|

Så er HØST på banen

STØTTE-TID

Den 8. marts er ikke kun dagen, hvor Folkekirkens Nødhjælps indsamling afholdes. Det er også Kvindernes Internationale Kampdag. Og de to begivenheder er ikke bare noget, der sker et andet sted, i en anden by, langt væk. Det sker også lige her – og du kan være med.
D. 8. marts kan man nemlig komme til selvforsvarstræning for kvinder i HØST-Hallen. Bag arrangementet står HØST IF Ju Jitsu i samarbejde med DGI Kampidræt.
Men ikke alle kan forsvare sig selv, og derfor samles der også d. 8. marts ind til verdens fattigste, og særligt kvinder.
Det er især kvinderne, der bliver ofrene, når klimaforandringerne rammer og bringer tørke med sig.
Tørken betyder, at kvinderne skal gå længere for at hente vand – og det kan være på bekostning af tid, der ellers var blevet brugt til skolegang.
I verdens fattigste lande er det ofte kvinder, der passer landbruget og skaffer mad, men det bliver sværere og sværere i takt med, at klimaforandringer gør det næsten umuligt at dyrke jorden.
Den enkelte kvinde får altså en dårligere uddannelse og bliver dermed dårligere til at passe sin familie. Støtte til kvinder er støtte til deres familie.
Søndag d. 8. marts efter gudstjenesten i Ødum Kirke kl. 11.00 går konfirmanderne i vore sogne fra dør til dør for at samle ind til Folkekirkens Nødhjælp. Tag godt imod dem!
Klimaforandringerne er på dagsordenen som aldrig før.
Menighedsrådene i Hadsten Storpastorat står her i foråret bag et samarbejde med Hadsten Højskole om to foredrag under temaet Kirken og Klimaet. Det kan du læse meget mere om på side 12.
 
Rikke Møller Antvorskov
Redaktør
 
Niels Bjarne Larsen
Grafisk design
 
 
 
 
22 vedhæftede filer

 
 
 
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.TØRFISK I VOLDUMHALLEN UDSÆTTES

TØRFISK I VOLDUMHALLEN UDSÆTTES

PingvinNYT har modtaget følgende fra Pensionistforeningen Fællesudvalg ... læs mere
Midt i en corona-tid

Midt i en corona-tid

Verden er ”af lave”. I bogstaveligste forstand… ... læs mere
Elektrikere var til svendeprøve via pc og web

Elektrikere var til svendeprøve via pc og web

På overfladen ser det ud til, at samfundet næsten ligger stille, men stor aktivitet på undervisningsområdet sikrer skole-, gymnasie- og erhvervsskoleelever god undervisning i en krisetid. Den jydske Haandværkerskole har netop afviklet sin første virtuelle svendeprøve ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: GODTNATHISTORIER PÅ E-REOLEN ... læs mere
Rørende naboomsorg!

Rørende naboomsorg!

Søndag eftermiddag afleverede en sød nabo en indpakket paptallerken med to hjemmelavede flødeboller og et sødt brev. Man kan kun blive rørt og i godt humør over sådan en dejlig gestus ... læs mere
Loading...