|

Sat på SPIDSEN

Musikalske kønskvoter

  Marianne Jelved

Så slår den ‘radikale håndtaske’ (kulturminister Marianne Jelved – red.) til igen!

Kulturministeren vil gøre op med den mandlige dominans i musikverdenen – og fremover skal det føres til protokols, hvor stor en andel kvinderne udgør blandt kunstnerne hos landets spillesteder.

”Mændene fylder for meget, og kvinderne lukkes ude”, siger ‘håndtasken’, der nu vil tage initiativ til, at der stilles krav til landets spillesteder om at de skal udarbejde indberetninger for kønsbalancen. Dels hos de medarbejdere, der udvælger kunstnerne og dels hos de musikere, der bliver udvalgt til at optræde. De nye krav omfatter også radio og TV.

Det næste bliver vel så, at der føres tilsyn med kønsfordelingen i de små hjem rundt omkring i landet.

Hvem synger hvornår og hvorfor i badet? Hvem synger først? Og hvem synger falsk? Og er der kønsforskel på mol og dur? Spiller lille Ole og lille Marie lige meget på blokfløjte? Det skal noteres og indberettes.

Og hvem spiller førsteviolin i hjemmet? Her er vi nogle, der godt kunne tænke os lidt skrappere kønskvoter… Mon ‘håndtasken’ har tænkt på, at hun på dette område risikerer at få sine kvindelige vælgere på nakken?

 

Beskæftigelsesterapi for arbejdsløse djøffere                                                                                     Det mærkes tydeligt, at det er gået op for ‘den radikale håndtaske’, at valget nærmer sig. Og meningsmålingerne ser ikke for gode ud for liste B.                                                    Pingvinnyts politiske kommentator og analytiker ser da også en tydelig sammenhæng med det mildt sagt kontroversielle ministerielle musikalske udspil og det tilstundende valg.

Mange radikale kernevælgere er akademikere, og en netop offentliggjort arbejdsløshedsstatistik viser, at ledigheden blandt akademikere er tårnhøj. Navnlig blandt nyuddannede akademikere.

Så her er der en jobåbning, der vil noget. Noget der kan få de radikale stemmetal op i de højere tonearter.   

                                                                                           Horder
Horder af akademikere kan sendes ud og føre de musikalske udfoldelser rundt omkring i landet til protokols. Lige så store akademikerhorder kan bruges til at udarbejde digre rapporter og statistikker om rigets musikalske kønslige tilstand. Ganske vist helt ligegyldige rapporter, men ned i håndtasken med det, tænker ‘den radikale håndtaske’.

 

Politikere på ‘borgen’ trutter i øv-hornet                                                                            ”Det er jeg lodret imod. Det er simpelthen ikke en værdig form for ligestilling”, udtaler Liberal Alliances kulturordfører, Mette Bock til Altinget.dk.                                                   Hendes ordførerkollega i Venstre, Michael Aaastrup Jensen, er endnu skrappere i sin afvisning: ”Det er det mest absurde, jeg nogensinde har hørt”.

Favrskov-Kredsens Venstrekandidat, Britt Bager, bakker sin partifælle op: ”Det som Jelved gør, har efter min mening ikke noget med ligestilling at gøre. Det er diskrimination. Af mænd”!

 

 Vi ses på fredag

Med venlig hilsen


Eigil Jacobsen

Rækkevej 9

8370 Hadsten

”SAT PÅ SPIDSEN” spidder hverdagens nyheder og tildragelser både lokalt og nationalt.                  Og altid helt respektløst.

Da det kommende folketingsvalg p.t. fylder meget , vil ‘borgens’ politikere og de politiske partiers gøren og laden i såvel rød som blå legestue naturligvis blive genstand for særlig opmærksomhed. Også lokalt.

Men ingen skal vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Og skulle der blandt Pingvinnyts mange trofaste læsere være gode idéer og inputs til emner, der trænger til en vittig og respektløs omtale i ”SAT PÅ SPIDSEN”, er vi altid lydhøre her på redaktionen.

                                                                                            

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Nielstrup Museum er på banen igen.

Nielstrup Museum er på banen igen.

Vi har åben, hver Onsdag & Søndag fra den 16-6 til 1-9- 2021 ... læs mere
2 indbrud i Favrskov

2 indbrud i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hadsten Håndbolds store årsmøde

Hadsten Håndbolds store årsmøde

Bjarne Frislev blev førstevalget til FØRSTEHOLDET ... læs mere
Informationsmøde for kommende byrådskandidater

Informationsmøde for kommende byrådskandidater

Mødet holdes enten i Hinnerup eller Hammel.   ... læs mere
Pas på i solen og støt kræftsagen

Pas på i solen og støt kræftsagen

Vidste du, at du med dit køb af solcreme kan støtte kræftsagen? ... læs mere
Kampen for skolen – fra 1849 til 2021

Kampen for skolen – fra 1849 til 2021

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
PRESSEMEDDELELSE  

PRESSEMEDDELELSE  

BYRÅDSKANDIDAT GENOPSTILLER IKKE TIL REGIONSRÅDSVALG ... læs mere
Morrismanden nåede ikke at blive færdig

Morrismanden nåede ikke at blive færdig

Af Redaktør Jørgen Kjær - Hadsten ... læs mere
Spirituskørsel

Spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sådan sorterer Mette sit affald

Sådan sorterer Mette sit affald

Affaldssortering bør være lige så naturligt som at købe ind, mener Mette Sørensen, der selv sorterer sit affald grundigt ... læs mere
Alt det der gør dit hjem trygt og sikkert

Alt det der gør dit hjem trygt og sikkert

Beskyt dit hjem bedre mod indbrud ... læs mere
Loading...