|

SFO og fritidsklubber byder på fællesskab og aktiviteter

I corona-tiden har nogle forældre meldt deres børn ud af SFO og klubtilbud. Husk at melde dem ind igen, for ellers går de glip af fællesskab, mulige venskaber og et hav af aktiviteter, lyder det fra personalet.

Birgit Sønderby er afdelingsleder på Haldum-Hinnerup Skolen. Hun glæder sig over de mange tilbud, deres SFO har:

– I SFO’en kan vi etablere et fællesskab på tværs af årgange, vennekreds og interesser, så børnene får flere muligheder for at finde kammerater. Det er givende og udviklende for børnene. Samtidig kan vi åbne nogle døre for dem i forhold til aktiviteter og kreative opgaver. Vi har eksempelvis træ- og snitteværksted, madværksteder, ler, fodboldturneringer, Mindcraft, svømning og aktiviteter omkring bålet. En aften hver måned inviteres 3. årgang til aftenåbning med spisning og hyggelige aktiviteter – særligt for de ældste.

Claus Rasmussen kan nikke ja til den om fællesskabet og vennekredsen. Han er indskolingsleder på Søndervangskolen i Hammel, hvor han fremhæver deres udeområde, der åbner op for mange muligheder.
– Vi har en god multibane og skoven tæt på, så der er gang i meget udeliv. Børnene leger på kryds og tværs og går efter det, de interesserer sig for. Vi har også forskellige spilturneringer, og det er populært med nerf gun krig i hallen. 3. klasserne har lidt ekstra muligheder i form af egne lokaler og svømning og andre aktiviteter som optakt til, at de skal videre i fritidsklubben, forklarer Claus Rasmussen.

Fritidsklubberne i kommunen er for 4.-6. klasse. Maja Tissot Irming er leder af Hammel Fritidscenter, Gården. Sammen med flere medarbejdere har hun lige haft travlt med at køre rundt med breve til eleverne i de kommende 4. klasser i Hammel-området.

– De får simpelthen et rigtigt brev i postkassen, og det gør vi, fordi vi mener, at vi har et godt tilbud, som de kan få meget ud af at bruge. Vi oplever, at nogle elever i 4. klasse går hjem til computeren i stedet for, og det er vigtigt for os at have fat i så mange elever som muligt i en klasse. Det giver bare mere liv. Og vi har nogle fantastiske rammer med kreative værksteder, udeaktiviteter, glasværksted, og så har vi en brætspilskultur i klubben med den sidegevinst, at vi får snakket meget med børnene. Klubben byder ind med fællesskab, venskaber og alsidighed, og for den enkelte elev er det social træning, der gør noget godt for barnets selvstændighed og relationer til andre, lyder det fra Maja Tissot Irming.

Læs mere om tilbuddene og hvordan du melder dit barn ind.

Dato:18. juni 2020

Senest opdateret:

18. juni 2020

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Byrådet besluttede 26. november 2019 at tilslutte sig turismedestinationsselskabet VisitAarhus ... læs mere
Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Favrskov Byråd drøfter det kommende års budget - Budget 2021-24 - på seminarer 20. og 24. august 2020 ... læs mere
En køretilladelse fra 1973

En køretilladelse fra 1973

Et minde fra de bilfrie søndage under oliekrisen. En tid hvor vi frygtede verden løb tør for olie ... læs mere
annonce  : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

annonce : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

Få den bedste rådgivning og service på 4010 6301 og vi glæder os til at se dig hos Elite Service i Hornslet ... læs mere
Hej med JER - der vil danse

Hej med JER – der vil danse

Seniordans, start 7 oktober 2020 ... læs mere
Morten Lønvig udstiller helte i Uhresalen i Hinnerup

Morten Lønvig udstiller helte i Uhresalen i Hinnerup

Torsdag den 20. august åbner udstillingen ’Mig og mine superhelte’ af Morten Lønvig i Uhresalen i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Risiko for mug i rugbrød

Risiko for mug i rugbrød

Schulstad tilbagekalder flere varianter af rugbrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produkterne uegnede til menneskeføde. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 6. august 2020 ... læs mere
Nye veje i ældreplejen

Nye veje i ældreplejen

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
Loading...