|

Ugens anbefalinger fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: KLASSIKERE FRA ROSINANTE

Forlaget Rosinante udgiver en fremragende serie klassikere med verdenslitteratur fra Cervantes til García Márquez. Her får du bud på tre store værker fra første halvdel af 1900-tallet.

BLIK PÅ EUROPA

ERINDRINGER I disse tider hvor Europa debatteres intenst, er det kun endnu mere interessant at dykke ned i historien og beskæftige sig lidt med hvordan andre har set på dét der på godt og ondt er blevet en politisk og økonomisk union. Den jødiske forfatter Stefan Zweig skrev ”Verden af i går” i 1941, året før han begik selvmord. Han fortæller om sit liv før Første Verdenskrig, i mellemkrigsårene og tiden under Hitler. Zweig følte sig som europæer og hyldede den europæiske dannelseskultur. Bogen kaster et fascinerende, dybt personligt blik på tidens politiske og kulturelle strømninger og kan læses som erindringer, som historie og som litterært værk.
Verden af i går. Af Stefan Zweig

STORHED OG FALD

ROMAN I ”Radetzkymarch” (1932) beskriver Joseph Roth en adelsfamilies historie gennem det østrig-ungarske dobbeltmonarkis storhed og fald. Carl Josef, romanens hovedperson, må mod sin vilje vælge en militær løbebane. Som officer lever han på gudsforladte garnisoner rundt om i det vidtstrakte rige, et uforstående offer for mægtige historiske kræfter. Med mordet på tronarvingen i Sarajevo i 1914 mister han den sidste rest af sin tro på den gamle orden. ”Radetzkymarch” er en stort anlagt, lidenskabelig og humoristisk fortalt roman der, udover en elementært gribende handling, giver et fremragende billede af sammenbruddet af denne ”verden af i går”. Romanen findes også som tv-film (tilgængelig på DVD).
Radetzkymarch. Af Joseph Roth

ERINDRINGENS KALEJDOSKOP

ROMAN Virginia Woolfs roman ”Til fyret” (1927) regnes i dag for en af de største modernistiske romaner. Den er ikke for den utålmodige læser, for Woolfs metode er at skildre tankestrømmes og stemningers veje og vildveje. Romanen handler om familien Ramsey der opholder sig i deres sommerhus på den skotske ø Skye. Undervejs afdækkes deres fortid og indbyrdes relationer gennem talrige erindringsepisoder. I nutidshandlingen følger vi først Mrs. Ramsay en enkelt dag hvor hun forbereder et middagsselskab. Dernæst springer vi frem i tiden – børnene er blevet voksne og besøger langt om fyret i romanens titel.
Til fyret. Af Virginia Woolf

Denne uges anbefalinger er skrevet af Thomas Damm, Hadsten Bibliotek. Du kan finde flere tips på www.favrskovbib.dk.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Cykelstier og vejgrøfter er ikke skraldespande! ... læs mere
Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Anledningen er HSK`s 100 års jubilæum ... læs mere
Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat med 2 år ... læs mere
SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

17% APPASSIMENTO🚨 fra Skjold Burne ... læs mere
Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

MitID erstatter NemID ... læs mere
LÆSERBREV

LÆSERBREV

K: Trin(bræt) til at få bygget ungdomsskolen i Hadsten ... læs mere
Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...