|

Salget af byggegrunde tog stort fald i tredje kvartal

BOLIGSIDEN OPLYSER

 
 

Der blev solgt 887 byggegrunde i tredje kvartal af 2021. Det er et meget markant fald i forhold til de foregående fem kvartaler, hvor salget har været højt. Salget er dog fortsat en smule højere end før corona.

Foto: Boligsiden

Det seneste halvandet år har budt på et decideret boom i salget af byggegrunde. Det boom er nu slut. I hvert fald er der solgt færre grunde i tredje kvartal end i samme periode sidste år. Langt færre. Og faldet er endnu vildere, hvis vi sammenligner med første og andet kvartal i år.

”Der er sket et markant skifte i salget af byggegrunde fra den første halvdel af i år og til efteråret. Salget i tredje kvartal er mere end halveret, hvis vi sammenligner med første kvartal, der ellers normalt er den sløveste del af året. Det vidner om, at det her marked har oplevet et enormt boom, som nu lader til at være overstået,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Dermed følger salget af byggegrunde tendensen for de fleste andre boligtyper. Faldet er bare langt større.

”Det store boom i byg-selv-trenden kom samtidig med et generelt stigende boligsalg og et deraf følgende kraftigt fald i udbuddet. Nu hvor der er solgt mange byggegrunde, er der også langt færre grunde i udbud, og det lægger en naturlig dæmper på salget,” siger Birgit Daetz og fortæller, at der også er en række andre årsager til det markante fald:

”Der er lang ventetid hos byggefirmaerne, håndværkerne har travlt, og der er mangel på byggematerialer. Det får nogle købere til at vente eller vælge en bolig, der allerede er bygget.”

Stadig mange salg historisk set
På trods af det store fald i salget af byggegrunde er det ”bare” faldet til et niveau, der er lidt højere end før corona.

”Som det er tilfældet på mange andre dele af boligmarkedet, er faldet i salget måske nok markant i forhold til coronatiden, men salget af byggegrunde er nu igen på niveau med før corona. Faktisk var salget i tredje kvartal højere end i samtlige kvartaler af 2019,” siger Birgit Daetz.

Der er solgt i alt 4.278 byggegrunde i de første ni måneder af i år. Tager vi hele sidste år, blev der solgt rekordhøje 4.521 byggegrunde. Dermed vil det samlede salg formentlig allerede overgå sidste år her i slutningen af oktober.

Udvikling i salget af byggegrunde:

Kvartal

Antal salg

1. kvartal 2020

809

2. kvartal 2020

1.106

3. kvartal 2020

1.260

4 kvartal 2020

1.346

1. kvartal 2021

1.800

2. kvartal 2021

1.591

3. kvartal 2021

887

(I tabellen indgår både salget af helårsgrunde og fritidsgrunde. Kilde: Boligsiden)

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Legendernes Tid

Legendernes Tid

Kæmpe tillykke, Lars Toft ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

Den 3. december fylder Lars Toft Hansen 80 år. Stort tillykke! ... læs mere
UD I NATUREN (51)

UD I NATUREN (51)

Velkommen til december og dermed årstiden vinter. ☃️🛷☃️ ... læs mere
LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

Det er den 2. december, og om end postens tilsynekomst normalt vakte glæde i de små hjem, var der enkelte firbenede skabninger, som ikke havde øje for buddets kvaliteter ... læs mere
DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

Gå til Gadeberg XL - på toppen af Hadsten ... læs mere
Andel i et Romfad

Andel i et Romfad

Køb en andel i et valgfrit romfad og få 5-6 fl. egen rom med navn, nummer og årstal, samt et flot håndskrevet og indrammet certifikat.  ... læs mere
Taksterne for 2022 er vedtaget

Taksterne for 2022 er vedtaget

På byrådsmødet den 30. november godkendte byrådet i Favrskov Kommune taksterne or 2022 i Favrskov Forsyning ... læs mere
Indbrud i Foldby

Indbrud i Foldby

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...