|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: SØNDERJYSKE OPLEVELSER

Genforeningskaffe

FAGBOG Lørdag den 13. juni skulle vi i InSide have fejret genforeningen med Sønderjylland med sønderjysk kulturkaffebord, fyldt med musik, litteratur, teater og kage (selvfølgelig). Imidlertid har vi udsat fejringen til næste år, og i mellemtiden vil vi opfordre til, at man sætter sig ind i, hvad denne vidunderlige landsdel kan tilbyde. Og vi lægger stærkt ud med at anbefale denne lille perle. Det er en af de sjoveste bøger, jeg nogensinde har læst, beskrivelserne af den kraftige, stærkt brændte kaffe, af kagerne og af den stumme centrifugalkraft, der med ubønhørlig sikkerhed fortsætter med at afsætte smørglinsende eksistenser på tallerkenen er uden sammenligning. Moralen er, at det er en frygtblandet glæde at modtage en indbydelse til sønderjysk kaffebord!

Sønderjysk kaffebord. Af Siegfried Lenz

 

Vandretur i grænselandet

FAGBOG Når man nu har fået fyldt maven, kan det være godt at bevæge sig lidt, og her kan man passende tage ud på Gendarmstien. Den går langs grænsen til Tyskland fra Padborg til Kettingskov på Als og beskrives i denne meget fine bog, hvori vi kommer vidt omkring. Vi får et udførligt indblik i såvel kulturen som historien de steder man passerer, samtidig med, at dyre- og plantelivet beskrives smukt. Der er også detaljerede kort med i bogen. Imidlertid er formatet ikke særlig lommebogsegnet, så måske det er bedst at læse den som forberedelse til vandre- eller cykelturen.

Gendarmstien – fra Padborg til Kettingskov. Af Jesper Asmussen

 

Slesvigske skæbner

ROMAN Og når vi nu har fået dækket behovene for både mad og motion, så vil jeg foreslå at slutte af med en familiekrønike strækkende sig over de 100 år fra 1914 til 2014. Historien fortælles med skiftende perspektiver og et nedslag pr. år – og det fungerer ualmindelig godt. Man gribes af historien og af familien, og det er forunderligt, hvordan der på trods af de mange enkelte nedslag alligevel kommer spændingskurver. I skrivende stund er bogen blandt en af de tre finalister til DR Romanprisen, og spændingen bliver udløst selvsamme dag, vores kulturkaffebord skulle have fundet sted, nemlig den 13. juni.

Om hundrede år. Af Anne Elisabeth Jessen

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Christine Ellebæk Sørensen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på både facebook og instagram.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.I højt solskin har 128 glade drenge og piger netop taget hul på årets fodboldskole på NMT-Byens Arena.

I højt solskin har 128 glade drenge og piger netop taget hul på årets fodboldskole på NMT-Byens Arena.

HSK byder 128 glade fodbold drenge og piger velkommen til Årets fodboldskole ... læs mere
Cafe Snakbar åbner snart, og det er en drøm, der bliver til virkelighed.

Cafe Snakbar åbner snart, og det er en drøm, der bliver til virkelighed.

Hadsten får en ægte lille cafe, som skal drives af lokale frivillige kræfter, og der er en kæmpe lokal opbakning.  ... læs mere
I Hadsten åbner på fredag 7. august Røde Kors Café Snakbar.

I Hadsten åbner på fredag 7. august Røde Kors Café Snakbar.

Snakbar er  100% baseret på frivillig arbejdskraft.  ... læs mere
Her maler de vist selv KØERNE ??

Her maler de vist selv KØERNE ??

Hvad er det for en type køer ... læs mere
SNYDT, ARNE!!!

SNYDT, ARNE!!!

Socialdemokratiets store og altoverskyggende valgløfte op til valget for godt et års tid siden, og et væsentligt element i ”4-bandens” forståelsespapir var, at det nu skulle ”blive Arnes tur”. Arne, den nedslidte bryggeriarbejder, skulle have ubetinget ret til en tidlig ... læs mere
annonce -  afsyrede massive møbler sælges

annonce – afsyrede massive møbler sælges

Henvenvendelse 25 30 10 01 eller 40 94 04 22 - spørg efter historien bag møblerne ... læs mere
MATHILDE VEDDE, FØDT THOMMESEN

MATHILDE VEDDE, FØDT THOMMESEN

Et gammelt postkort fik Kurt Villy til at se nærmere på Mathilde Vedde fra Hadsten Højskole ... læs mere
Vores ældre og svage borgere skal mødes med værdighed og respekt. 

Vores ældre og svage borgere skal mødes med værdighed og respekt. 

Af Rikke Randrup Skåning - Medlem af Social og sundhedsudvalget (A) ... læs mere
Loading...