|

Sidste skoledag så tæt på traditionerne som muligt

Skolerne i Favrskov har nu aftalt en afslutning for 9. klasserne med kig til traditionerne og corona-retningslinjerne.

9. klassernes afsked med folkeskolen er normalt fyldt med et hav af traditioner, som de fleste har set frem til i mange år. Corona-situationen har vendt op og ned på meget. Skolerne med afgangsklasserne har nu kigget corona-retningslinjerne igennem og sammensat en afslutning, der er både forsvarlig og nogle steder tæt på det, man plejer.

19. juni fejrer eleverne sidste skoledag med portionsanrettet morgenmad, udklædning og klassevis rundtur på skolen, hvor skolens øvrige elever på behørig afstand kan vinke farvel, men desværre uden karamelkast.

Derefter byder eleverne ind med noget underholdning i en eller anden form. Nogle steder bliver det via video, andre steder små sketchs, hvor et lille publikum må kigge med. Dagen rundes af med den traditionelle fodboldkamp, med få tilskuere denne gang.
Da afgangseksamen er aflyst og for at give eleverne nogle erfaringer med at sidde ved eksamensbordet er der også planlagt og gennemført forskellige årsprøver, både mundtlige og skriftlige.
24. juni står der dimission i kalenderen for 9. årgang. Den bliver fejret klassevis, uden håndtryk, med portionskage og max. to gæster til hver elev.

Mads Skou Rasmussen, viceskoleleder på Rønbækskolen i Hinnerup, har været med til at koordinere afslutningen for 9. årgang, som han kalder en feberredning:

– Der er så mange traditioner omkring den sidste skoledag og elevernes farvel til folkeskolen. Her på skolen har eleverne spurgt en ekstra gang til det med at smide karameller, for det vil de så gerne. Men det står specifikt i retningslinjerne, at det ikke er en god ide, så derfor bliver det ikke til noget. Afrundingen bliver kørt mere stramt end ellers, men det er glædeligt, at den dog bliver til noget.   

Dato:17. juni 2020

Senest opdateret:

17. juni 2020

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Hold dig væk fra den offentlige transport!

Hold dig væk fra den offentlige transport!

Her er et råd, der er uhyre nemt at følge i Favrskov… ... læs mere
Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Favrskov Kommunes brug af konsulenter på det sociale område ... læs mere
Flere bolighandler ender i budrunde

Flere bolighandler ender i budrunde

Grundet et historisk lavt udbud af boliger og en stigende efterspørgsel, ender flere og flere bolighandler nu i budrunde.  ... læs mere
Ekstra penge til kultur- og folkeoplysningsområdet

Ekstra penge til kultur- og folkeoplysningsområdet

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune ... læs mere
Farlige studentervogne fik kørselsforbud

Farlige studentervogne fik kørselsforbud

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Tip førte til narkofund

Tip førte til narkofund

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hadsten

Hadsten

I efteråret er der fire netværksmøder for senfølgeramte efter kræft. Det er gratis at være med, og du behøver ikke at tilmelde dig ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 480.

Ugens naturbilleder nr. 480.

Idag kan jeg byde på en pose blandede sensommerbolcher. Sommervejr får vi næsten altid. I år kom det bare ikke lige til tiden, men nu er det her😎for mange i rigelige mængder ... læs mere
Loading...