|

Trommeeliten til Drumday & Groove Night

Hinnerup Garden var kommet i selskab med de bedste i Danmark

Tekst og fotos af Rudi Daugsch
 
Så var der atter tid til Drumday & Groove Night på Train i Århus søndag den 17. februar.
 
Drumday er første del af trommebegivenheden. Mange mødte frem for selv at spille, men også for at komme i nærheden af et udpluk af de bedste vi har i Danmark.

Alex Riel, den mest prominente, havde atter taget sin kone med. Om eftermiddagen optrådte han sammen med Stefan Pasborg. Alex Riel optrådte om aftenen til Grove Night med “Lazy Sunday” og fik det største bifald, der blev givet på Train til Drumday & Groove Night 2013.

“Lazy Sunday” er et gammelt hit med The Small Faces. En engelsk gruppe som blev dannet i 1965 af Steve Marriott, Ronnie Lane, Jimmy Winston og Kenny Jones (dr). The Savage Rose blev dannet i 1967 med Alex Riel på trommer. Den danske gruppe var på et tidspunkt i Belgien, det var her Alex Riel gik til koncert med The Small Faces og hørte “Lazy Sunday”.

 
Et nyt indslag på det omfattende trommeevent var Simona Abdallah. Hun spiller Darbuka Tromme. Hun ikke bare spiller, hun henter de mest utrolige rytmevariationer og klangvarianter ud af den arabiske tromme. Simona er også debattør, foredragsholder og forfatter. I 2012 udgav hun bogen “Lykkens Brud”. Født i Tyskland med libanesisk baggrund, opvokset i Gellerup og skilt to gang, men taler som en fra Århus.
 
Gennem årene har den tidligere Fenders og Bamses Venner trommeslager Arne Østergaard været gæst. Sådan også i år. Han er for nylig holdt op med at undervise i Vejle, men spiller stadig i forskellige formationer.
 
Årets Drum Award uddelt af Modern Drums gik til Lovestick, alias Mark Falgren. 24 år gammel, men allerede et navn og en trommeslager, der kan fyre en solo af. Mark fik sit første trommesæt som 6-årig og allerede som 16-årig gik han ind på Guinness World Records Museum på Strøget i København. Her havde man en slagplade. Rekorden for flest slåede slag i minuttet med trommestikker på slagpladen var 1071. Mark nåede op på 1220 slag på et minut, altså 20,3 slag pr. sekund. Mark er medlem af Lukas Graham.
 
Hinnerup Gardens slagtøjs sektion optrådte også om aftenen. Det er imponerende, hvilken seriøs optræden de kan levere. Hinnerup Garden var også en meget positiv oplevelse ved Kronprinsparrets besøg i Hinnerup og Hadsten sidste år, da byerne fejrede 150 års jubilæum.
 
Danmarks største trommeevent har efterhånden fundet sin plads på Train i Århus. Arrangøren Søren Nørris Christensen, som også er indehaver af trommeforretningen Modern Drums, fortjener et stort klap på skulderen og hæder for den oplevelse det er at komme til Drumday og Grove Night. Følg med på www.moderndrums.dk
 
Rudi Daugsch
 
 
Alex Riel
 
Simona Abdallah
 
Arne Østergaard
 
Drum Award 2013 overrækkes
 
Rudi Daugsch og Alex Riel

Søren Berlev
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Indbrud i Søften

Indbrud i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Politiet vil stoppe uopmærksomme trafikanter

Politiet vil stoppe uopmærksomme trafikanter

Politiet sætter i denne uge ind med kontrol af uopmærksomme trafikanter på vejene ... læs mere
MESTER JAKOB - MESTER JAKOB - sover du -- nej nej tværtimod

MESTER JAKOB – MESTER JAKOB – sover du — nej nej tværtimod

BAGERMESTER JAKOB OVERGAARD åbnede i weekenden sit nye BAGERI og BAGER- FORRETNING I DET NYE SUNDHEDSHUS i HADSTEN ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Affaldssorteringen kan stadig blive bedre i Favrskov ... læs mere
Længere åbningstid om fredagen i kommunens daginstitutioner

Længere åbningstid om fredagen i kommunens daginstitutioner

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre, formand for Børne- og Skoleudvalget ... læs mere
Sejr i sæsonens første hjemmekamp

Sejr i sæsonens første hjemmekamp

Lørdag d. 14/9 tog Hadsten Håndbolds 1. divisionsdamer imod oprykkerne fra IF Stjernen, til sæsonens ... læs mere
Loading...