|

Sindets Dag sætter fokus på fællesskaber

– og alle er velkomne

 

Onsdag 13. oktober sætter Favrskov Kommune fokus på psykisk sårbarhed og mental sundhed med en inspirationsdag i Inside i Hammel. Det sker i forbindelse med Sindets Dag, der kloden rundt bruges til at sætte fokus på, hvordan mental sundhed spiller en afgørende rolle i et sundt liv. Årets tema for Sindets Dag i Favrskov Kommune er den store betydning, som fællesskaber har for alle menneskers mentale sundhed.

 

Direktør i Social og Sundhed, Ulrik Johansen, glæder sig til en dag med mange input om mental sundhed.

 

– Sindets Dag er en mulighed for at blive klogere på vigtigheden af at opsøge og indgå i fællesskaber med andre mennesker og på den måde få et sundere sind og et bedre liv. Vi har lavet et bredt program, hvor vi blandt andet har inviteret nogle oplægsholdere, der med deres liv og væsen kan vise os, hvad det betyder at stå uden for et fællesskab – og i særdeleshed hvad det betyder for os alle at være med i et fællesskab, siger Ulrik Johansen.

 

Sindets Dag skydes i gang med et foredrag med tegneserietegner Nikoline Werdelin under overskriften ”Jeg bor på en øde ø – ensom i et hav af fællesskaber”. Senere følger muligheden for at opleve Danni Elmo, der gennem et musisk foredrag fortæller om et liv med ADHD, psykisk sårbarhed og sociale udfordringer. Der vil på dagen også være mulighed for at besøge de mange stande med snitflader til mental sundhed og fællesskaber.

 

Janus Hans Hedemann er handicap- og psykiatrichef i Favrskov Kommune. Han håber, at dagen gør folk opmærksomme på vigtigheden af at indgå i fællesskaber.

 

– Vi ved desværre, at der bliver flere danskere, som kæmper med blandt andet angst, depression og ensomhed. Vi vil gerne have, at Sindets Dag skærper folks fokus på, at vi skal huske at opsøge fællesskaber med andre mennesker – og at man også kan få hjælp til det, siger Janus Hans Hedemann.

 

Alle er velkommen, og det er gratis at deltage i Sindets Dag, der afholdes i Kulturhuset Inside, Dalvej 1, 8450 Hammel. Ønsker man at afslutte dagen med en “Sindets Dag-menu” fra Café Inside, skal den forudbestilles senest 12. oktober på telefon 8964 1512.

 

Se hele programmet for Sindets Dag på favrskov.dk/sindetsdag

 

 

Yderligere information:

Ulrik Johansen, direktør i Social og Sundhed, 2182 3579

Janus Hans Hedemann, handicap- og psykiatrichef, 2037 3985

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Legendernes Tid

Legendernes Tid

Kæmpe tillykke, Lars Toft ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

Den 3. december fylder Lars Toft Hansen 80 år. Stort tillykke! ... læs mere
UD I NATUREN (51)

UD I NATUREN (51)

Velkommen til december og dermed årstiden vinter. ☃️🛷☃️ ... læs mere
LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

Det er den 2. december, og om end postens tilsynekomst normalt vakte glæde i de små hjem, var der enkelte firbenede skabninger, som ikke havde øje for buddets kvaliteter ... læs mere
DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

Gå til Gadeberg XL - på toppen af Hadsten ... læs mere
Andel i et Romfad

Andel i et Romfad

Køb en andel i et valgfrit romfad og få 5-6 fl. egen rom med navn, nummer og årstal, samt et flot håndskrevet og indrammet certifikat.  ... læs mere
Taksterne for 2022 er vedtaget

Taksterne for 2022 er vedtaget

På byrådsmødet den 30. november godkendte byrådet i Favrskov Kommune taksterne or 2022 i Favrskov Forsyning ... læs mere
Indbrud i Foldby

Indbrud i Foldby

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...