for inden længe er det væk ... læs mere
KEND NATURPERLERNE I FAVRSKOV

KEND NATURPERLERNE I FAVRSKOV

Danmarks Naturfredningsforening viser nye film om de flotteste naturperler i Favrskov ... læs mere
Fuld butikstyv i Netto

Fuld butikstyv i Netto

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Information om coronasituationen

Information om coronasituationen

Her kan du finde information og seneste nyt om situationen i Favrskov Kommune i forbindelse med udbruddet af corona ... læs mere
Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Det samlede salg af huse, ejerlejligheder og sommerhuse gør tredje kvartal i 2020 til det bedst sælgende i 10 år. Det viser nye handelstal fra Boligsiden ... læs mere
0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

Rentefald: Nu kan du få et 30-årigt lån med en rente 0,5 procent ... læs mere
Loading...