|

S-spin må ikke vinde over den politiske substans

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre

Birgit Liin

 

Mette Frederiksen cementerer sin magt ved hjælp af politiske ansættelser, strategisk kommunikation, undertrykkelse og mørklægning af data og central styring af ministrene. Statsministeren har taget hidtil usete metoder i anvendelse og hyrede eksempelvis i valgkampen unge influencere, der agerer på de sociale medier, for bedre at kunne påvirke de yngste vælgere. Og ifølge en artikel i Berlingske (17.02.20) bliver forskere og uvildige eksperter, der udtaler sig offentligt, kontaktet af både partiansatte og spindoktorer med det formål at presse forskerne til at tie om forhold, der går partiet imod.

Det handler for regeringen om indpakningen frem for det politiske indhold. Om den glittede overflade i den politiske kommunikation og selviscenesættelsen frem for substans og saglighed. Det er et demokratisk problem.

Det er ikke tilfældigt, at regeringen ikke ville fremlægge beregningerne bag forslaget om udligningsreform, som vil koste Favrskov Kommune knap 41 mio. kr. pr. år. Ved at undlade at fremlægge beregningerne forsøgte regeringen at beholde forslaget på slagordsniveauet. Regeringens mørklægningstaktik stiller store krav til, at pressen udfylder sin rolle og afdækker forslagets manglende saglighed og skævvridningen til fordel for indflydelsesrige S-borgmestre.

Heldigvis har Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, utvetydigt tilkendegivet, at beregningerne skal på bordet, inden Venstre overhovedet vil indgå i forhandlinger. Til trods herfor fremlægger regeringen fortsat ikke det fulde datamateriale, men kun udvalgte dele, ligesom det efterhånden står klart, at der ikke findes fagligt belæg for regeringens udspil.

Jeg håber, at det lykkes at få bragt saglighed, ordentlighed og fakta ind i forhandlingslokalet. Det kommer ikke af sig med den socialdemokratiske spinmaskine ved roret.

 

Birgit Liin
Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg
8870 Langå

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens naturbilleder nr. 462.

Ugens naturbilleder nr. 462.

Påsken er over os og vejret er venligt stemt. Det har vi brug for og det giver rig mulighed for at komme ud i naturen nu da alle påskearrangementer er aflyst. I dag er det 80 år siden landet blev ... læs mere
Han malede regnbuens farver

Han malede regnbuens farver

9. april 1940 skulle maleren Arild Rosenkrantz fejre sin 70 års fødselsdag, - men så kom tyskerne ... læs mere
Vil du aflyse håndværkeren grundet corona? Her er reglerne

Vil du aflyse håndværkeren grundet corona? Her er reglerne

Har du hyret en håndværker, men vil gerne annullere kontrakten på grund af corona-frygt, manglende økonomi eller noget helt tredje? Læs her, hvad dine muligheder er ... læs mere
Digitale turboforløb i coronatiden

Digitale turboforløb i coronatiden

Med et godt it-fundament og en lynhurtig implementering har Favrskov Kommune kunnet skrue op for de digitale hjælpemidler i coronanedlukningen ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Aflysning af Lilleåmarked i 2020

Aflysning af Lilleåmarked i 2020

Pressemeddelelse fra Lions Clubben i Hadsten ... læs mere
Vi ønsker alle en god påske

Vi ønsker alle en god påske

Du kan trygt handle hos os, hvor fagpersonale står klar til at hjælpe dig ... læs mere
GOD PÅSKE!

GOD PÅSKE!

"SAT PÅ SPIDSEN" holder påskeferie ... læs mere
Der er ikke gevinst hvergang

Der er ikke gevinst hvergang

Af detektorfører Herluf Nydam Jensen - Hadsten ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...