|

Trods høje salgstal stiger udbuddet for to ud af tre boligtyper

For anden måned i træk vokser det samlede udbud af ejerlejligheder og sommerhuse, imens det samlede antal villaer og rækkehuse til salg igen tager et dyk ned.

 
Foto: Boligsiden

Nye udbudstal fra Boligsiden viser, at antallet af ejerlejligheder og sommerhuse til salg er steget for anden måned i træk. Ved indgangen til maj måned er udbuddet af ejerlejligheder nu 0,6 procent højere end for en måned siden, imens antallet af sommerhuse til salg er vokset med 2,3 procent.

”Det er ganske små ændringer, men for ejerlejligheder og sommerhuse peger det samlede udbud for anden måned i træk nu i opadgående retning, og køberne har fået lidt flere boliger at vælge imellem. Det skal ses i relation til, at der i de seneste uger er solgt rigtig mange ejerlejligheder og sommerhuse. Men trods de høje salgstal ser vi altså alligevel en lille stigning i det samlede udvalg,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Primo maj måned er der cirka 5.300 ejerlejligheder og knap 4.700 sommerhuse til salg. Det er flere end ved indgangen til april måned, men det samlede udbud af begge boligtyper ligger fortsat væsentligt under niveauet på samme tidspunkt sidste år.

”Ser vi på årsændringerne er det samlede udbud af ejerlejligheder 27 procent lavere end på samme tidspunkt sidste år, og for sommerhusene er der tale om et fald på 42 procent. Der er altså et godt stykke op til et normalt niveau, og forklaringen skal som før nævnt findes i de høje salgstal,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Selvom flere sælgere sætter deres bolig til salg, er der stadig så mange interesserede købere, at boligerne bliver solgt, inden det samlede udbud når at stige markant.”

Færre huse til salg

Det er ikke kun ejerlejligheder og sommerhuse, køberne er interesserede i. For imens udbuddet af de to boligtyper stiger en smule, går det den anden vej for det samlede antal villaer og rækkehuse til salg.

I den seneste måned er udbuddet af huse faldet med 2,7 procent, og ved indgangen til maj måned er der cirka 24.200 villaer og rækkehuse til salg i Danmark.

”Markedet kalder i den grad fortsat på nye huse til salg. Sammenligner vi med samme tidspunkt sidste år, er der skåret cirka en fjerdedel af det samlede udbud af villaer og rækkehuse. I rene tal svarer det til et fald fra knap 33.000 huse til salg til de nuværende cirka 24.200. Det siger sig selv, at det kan mærkes blandt køberne,” forklarer Birgit Daetz.

Geografisk er det faldende udbud af huse gældende i størstedelen af landet.

”I langt de fleste kommuner på Sjælland samt i enkelte kommuner i Midtjylland og i Syddanmark er det årlige fald i udbuddet af huse endda større end 25 procent, og kun i fire kommuner ser vi en stigning,” forklarer Birgit Daetz og tilføjer:

”Ligesom for de to øvrige boligtyper skal forklaringen bag det faldende udbud af huse findes i et tårnhøjt salg. Der er faktisk mange, der sætter huset til salg, men særligt i de seneste tre uger har der til gengæld også været fuld fart på handlerne af villaer og rækkehuse.”

Udbuddet på boligmarkedet primo maj 2021:

Boligtype

Antal boliger til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer og rækkehuse

24.196

-2,7%

-26,4%

Ejerlejligheder

5.305

0,6%

-27,4%

Sommerhuse

4.680

2,3%

-42,0%

(Kilde: Boligsiden)

Se et kort over den årlige udvikling i udbuddet af villaer og rækkehuse i alle kommuner på Boligsiden

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

PET Petersen er kommet med dette indlæg

PET Petersen er kommet med dette indlæg

Jeg har skrevet et lille læserbrev vedr.socialdemokraternes flygtninge og indvandrere politik ... læs mere
Indbrud i Lyngå

Indbrud i Lyngå

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skare Food A/S tilbagekalder to partier af kogt skiveskåret roastbeef ... læs mere
Færdselsuheld i Hammel

Færdselsuheld i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ønsker en læreplads som tømrer

Ønsker en læreplads som tømrer

Dennis Engelstad vil gerne i lære, som tømrer ... læs mere
Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Skovgruppen i Børnehuset Vesterskovvej  i Hadsten kunne i dag hejse det grønne flag sammen med borgmesteren ... læs mere
Forslag fra Flemming

Forslag fra Flemming

Hvem er Flemming ??? ... læs mere
Hadsten Skakklub - afholdt generalforsamling

Hadsten Skakklub – afholdt generalforsamling

Det er under respekt af coronaen lykkedes Hadsten Skakklub at komme i gang igen ... læs mere
Nyt mødested i Thorsø -

Nyt mødested i Thorsø –

få en snak -så er du ikke alene ... læs mere
Loading...