|

To bevillinger til at bekæmpe ensomhed i Favrskov

Favrskov Kommune har fået 3,2 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen til to projekter, der bygger videre på tidligere års indsats mod ensomhed hos ældre. 

 

Grethe Villadsen, formand for Social- og Sundhedsudvalget, glæder sig over de to bevillinger fra Sundhedsstyrelsen:

 

Projektet ’Flere mod ensomhed – flere i fællesskaber’ har fået 2,1 millioner kroner, mens der er givet 1,1 millioner kroner til projektet ’Hør med i fællesskabet’.

Ensomhed har negative konsekvenser for trivsel og helbred. I Danmark er der cirka otte procent af den voksne befolkning, som oplever svær ensomhed. Blandt midaldrende er der forholdsvis få, der føler sig ensomme, men med stigende alder øges risikoen for at føle sig ensom. Det skyldes, at mennesker med høj alder ofte oplever tab. Det kan være tab i forhold til helbredet, eksempelvis høretab eller evnen til at bevæge sig omkring. Det kan også være tab af ægtefælle eller andre nære relationer.

Favrskov Kommune har gennem de sidste to år gennemført projektet ’Sammen mod ensomhed’, hvor kommunen i samarbejde med blandt andre Røde Kors og Ældresagen har arbejdet med at forebygge, opspore og afhjælpe ensomhed blandt ældre borgere i egen bolig. Mange frivillige har været involveret; både i de helt konkrete indsatser som eksempelvis besøgstjenester, men også i planlægning og udvikling af nye tilbud. Denne indsats har byrådet i Favrskov Kommune besluttet at videreføre ved at afsætte midler til det.

De to nye bevillinger fra Sundhedsstyrelsen gør det muligt at forstærke indsatsen. Projektet ’Flere mod ensomhed – flere i fællesskaber’ betyder, at flere af de svageste ældre kan hjælpes, blandt andet fordi der er mulighed for at få en hjælper med til aktiviteter, som borgeren ellers ikke ville kunne deltage i.

Bevillingen til projektet ”Hør med i fællesskabet” har især fokus på høretab, fordi nedsat hørelse øger risikoen for ensomhed. Derfor omfatter projektet opsporing af ældre med høretab. Det betyder blandt andet, at sygeplejerskerne vil have et særligt fokus på høretab i de forebyggende hjemmebesøg. Der vil endvidere blive udviklet og afprøvet et målrettet kursus, ”Blive ven med dit høreapparat”, som handler om at blive fortrolig med apparatet, så man ikke lader det ligge i skuffen. Desuden vil borgere kunne få screenet deres hørelse og få sparring på høreproblemer ved særlige arrangementer og hos kommunens hørevejledere.

– Både her i Favrskov og på landsplan er der stort fokus på at bekæmpe ensomhed, da vi ved, hvor afgørende det er at være en del af noget og have kontakt til andre mennesker. Det er en fortløbende indsats, og derfor er det også glædeligt, at Sundhedsstyrelsen ser positivt på vores ansøgninger, så vi kan fortsætte arbejdet med at bekæmpe ensomheden. Vi har høstet rigtig gode erfaringer med projektet ’Sammen mod ensomhed’, og det giver så god mening, at de erfaringer kommer rigtigt godt i spil i de nye projekter.

Hun roser de frivilliges og medarbejdernes indsats i arbejdet med at bekæmpe ensomhed.

– Det handler om livskvalitet for den enkelte, og der ved vi bare, hvor afgørende det er at være en del af fællesskabet. Projektet om høretab har også et forebyggende islæt, da det handler om at erkende sit høretab og gøre noget ved det, for i forhold til livskvalitet er det en god investering for den enkelte, understreger Grethe Villadsen.

 

Yderligere information:

Grethe Villadsen, formand for Social- og Sundhedsudvalget, 20 18 83 30

Birgitte Holm Andersen, sundhedshef, 40 64 61 64 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Personlige opråb hjælper andre

Personlige opråb hjælper andre

Sammenholdet i arbejdet for et liv uden kræft er stort. En del af sammenholdet er bl.a., at kræftpatienter deler deres personlige historier ... læs mere
Å vil have fast ø-læge på Anholt

Å vil have fast ø-læge på Anholt

Af Rasmus Foged, Regionsrådsmedlem for Alternativet, Region Midtjylland og Folketingskandidat for Alternativet, Storkreds Østjylland ... læs mere
Borgerservice genåbner

Borgerservice genåbner

Borgerservice genåbner fra torsdag 28. maj 2020. Der opfordres til brug af tidsbestilling her på hjemmesiden, på borger.dk eller via telefon 89 64 10 10 ... læs mere
Ny direktør på Den jydske Haandværkerskole

Ny direktør på Den jydske Haandværkerskole

Den 1. juni tiltræder Jesper Kofoed Petersen stillingen som ny direktør på Den jydske Haandværkerskole (DjH). Jesper Kofoed Petersen kommer fra en stilling som områdeleder i elafdelingen på DjH, og er derfor et velkendt ansigt på skolen ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Virksomhederne er meget tilfredse med Jobcenter Favrskovs virksomhedsservice ... læs mere
Søren Frandsen er blevet radikal.

Søren Frandsen er blevet radikal.

Socialistisk Folkepartis byrådsmedlem i Favrskov Kommune, Søren Frandsen, har inden for kort tid haft to læserbreve i medierne om trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
annonce : Lej en PØLSEVOGN med "DET HELE"

annonce : Lej en PØLSEVOGN med “DET HELE”

Lej en komplet pølsevogn med alt hvad der hører sig til. Inklusiv en pølsemand/kvinde ... læs mere
COVID-19:

COVID-19:

Fællesskabets indsats hædres med nyt skovrejsningsinitiativ ... læs mere
Loading...