|

Tre fodboldkampe udvalgt til forsøg med flere tilskuere

Rigspolitiet oplyser

Foto: Niclas Jessen

 

Tre klubber får nu lov til forsøgsvist at have flere end 500 tilstedeværende ved deres superligakampe. Det skal give erfaringer nok til at beslutte, om ordningen skal fortsætte.

 

Rigspolitiet har nu truffet afgørelse om, hvilke tre kampe i Superligaen, der kan have flere end 500 tilskuere på stadion. Det sker efter at regeringen og Folketingets partier i sidste uge blev enige om en forsøgsordning, der skal give de nødvendige erfaringer til at myndighederne kan vurdere, om ordningen skal fortsætte.

 

De tre kampe bliver:

 

20. juni 2020: AC Horsens mod Randers FC

21. juni 2020: Brøndby IF mod FC København

22. juni 2020: Lyngby mod OB

 

“Det skal først og fremmest ske sundhedsmæssigt forsvarligt. Derfor har vi også inddraget sundhedsmyndighederne i arbejdet. Vi har valgt de tre kampe fordi vi gerne ville have kampe både øst og vest for Storebælt. Samtidigt har vi også forsøgt at vælge, så vi både får et stort og et mindre samt et nyere og et ældre stadion i spil, så vi kan få så brede erfaringer som muligt,” siger politiinspektør Uffe Stormly fra Rigspolitiet.

Rigspolitiet har også været i dialog med både DBU og Divisionsforeningen, før de tre kampe blev udvalgt. Ved udvælgelsen er desuden også lagt vægt på størrelsen og sammensætningen af klubbernes fangrupper samt det tidspunkt på dagen, hvor kampen skal spilles.

Rigspolitiet vil forud for de tre kampe beslutte, hvor mange personer der må være til stede ved hver af kampene. Stadionerne skal inddeles i sektioner, og der må maksimalt være 500 personer i hver sektion. Det er samtidig en forudsætning, at publikum i det væsentligste sidder ned under kampene.

Myndighederne vil forud for kampene udarbejde en skabelon for en sikkerheds- og sundhedsplan, så hjemmebaneklubberne kan sikre, at kampene afvikles på en forsvarlig måde. Planerne skal godkendes af Rigspolitiet i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed og Statens Serum Institut.

De tre kampe vil efterfølgende blive gennemgået af en evalueringsgruppe bestående af politiet, sundhedsmyndighederne, Divisionsforeningen samt eventuelt andre relevante myndigheder, og det skal give det nødvendige grundlag til at vurdere, om muligheden for at afvikle kampe med flere end 500 personer skal fortsætte over sommeren.

Pressekontakt

Tlf.: 4174 0440
E-mail: presse@rigspoliti.dk

 

Flere nyheder

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Byrådet besluttede 26. november 2019 at tilslutte sig turismedestinationsselskabet VisitAarhus ... læs mere
Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Favrskov Byråd drøfter det kommende års budget - Budget 2021-24 - på seminarer 20. og 24. august 2020 ... læs mere
En køretilladelse fra 1973

En køretilladelse fra 1973

Et minde fra de bilfrie søndage under oliekrisen. En tid hvor vi frygtede verden løb tør for olie ... læs mere
annonce  : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

annonce : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

Få den bedste rådgivning og service på 4010 6301 og vi glæder os til at se dig hos Elite Service i Hornslet ... læs mere
Hej med JER - der vil danse

Hej med JER – der vil danse

Seniordans, start 7 oktober 2020 ... læs mere
Morten Lønvig udstiller helte i Uhresalen i Hinnerup

Morten Lønvig udstiller helte i Uhresalen i Hinnerup

Torsdag den 20. august åbner udstillingen ’Mig og mine superhelte’ af Morten Lønvig i Uhresalen i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Risiko for mug i rugbrød

Risiko for mug i rugbrød

Schulstad tilbagekalder flere varianter af rugbrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produkterne uegnede til menneskeføde. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 6. august 2020 ... læs mere
Nye veje i ældreplejen

Nye veje i ældreplejen

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
Loading...