|

Regionsmesterskaber i pløjning med udtagelse til DM!

Landboungdom og CB Veteranerne afholder igen i år regionsmesterskaber i pløjning 10/10-21 på Kokgården, Rønbækvej 27, 8382 Hinnerup

 

Medens flere og flere landmænd går over til den nye pløjefri dyrkningsmetode, der efter nogens mening giver en bedre jordbund, kan man stadig nyde det ældgamle håndværk, pløjning ved landets pløjestævner.

Landboungdom og CB Veteranerne afholder igen i år regionsmesterskaber i pløjning 10/10-21 på Kokgården, Rønbækvej 27, 8382 Hinnerup

Ved efterårets Regionspløjestævne på markerne ved Kokgården skal der nemlig stadig pløjes rigtigt og efter alle kunstens regler, når de omkring 20 veterantraktorer fra CB Veteraner og 10 nyere traktorer fra LandboUngdom i hver deres gruppe konkurrerer om at trække de mest lige furer i efterårsmulden. Der bliver også lejlighed til at se pløjning med heste.

Den svenske Volvo BM var en populær traktor på de danske gårde, den kan man møde til pløjestævnet sammen med andre veterantraktorer, moderne traktorer og heste.

 

Efterårsvejret har hidtil været noget regnfuldt, men alligevel sætter pløjerne hinanden stævne for at dyste venskabeligt i pløjningens ædle kunst. Pløjerne er som tidligere år godt forberedte, de har øvet sig, og ploven er indstillet, pudset og poleret hjemmefra, ligesom målepinden er klar, når der skal duelleres på en- eller to-furede plove, og de nyere traktorer dyster på standard- og vendeplove. Blandt veterantraktorerne kan man i år blandt andet møde den danske Bukh, forskellige udgaver af Volvo BM, Ferguson, Massey-Ferguson, Fordson, Ford, John Deere og mange flere.

Tungen skal holdes lige i munden, når de lige furer, skal trækkes. En pløjekonkurrence kræver både øvelse og nøjagtighed.

 

Da den klassiske pløjekunst endnu ikke er helt forældet i forhold til nye dyrkningsformer, og nok heller ikke bliver det foreløbigt, vil CB Veteranerne gerne slå et slag for at få lidt nyt blod med – gerne både ungt og lidt ældre, og både til veterantraktorerne og LandboUngdom. Har man blot den mindste lyst, men ingen erfaring med at pløje, er der god hjælp at hente hos de erfarne, der gerne lærer fra sig! Man kan blot henvende sig til LandboUngdom eller CB Veteranerne på deres facebookside. Her vil man også oplyse, hvis stævnet må aflyses og flyttes på grund af regnfuldt vejr.

Deltagere og andre gæster vil opleve rigtig efterårshygge på marken iblandet et stænk af alvor og koncentration, for det er stadig en ære at komme på sejrspodiet for at have trukket den mest lige fure. Det er stadig en kamp, der udkæmpes indbyrdes mellem traktorførerne med traktoren, målepinden og ploven som våben.

Stævnet starter med flækning kl. 10.00 og der er præmieoverrækkelse ca. kl. 15.00

Vinderne fra dette stævne sendes videre til DM o pløjning i Nordjylland 30/10-21 (Rokkedal Landbrug)

Der vil som sædvanlig være plovkro med salg af øl, vand, kage, kaffe og pølser.

Åbent landbrug på Kokgården

Kokgården hvor stævnet afholdes, har gennem de sidste par år gennemgået en del forandring i forbindelse med generationsskifte. Der er bygget nyt kornlager, maskinhus, værksted samt påbegyndt nyt stuehus. Det vil man gerne vise frem i forbindelse med pløjestævnet, så der er åbent landbrug for dem, som har interesse.

Nærmere oplysninger: Kontakt Kim Balle tlf: 61760276 og Niels Balle tlf: 40119302

 

 

Billedtekster:

3: Den svenske Volvo BM var en populær traktor på de danske gårde, den kan man møde til pløjestævnet sammen med andre veterantraktorer, moderne traktorer og heste.

4: Tungen skal holdes lige i munden, når de lige furer, skal trækkes. En pløjekonkurrence kræver både øvelse og nøjagtighed.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Æbledag
22. okt. 2021

Æbledag

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

BREDT UDVALG

BREDT UDVALG

GADEBERG XL GØR DET IGEN ... læs mere
”Four more years”…

”Four more years”…

Selv om man ikke får Nils Borring til at sige ”den er hjemme”, så virker det mest sandsynligt, at han også sidder for bordenden i kommunen efter valget i november ... læs mere
Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Den nye formand Jan Kjærulff-Møller var rigtig godt tilfreds med Petangue Sportens dag ... læs mere
Lille boks lover store ord –

Lille boks lover store ord –

kan Voltbox skære 90 procent af din elregning? ... læs mere
Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

En kreds af borgere har sendt følende til Pingvinnyt ... læs mere
Standset af Politiet

Standset af Politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Cafémøde med Lars Storgaard

Cafémøde med Lars Storgaard

I rækken af cafémøder hos Mester Jacob i Hadsten er turen denne gang kommet til de konservatives spidskandidat Lars Storgaard ... læs mere
UD I NATUREN (45)

UD I NATUREN (45)

EFTERÅRSFERIE🍁EFTERÅRSSTEMNING🍁EFTERÅRSFARVER🍁EFTERÅRSHYGGE🍁EFTERÅRSMOTIVER🍁EFTERÅRSVEJR🍁 ... læs mere
Vi må ikke glemme landsbyerne

Vi må ikke glemme landsbyerne

Af Morten Bang - Hinnerup Venstre kandidat til det kommende Byrådsvalg ... læs mere
En ”fuldblods” SF’er…

En ”fuldblods” SF’er…

Søren Frandsen - spidskandidat for SF i Favrskov – var til cafémøde med PingvinNyt ... læs mere
VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

Hvordan ser det ud med ældreboliger i Favrskov Kommune? Hvordan er bemandingen i ældreplejen, og hvordan ser fremtiden ud for kernevelfærden? ... læs mere
Loading...