|

Socialdemokratiske restriktioner kvæler østjysk turisme

Af BRITT BAGER, folketingsmedlem (V) – valgt i Østjylland

 BRITT BAGER 

Det er dyrt for Danmark, at den socialdemokratiske regering går enegang og fastholder restriktioner på turisternes adgang til Danmark, mens andre lande følger sundhedsfaglige råd og åbner grænserne for turister.

Det koster titusindvis af arbejdspladser og milliarder i omsætning, skatteindtægter og finansiering til fremtidens velfærd.

Danmark og Østjylland har et kæmpe potentiale som international turistdestination, men regeringens restriktioner spolerer at vi kommer til at realisere det. Gennemsnitligt booker udenlandske turister et hotel i Danmark i 2 dage, men når regeringen kræver mindst 6 overnatninger, lukker vi rigtig mange mennesker ude.

Det bliver dyrt for Østjylland og vores mange turistattraktioner, hoteller, restauranter, campingpladser, sommerhusudlejere og detailhandelen. I Aarhus, Randers, Djursland, Odder og Horsens, som alle har potentiale til at tiltrække endnu flere gæster.

Derfor har Venstre i forhandlingerne med de øvrige partier i Folketinget krævet en sommerpakke, der kan sætte gang i det danske turisme- og oplevelseserhverv. Vi har sikret, at der nu investeres 700 millioner kroner til initiativer, der styrker turismen og sommeroplevelserne i hele Danmark. Og en styrket international markedsføring af Danmark som turistdestination.

Men der er brug for mere. Meget mere. Men den socialdemokratiske regering vil hellere indrette sig efter Enhedslisten og SF end Venstre. Derfor kommer krisen til at udvikle sig videre end den behøver.  

Foreløbig er 240.000 danskere de seneste måneder enten er blevet fyret eller på lønkompensation. Og når hjælpepakkerne udfases, står vi foran en bølge af nye konkurser og massefyringer. Eksportvirksomhederne står foran en kæmpe øretæve, og den hjemlige efterspørgsel har brug for en stærk saltvandsindsprøjtning.

Derfor er der brug for meget mere end det, Venstre kunne få regeringen med på.

Vi skal have genskabt optimismen i dansk erhvervsliv, så der igen skabes arbejdspladser og velstand i Danmark. Venstres plan er fortsat en halvering af momsen, der sætter gang i forbruget og øger Danmarks konkurrenceevne. Fremrykning af skattelettelser til danskerne og de danske virksomheder. Det skal kobles med tryghed for danskere og danske virksomheder med et skatte- og afgiftsstop.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Hold dig væk fra den offentlige transport!

Hold dig væk fra den offentlige transport!

Her er et råd, der er uhyre nemt at følge i Favrskov… ... læs mere
Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Favrskov Kommunes brug af konsulenter på det sociale område ... læs mere
Flere bolighandler ender i budrunde

Flere bolighandler ender i budrunde

Grundet et historisk lavt udbud af boliger og en stigende efterspørgsel, ender flere og flere bolighandler nu i budrunde.  ... læs mere
Ekstra penge til kultur- og folkeoplysningsområdet

Ekstra penge til kultur- og folkeoplysningsområdet

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune ... læs mere
Farlige studentervogne fik kørselsforbud

Farlige studentervogne fik kørselsforbud

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Tip førte til narkofund

Tip førte til narkofund

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hadsten

Hadsten

I efteråret er der fire netværksmøder for senfølgeramte efter kræft. Det er gratis at være med, og du behøver ikke at tilmelde dig ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 480.

Ugens naturbilleder nr. 480.

Idag kan jeg byde på en pose blandede sensommerbolcher. Sommervejr får vi næsten altid. I år kom det bare ikke lige til tiden, men nu er det her😎for mange i rigelige mængder ... læs mere
Loading...