|

Sat på SPIDSEN

Det Syge Væsen

Så er den gal igen. Regionerne fattes penge og så må sygehusvæsenet spænde livremmen endnu mere ind

 Det Syge Væsen

Vi har hørt det før. Regionerne kan ikke holde hus med deres penge. Eller også bruger de flere, end de får af staten og kommunerne. ”Udgifterne løber fra os”, si’r Regionsrådsformand Bent Hansen, mens han og hans ‘djøffere’ endnu en gang finder den store sparekniv fram. Og denne gang er det ikke blot en kniv – det er et ‘sparesværd’.

Hele 700 mill. kr. skal der spares i denne omgang.

Alle sygehuse skal spare

De nye besparelser rammer stort set samtlige sygehuse i regionen. Nogle mere end andre. Men helt ekstraordinært ser det ud til at Hammel Neurocenter ligefrem bli’r større og får tilført flere ressourcer. Til gengæld er der massive besparelser på neuro-området andre steder i regionen.

Nye ‘supersygehuse’ bli’r knap så ‘super’…

Der er ikke rigtig råd til de store nye sygehuse i Skejby og Gjødstrup. Også her bli’r der hele tiden skåret ned. Først fandt Bent Hansen og hans regionsrådskolleger ud af, at det ikke var nødvendigt at investere i et sygehusvaskeri. Om patienterne skal tage deres eget senge- og nattøj med, står lidt hen i det uvisse.

Dernæst var det køkkenet, der ikke kommer røg i. Men det er da også en selvfølge, at når patienterne alligevel skal slæbe sengetøj med, så kan de vel også smøre sig en madpakke og tage den med. Og hvis de har tænkt sig at blive akut syge, så kan de vel ha’ en liggende klar i fryseren, som Falckfolkene kan fiske op og tage med i ambulancen.

Sygehusudvalgets studieture er ikke med i sparekataloget

Det er naturligvis vigtigt hele tiden at blive klogere. Ikke mindst for politikere. Derfor står der ikke et ord om besparelser på Sygehusudvalgets studieture, som normalt finder sted i den koldeste vintertid. Destinationerne for disse ture er varme og solrige steder som f.eks. Cuba og Mellemamerika. Og for at få et grundigt indblik i de solrige diktaturers sygehusvæsener, så har de en varighed på omkring en 14 dages tid.

Må det være nærværende klummeskribent tilladt at foreslå en en-dages bustur til Flensborg. Det nordtyske sygehusvæsen skulle efter sigende være ganske effektivt…

VI SES PÅ FREDAG

Med venlig hilsen

Eigil Jacobsen

Rækkevej 9

8370 Hadsten

Emailadresse :

post@eigiljacobsen.dk

”SAT PÅ SPIDSEN” spidder hverdagens nyheder og tildragelser både lokalt og nationalt.                  Og altid helt respektløst.

Da det kommende folketingsvalg p.t. fylder meget , vil ‘borgens’ politikere og de politiske partiers gøren og laden i såvel rød som blå legestue naturligvis blive genstand for særlig opmærksomhed. Også lokalt.

Men ingen skal vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Og skulle der blandt Pingvinnyts mange trofaste læsere være gode idéer og inputs til emner, der trænger til en vittig og respektløs omtale i ”SAT PÅ SPIDSEN”, er vi altid lydhøre her på redaktionen.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Cykelstier og vejgrøfter er ikke skraldespande! ... læs mere
Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Anledningen er HSK`s 100 års jubilæum ... læs mere
Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat med 2 år ... læs mere
SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

17% APPASSIMENTO🚨 fra Skjold Burne ... læs mere
Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

MitID erstatter NemID ... læs mere
LÆSERBREV

LÆSERBREV

K: Trin(bræt) til at få bygget ungdomsskolen i Hadsten ... læs mere
Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...