|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Koks i familien

Forfatteren Katrine Marie Guldager kommer til Hadsten Bibliotek den 9. september og fortæller om sin nyeste bog ”Det samme og noget helt andet”. Lige nu er der kø på bogen på biblioteket, men her er forslag til to andre bøger om svære familieforhold, du kan læse mens du venter.

Roman I sin selvbiografiske roman fortæller Guldager om, hvordan hun efter som ung at blive ramt af flere alvorlige tab langsomt oplever at blive fremmed i sin familie. Da hendes far dør i en ulykke, udløses en lang række konflikter og magtkampe i familien. Selv om hendes forældre har været skilt i årevis, udløser faderens død svære følelser hos familiens kvinder i den ældre generation. Guldager skal håndtere sin egen sorg, men oplever også krav om at sørge ”på den rigtige måde” og at blive holdt uden for familiefællesskabet. Det er en stærk fortælling om de ikke altid gennemskuelige mønstre i familien, om ensomhed og om at finde sin egen vej og blive til som forfatter.

Det samme og noget helt andet. Af Katrine Marie Guldager

 

 

Barske familiehemmeligheder

Roman Da Christines mormor dør, må hun tage fra København til Annisse for sammen med sine onkler at planlægge og gennemføre bisættelsen. I Christines familie har kvinderne det med at dø alt for tidligt, og nu har Christine kun sine fire onkler tilbage, da både hendes mor og hendes mostre er døde af kræft. Men der knytter sig et familietraume til den ene onkel – et traume, Christine nu efterforsker ved at kigge i mormorens efterladte billedalbum. Gradvist afdækkes, hvad der gennem årene har floreret i familien af tragedier og traumer. Hvorfor er der tyndet ud i billederne i familiealbummerne? Vellykket familieroman i et poetisk sprog.

Brak. Af Caroline Livingstone

 

Dysfunktionel familie

Roman Vi møder den midaldrende Peter, da han ulykkelig og i beruset tilstand står på perronen, klar til at kaste sig ud foran toget og gøre en ende på det hele. I tilbageblik får vi historien om hans ungdom og voksenliv, en samfundsskildring fortalt i en kludetæppefortælling om venskab, kærlighed og familie. I 1982 møder Peter tre piger på en katolsk skole på Østerbro, og igennem årtier spiller de afgørende roller i hans liv. I samtaler med selve tiden forsøger han at finde sammenhæng i sit liv med komplicerede familierelationer. Det er en veloplagt og skarp roman der handler om tiden der går, uanset hvad vi gør. Der tages god tid, så læseren kommer helt ind under huden på karaktererne og deres til tider forviklede forhold til hinanden.

For enden af perronen. Af Hanne Richardt Beck

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Æbledag
22. okt. 2021

Æbledag

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

BREDT UDVALG

BREDT UDVALG

GADEBERG XL GØR DET IGEN ... læs mere
”Four more years”…

”Four more years”…

Selv om man ikke får Nils Borring til at sige ”den er hjemme”, så virker det mest sandsynligt, at han også sidder for bordenden i kommunen efter valget i november ... læs mere
Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Den nye formand Jan Kjærulff-Møller var rigtig godt tilfreds med Petangue Sportens dag ... læs mere
Lille boks lover store ord –

Lille boks lover store ord –

kan Voltbox skære 90 procent af din elregning? ... læs mere
Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

En kreds af borgere har sendt følende til Pingvinnyt ... læs mere
Standset af Politiet

Standset af Politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Cafémøde med Lars Storgaard

Cafémøde med Lars Storgaard

I rækken af cafémøder hos Mester Jacob i Hadsten er turen denne gang kommet til de konservatives spidskandidat Lars Storgaard ... læs mere
UD I NATUREN (45)

UD I NATUREN (45)

EFTERÅRSFERIE🍁EFTERÅRSSTEMNING🍁EFTERÅRSFARVER🍁EFTERÅRSHYGGE🍁EFTERÅRSMOTIVER🍁EFTERÅRSVEJR🍁 ... læs mere
Vi må ikke glemme landsbyerne

Vi må ikke glemme landsbyerne

Af Morten Bang - Hinnerup Venstre kandidat til det kommende Byrådsvalg ... læs mere
En ”fuldblods” SF’er…

En ”fuldblods” SF’er…

Søren Frandsen - spidskandidat for SF i Favrskov – var til cafémøde med PingvinNyt ... læs mere
VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

Hvordan ser det ud med ældreboliger i Favrskov Kommune? Hvordan er bemandingen i ældreplejen, og hvordan ser fremtiden ud for kernevelfærden? ... læs mere
Loading...