|

Sammen passer vi på Favrskov

Af Lars Storgaard, politiassistent og borgmesterkandidat (K) og Niels Chr. Selchau-Mark, selvstændig og byrådskandidat (K), Kollerupvej 2, 8370 Hadsten

Lars Storgaard og Niels Christian Selchau-Mark

 

Sammen passer vi på Favrskov

 

Det går godt i Favrskov. Ja, det er måske lidt kontroversielt at sige midt i en valgkamp. Men overordnet set, så går det faktisk godt. Der er vækst, lokalsamfund med ekstremt stærke fællesskaber, og byggegrunde sælges nærmest lige så hurtigt, som de kan blive lokalplanlagt.

Men – og det er et stort men – vi har også vores problemer i Favrskov. Og ét af disse, er utryghed. Narkohandel, vanvidskørsel, grænsesøgende og grænseoverskridende adfærd, indbrud, slagsmål eller noget helt syvende er et problem. Et problem som kræver handling.

Ved årets budgetforhandlinger var Konservative med til at vedtage, at der skulle laves en tryghedspolitik for Favrskov Kommune. Det kom på baggrund af et beslutningsforslag, som vi havde sendt ind, og som flere partier heldigvis tog ejerskab på – tak for det.

 

Når vi nu skal til at lave en tryghedsstrategi, er det vigtigt, at den ikke kun bliver tænkt på rådhuset. Den bliver nødt til aktivt at involvere os, der bor i kommunen, er aktive i foreningerne og virksomhederne, så vi sammen kan være med i arbejdet for at styrke trygheden i Favrskov.

Tryghedsindsatsen skal stå på to ben.

Dels en præventiv indsats, hvor vi blandt andet styrker SSP og ser på, om vi har tilstrækkelige fritids- og klubtilbud til de unge. Særligt de elever som går i 7.-10. klasse er lidt fanget i et limbo, hvor der ikke er SFO længere, og foreningslivet, klubtilbuddene og ungdomsskolen kun dækker et vist tidsrum.

Men også en præventiv indsats, hvor vi indgår partnerskaber med, eller understøtter, nogle af de aktører, som gør meget på dette område. Det er for eksempel Natteravnene, som yder en helt exceptionel indsats i hele kommunen. Natteravnene er en gruppe af voksne mennesker – ofte forældre og bedsteforældre – som bruger tid og energi på de unges tryghed i nattelivet. Mennesker, som kan møde naboens børn i nattelivet og kan tage en konfliktfri snak, og dét er guld værd. For forebyggelse er tit meget personrelateret, og hvis man kender hinanden, kan det være nemmere at snakke om både de lette og svære ting. Det kan være lettere at se, om nogle af de unge er kommet på dybt vand, og måske har brug for en redningsplanke.

Og ud over en præventiv indsats, så skal kommunen være klar til at skrue bissen på, over for de mere hårdkogte kriminelle. Hårdkogte kriminelle, som er ligeglade med samfundet, skal selvfølgelig have pengekassen klappet i, og så skal de straffes, hvis de snyder med for eksempel sociale ydelser. Det kan man blandt andet gøre, ved at benytte Al Capone-metoden, hvor myndighederne – kommunens kontrolgruppe, Politi og SKAT – zoomer helt ind på den enkelte kriminelle, og med en tættekam gennemgår deres værdier og registrerede indtægter – og blandt andet ser på, om de lever over evne. Og hvis de gør, så skal hammeren falde. Så skal værdier, der ikke kan dokumenteres konfiskeres, og de skal presses og stresses mest muligt. Det gælder selvfølgelig kun serieforbrydere, bande- eller rockergruppemedlemmer.

Sammen kan vi sikre, at alle, barn som ung, voksen som ældre, kan føle sig tryg hver dag – i sin hverdag, i sit eget hjem og når man færdes på gade og vej i Favrskov Kommune.
En kommune som er tryg og sikker at bo i, lige meget om man bor i nord, syd, øst eller vest.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Natteravnene
22. jan. 2022

Natteravnene

Viva Las Vegas
25. jan. 2022

Viva Las Vegas

Loading...

Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 3

Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 3

Min tilværelse som badevægt er faktisk ved at blive lettere… ... læs mere
Overvejer du at holde ferie i Danmark i år? Så er det nok en god idé at booke nu…

Overvejer du at holde ferie i Danmark i år? Så er det nok en god idé at booke nu…

I bedste sendetid lørdag aften tegnede den tyske TV-kanal NDR et fuldbyrdet glansbillede af kongeriget Danmark ... læs mere
Fortsætter PingvinNyt?

Fortsætter PingvinNyt?

Lars Toft Hansens bortgang efterlader sitet i et stort tomrum ... læs mere
Mindeord over Lars Toft Hansen (1941 - 2022):

Mindeord over Lars Toft Hansen (1941 – 2022):

PingvinNyts utrættelige og initiativrige ejer og redaktør, Lars Toft Hansen, er gået bort ... læs mere
”Viva Las Vegas” har premiere i Sløjfen

”Viva Las Vegas” har premiere i Sløjfen

Randers Teater slap med skrækken og kan den 25. januar afvikle den planlagte premiere på den årlige musikalske vinterforestilling ”Viva Las Vegas” i Sløjfen i Hadsten ... læs mere
UD I NATUREN (57)

UD I NATUREN (57)

Kom med til Frijsenborg, Pøt Mølle og Lilleåen i Laurbjerg på en januardag, hvor de grå skyer endelig lettede. 😊 ... læs mere
Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 2

Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 2

Vi badevægte bliver motioneret flittigt i denne tid… ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Nostalgi og boghandlerromantik ... læs mere
Mundsvejr og bragesnak!

Mundsvejr og bragesnak!

Vi har hørt det utallige gange: Mindre bureaukrati, mere velfærd for pengene… ... læs mere
Fotos fra brobyggeriet i Lerbjerg.

Fotos fra brobyggeriet i Lerbjerg.

Banedanmark arbejder fortsat på brobyggeriet i Lerbjerg i forbindelse med elektrificeringen af jernbanen og lukning af jernbaneoverskæringen. Ved at nedlægge overkørslen kan passagertogets tilladte hastighed på strækningen øges til mere end 140 km/t, og rejsetiden kan forkortes ... læs mere
Ærgrer mig lidt

Ærgrer mig lidt

Bus `hjerterte banker for foreningslivet ... læs mere
Følg med i badevægtens dagbog

Følg med i badevægtens dagbog

Nytårsfortsætterne går ofte ud over badevægten i badeværelset ... læs mere
Loading...