|

Trods høje salgstal stiger udbuddet for to ud af tre boligtyper

For anden måned i træk vokser det samlede udbud af ejerlejligheder og sommerhuse, imens det samlede antal villaer og rækkehuse til salg igen tager et dyk ned.

 
Foto: Boligsiden

Nye udbudstal fra Boligsiden viser, at antallet af ejerlejligheder og sommerhuse til salg er steget for anden måned i træk. Ved indgangen til maj måned er udbuddet af ejerlejligheder nu 0,6 procent højere end for en måned siden, imens antallet af sommerhuse til salg er vokset med 2,3 procent.

”Det er ganske små ændringer, men for ejerlejligheder og sommerhuse peger det samlede udbud for anden måned i træk nu i opadgående retning, og køberne har fået lidt flere boliger at vælge imellem. Det skal ses i relation til, at der i de seneste uger er solgt rigtig mange ejerlejligheder og sommerhuse. Men trods de høje salgstal ser vi altså alligevel en lille stigning i det samlede udvalg,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Primo maj måned er der cirka 5.300 ejerlejligheder og knap 4.700 sommerhuse til salg. Det er flere end ved indgangen til april måned, men det samlede udbud af begge boligtyper ligger fortsat væsentligt under niveauet på samme tidspunkt sidste år.

”Ser vi på årsændringerne er det samlede udbud af ejerlejligheder 27 procent lavere end på samme tidspunkt sidste år, og for sommerhusene er der tale om et fald på 42 procent. Der er altså et godt stykke op til et normalt niveau, og forklaringen skal som før nævnt findes i de høje salgstal,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Selvom flere sælgere sætter deres bolig til salg, er der stadig så mange interesserede købere, at boligerne bliver solgt, inden det samlede udbud når at stige markant.”

Færre huse til salg

Det er ikke kun ejerlejligheder og sommerhuse, køberne er interesserede i. For imens udbuddet af de to boligtyper stiger en smule, går det den anden vej for det samlede antal villaer og rækkehuse til salg.

I den seneste måned er udbuddet af huse faldet med 2,7 procent, og ved indgangen til maj måned er der cirka 24.200 villaer og rækkehuse til salg i Danmark.

”Markedet kalder i den grad fortsat på nye huse til salg. Sammenligner vi med samme tidspunkt sidste år, er der skåret cirka en fjerdedel af det samlede udbud af villaer og rækkehuse. I rene tal svarer det til et fald fra knap 33.000 huse til salg til de nuværende cirka 24.200. Det siger sig selv, at det kan mærkes blandt køberne,” forklarer Birgit Daetz.

Geografisk er det faldende udbud af huse gældende i størstedelen af landet.

”I langt de fleste kommuner på Sjælland samt i enkelte kommuner i Midtjylland og i Syddanmark er det årlige fald i udbuddet af huse endda større end 25 procent, og kun i fire kommuner ser vi en stigning,” forklarer Birgit Daetz og tilføjer:

”Ligesom for de to øvrige boligtyper skal forklaringen bag det faldende udbud af huse findes i et tårnhøjt salg. Der er faktisk mange, der sætter huset til salg, men særligt i de seneste tre uger har der til gengæld også været fuld fart på handlerne af villaer og rækkehuse.”

Udbuddet på boligmarkedet primo maj 2021:

Boligtype

Antal boliger til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer og rækkehuse

24.196

-2,7%

-26,4%

Ejerlejligheder

5.305

0,6%

-27,4%

Sommerhuse

4.680

2,3%

-42,0%

(Kilde: Boligsiden)

Se et kort over den årlige udvikling i udbuddet af villaer og rækkehuse i alle kommuner på Boligsiden

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Favrskov Revyen Taber Masken

Favrskov Revyen Taber Masken

Når Favrskov Revyen i år slår dørene op for den 13. sæson er det under titlen: Favrskov Revyen 2021 - Taber Masken ... læs mere
Hvem ringer kirkeklokkerne for?

Hvem ringer kirkeklokkerne for?

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten,- byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
HADSTEN HÅNDBOLD STILLER TIL START I STAFET FOR LIVET

HADSTEN HÅNDBOLD STILLER TIL START I STAFET FOR LIVET

Lørdag d. 28.-29. August afholdes der Stafet For Livet Hadsten, hvor overskuddet går til kampen mod kræft - og i år stiller vi til start fortæller Niels Olsen ... læs mere
Listeria i Kylling-Kalkun Kødboller

Listeria i Kylling-Kalkun Kødboller

Normeat A/S tilbagekalder et parti Kylling-Kalkun Kødboller, da der ved en stikprøvekontrol er konstateret listeria ved holdbarhedens udløb ... læs mere
Gå ikke forbi  - kom ind og se vort interessante udvalg

Gå ikke forbi – kom ind og se vort interessante udvalg

Udtaler vinhandler Peter Aschelund fra Skjold Burne Vinhandel i Søndergade i Hadsten ... læs mere
- Det er det bedste, jeg har prøvet

– Det er det bedste, jeg har prøvet

Christian Hasager Christensen har draget stor nytte af at deltage i et af kommunens gratis rygestopforløb ... læs mere
Lej en PØLSEVOGN med "DET HELE" og læs lidt Pølsehistorie, om PØLSEVOGNEN, der fyldte 100 år for ikke så længe siden

Lej en PØLSEVOGN med “DET HELE” og læs lidt Pølsehistorie, om PØLSEVOGNEN, der fyldte 100 år for ikke så længe siden

Lej en komplet pølsevogn med alt hvad der hører sig til. Inklusiv en pølsemand/kvinde. 1964 : Læs yderligere NOSTALGI om tilladelse til at sælge Pølser med REMOULADE og AGURKESALAT ... læs mere
2 indbrud i Favrskov

2 indbrud i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hække hænger ud over fortovet:

Hække hænger ud over fortovet:

Nu griber kommunerne ind ... læs mere
Kørsel uden kørekort i Hammel

Kørsel uden kørekort i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sammenholdet vandt

Sammenholdet vandt

Af Morten Bang, - Favrskov byråd - Venstre ... læs mere
Loading...