|

Rideskolen Skovfryd

– en anderledes rideskole

Billede: Dorte Præstholm Schneider

Kører man ud af Hammelvej og drejer ned af Rækkevej, møder man et skilt, man ikke ser hver dag: ”Handicapridning”.

Skiltet hentyder til den specielle rideskole, Skovfryd, som tilbyder ridefysioterapi ud over almindelig rideundervisning og opstaldning af islandske heste.

Ridefysioterapi er i korte træk en behandling, hvor man er på hesten og hvor hestens bevægelse forplanter sig videre til rytteren og dermed giver den stimulation, man ville få såfremt man gik. Det stimulerer dermed balancen og styrker muskler samt afspænder kroppen. Ridefysioterapi ydes til patienter der lider af en række arvelige sygdomme, fysiske handicaps eller neurologiske sygdomme, muskelsvind, nedsat muskel/ledfunktion mv. Patienter med Downs syndrom, autisme og stærkt nedsat syn kan også få ridefysioterapi.
Der ydes udelukkende behandling med en lægelig henvisning.

Rideskolen Skovfryd blev oprindeligt startet tilbage i 1992 af Jane Præstholm som ”almindelig” rideskole. Jane Præstholm startede senere med ”kompenserende undervisning” med flere og flere hold, og efterhånden blev undervisningen til ridefysioterapi.

I 2007 overtog datteren, Dorte Præstholm Schneider, rideskolen.
”Jeg er oprindelig uddannet sygeplejerske og samtidig har jeg altid haft stor passion for heste. Det ligger nok i opvæksten… Og jeg synes det er helt ideelt at kombinere min sygeplejefaglighed med ridefysioterapi for handicappede ryttere.
Jeg er selvfølgelig uddannet som handicaprideinstruktør og også uddannet som certificeret underviser under DRF, men mit primære område er ridefysioterapien, hvorfor jeg har en anden til at varetage den ”almindelige rideundervisning”.
Jeg genoptog mit sygeplejejob under COVID-19 krisen, men er ikke aktiv der længere. Vi er nu tilbage i normal drift herhjemme igen med ridefysioterapien”.

”Fra Mandag til torsdag kan man se os ride omkring området ved Skovfryd og langs Rækkevej i hold på op til 5 ryttere med en hjælper til hver hest. Vi rider også i vores egen 10 tdl. skov eller inde i vores ridehal. Alt sammen for at give så stor variation i behandlingen som muligt”.

“Vi benytter udelukkende nøje udvalgte heste til hver enkelt handicaprytter. Det er vigtigt, at hestenes temperament, bevægelse og bygning er afstemt til den enkelte rytter. Vi benytter også udstrækning ekstra støtteperson eller ”bagrytter”, alt efter den enkelte rytters behov”, slutter Dorte Præstholm Schneider.

Så næste gang, du kører hen af Rækkevej, så sørg for at respektere hastighedsgrænsen på 50 km/t. Og når du møder ”karavanen”, så sæt hastigheden yderligere ned og træk godt ud i siden af vejen.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Vestjysk Bank ansætter historisk højt antal trainees

Vestjysk Bank ansætter historisk højt antal trainees

Der er hård kamp om arbejdskraften i den finansielle sektor i disse år. Det tager Vestjysk Bank nu konsekvensen af og øger antallet af finanstrainees væsentligt med henblik på fastansættelse efterfølgende ... læs mere
VIDEN PÅ VEJEN

VIDEN PÅ VEJEN

Favrskov Biblioteker og kulturhuse er klar med en ny runde af de eftertragtede gåture med kyndige lokale guider, som har en særlig viden om et emne eller en lokation. Alle ture er gratis. Billetterne kan hentes på Favrskovbib.dk ... læs mere
UD I NATUREN (88)

UD I NATUREN (88)

Sikke en sol og varme, der har været over landet. Måske lige i overkanten, men vi ved jo hvor hurtigt det kan vende ... læs mere
Ni ugers barsel skal tilbage til familierne

Ni ugers barsel skal tilbage til familierne

Af Lone Glarbo, kandidat til Folketinget for Danmarksdemokraterne (Æ) ... læs mere
Jeg kan ikke slippe politik

Jeg kan ikke slippe politik

Af Lone Glarbo, Folketingskandidat for Danmarksdemokraterne (Æ) ... læs mere
Højt aktivitetsniveau i første halvår: Vestjysk Bank fastholder forventninger til 2022

Højt aktivitetsniveau i første halvår: Vestjysk Bank fastholder forventninger til 2022

I 1. halvår 2022 realiserede Vestjysk Bank et resultat før skat på 196 mio. kroner ... læs mere
Socialdemokratiets prioriteringer i de kommende budgetforhandlinger

Socialdemokratiets prioriteringer i de kommende budgetforhandlinger

Af Isabell Friis Madsen, Borgmesterkandidat Socialdemokratiet i Favrskov Kommune ... læs mere
ERIK VEJE RASMUSSEN STILLER OP FOR VENSTRE I FAVRSKOV

ERIK VEJE RASMUSSEN STILLER OP FOR VENSTRE I FAVRSKOV

”Jeg glæder mig som et lille barn, for jeg har altid interesseret mig meget for politik, og jeg har stort set altid stemt på Venstre” ... læs mere
Tema: Bogbingo

Tema: Bogbingo

Vil du gerne udfordres til at læse noget andet end det du plejer, kan du med fordel være med i bibliotekets bogbingo, hvor der netop er kommet nye bingoplader til det kommende halvår. Her omtales eksempler på tre af de ... læs mere
Sikring af skoleveje

Sikring af skoleveje

Fra byrådsmedlem Grethe Villadsen ... læs mere
Loading...