|

Sat på Spidsen

”Velfærd frem for skattelettelser”, Velfærd før skatteprocent”, Flere midler til velfærdens helte”…

 

Velfærd frem for skattelettelsen

 

 

Ovenstående slogans var blot nogle få, af dem vi så og hørte op til og under den netop overståede kommunalvalgkamp. Og de har også lydt på gangene på Christiansborg og under de utallige TV-interviews under de seje og langstrakte forhandlinger om næste års finanslov.

Og de kommer med statsgaranti frem igen når ”Dynamit Anders”, ”Tulle”, og ”Bette Lars” skal forsøge at nå hinanden i en kombiaftale om skattelettelser og flygtningestramninger. Og det vil fortsætte lige til næste Folketingsvalg nærmer sig…

Ordet ”velfærd” bruges så ofte og af så mange politikere fra så mange sider, at hvis man forestiller sig, at der står en person uden for rigets grænser og kigger ind på vores lille politiske andedam, så må vedkommende tro, at Danmark stander i våde og balancerer på randen af den sociale massegrav…

Det er ingenlunde tilfældet!

Vores lille land fylder ikke meget på verdenskortet. Men på et punkt indtager vi en absolut og ubestridt verdensrekord; nemlig som landet med verdens højeste skattetryk.

Den førerposition blandt alle verdens nationer indtog vi første gang i 2002 med Anders Fogh Rasmussen som statsminister. Hvem husker ikke hans mantra om ”skattestop”, som blot var endnu en lodret politisk løgn. Og dem har vi oplevet utallige af af slagsen lige siden – uanset hvem der har ’siddet for bordenden’ inde på ’borgen’.

Tårnhøjt skattetryk må alt andet lige betyde tårnhøj velfærd…

Skattelettelser har altid været på den politiske dagsorden. De er bare aldrig blevet til noget…

Senest har DF skudt lettelser i skatten til ’hjørnespark’, fordi man ikke kunne blive enige med regeringen om en finanslov, hvor DF kædede skattelettelser sammen med hjemsendelse af flygtninge uden opholdstilladelse her i landet.

Men tilbage til velfærden.

Det er en kendsgerning, at antallet af ”nydere” overstiger antallet af ”ydere”.

Den offentlige sektor og antallet af personer, der er på en eller anden form for overførselsindkomst er nu langt større end det mindretal, der finansierer ’festen’.

 

Det er en kendsgerning, at pengene først skal tjenes i den private sektor, før den offentlige sektor kan begynde at bruge løs af dem. Noget som vores folkevalgte politikere ikke synes at være bevidst om, eller som de bevidst ignorerer.

Men da den offentlige sektor og overførselsindkomstmodtagerne udgør et flertal, kan politikerne jo på god demokratisk vis blot bruge løs af pengene. Og det gør man

å…

Dansk eksport forventes i år at nå op på 1.100 mia kr., hvilket omtrent er det samme som de samlede offentlige udgifter.

Vores folkevalgte forsamlinger – Folketing, regioner og kommunalbestyrelser – er i betydeligt omfang befolket med offentligt ansatte, og for Folketingets vedkommende med en stor overvægt af akademikere, der for flertallets vedkommende aldrig har haft et ”rigtigt” arbejde. De er oftest gået direkte fra det grønne eksamensbord og lige ind i den politiske legestue inde på ’borgen’..

Én af konsekvenserne af denne ”skævvridning” af vores ”repræsentative” demokrati er vores verdensrekord i skattetryk.

Det er en beklagelig kendsgerning, at de selvsamme erhvervsmæssigt uerfarne politikere hellere vil tækkes flertallet i vælgerbefolkningen, så disse kan leve af at bruge de penge, som mindretallet tjener hjem til fællesskabet.

Men stiller man spørgsmål til, hvorfor der er så mange områder, hvor ”kernevelfærden”, herunder daginstitutioner, skoler og lærdom, ventelister til sygehuse, ældrepleje og mange flere områder, der ikke har de nødvendige ressourcer til at yde en service, der burde være en naturlig følge af verdens højeste skattetryk, så ’blæser svaret i vinden’.

Ingen politiker tør udfordre os vælgere og vores intelligens med budskabet om, at den såkaldte velfærd for længst er løbet løbsk…

 

VI ses på tirsdag

 

Med venlig hilsen

 

Med venlig hilsen

 

Eigil Jacobsen

Rækkkevej 9

8370 Hadsten

 

amiladr  :       posteigiljacobsen.dk.

 

 

Eigil Jacobsen skriver hver tirsdag og fredag klummen ’SAT PÅ SPIDSEN’.Den spidder hverdagens nyheder og tildragelser. Både lokalt og nationalt.Og altid helt respektløst. Ingen kan vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Teststederne i Laurbjerg og Thorsø lukker

Teststederne i Laurbjerg og Thorsø lukker

Kviktest-stederne i Laurbjeg og Thorsø lukker fra og med 29. juni ... læs mere
Helstegt pattegris med tilbehør

Helstegt pattegris med tilbehør

Vi griller helstegt pattegris året rundt ... læs mere
HSK 100 års jubilæumsuge Program

HSK 100 års jubilæumsuge Program

Starter den 18.juni kl. 18 ... læs mere
PRESSEMEDDELELSE – juni 2021

PRESSEMEDDELELSE – juni 2021

Sct. Georgs Gildet donerer 10.000 kr. til STRANDBAKKEHUSET i Rønde ... læs mere
UD I NATUREN (27)

UD I NATUREN (27)

Midsommer er over os. Det er nærmest en magisk tid, hvor sommeren og naturen er frisk og ny og ligger foran os og venter ... læs mere
BÅLTALE

BÅLTALE

Af byådskandidat for Det Konservative Folkeparti Rene Schneider, Rækkevej i Hadsten ... læs mere
Stort fremmøde til Sct. Hans bål i Lyngå

Stort fremmøde til Sct. Hans bål i Lyngå

Lyngå Borgerforenings traditionelle Sct. Hans bål havde i år samlet imponerende omkring 100 deltagere ... læs mere
K: Tid til Tryghed i Favrskov

K: Tid til Tryghed i Favrskov

Af Lars Storgaard, 2. viceborgmester (K), Ulstrup og Niels Christian Selchau-Mark, byrådskandidat (K), Kollerupvej 2b, 8370 Hadsten ... læs mere
Indbrud i Selling

Indbrud i Selling

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

Morten Bisgaard spiller fortæller tidligere formand Gert Jensen HSK ... læs mere
Loading...