|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Nyt på dansk

Litterært come-back

Roman Det vælter fortsat ind med nyheder, og bag nogle af disse står danske kvindelige stemmer. Solvej Balle blev i 1990’erne opfattet som tilhørende holdet af synlige og overmåde talentfulde kvindelige forfattere – med bl.a. Helle Helle, Katrine Marie Guldager og Naja Marie Aidt – uddannet på Forfatterskolen. Solvej Balle har vi dog ikke hørt fra siden udgivelsen af ”Lyrefugl” i 1993, hvilket kun gør det endnu mere bemærkelsesværdigt, at hun nu er aktuel med første bind i en planlagt septologi. Tara og Thomas Selter handler med antikvariske bøger, men under en forretningsrejse kommer Tara ud for det sælsomme, at tiden forrykker sig med et døgn. Fra da af er hun og resten af verden låst fast i den attende november, men modsat alle andre, som genoplever den samme dag igen og igen, ældes Tara, og hendes handlinger tilbagespoles ikke.

Om udregning af rumfang. Bind 1. Af Solvej Balle

 

Fra vadestedet

Roman Tine Høeg vandt i 2017 Bogforums Debutantpris for romamen ”Nye rejsende”, og nu er hun klar med den svære toer, der handler om venskab, forelskelse og død – og om begæret efter at skrive og skabe. Asta modtager en invitation til en mindehøjtidelighed for August, som døde for 10 år siden. Dengang boede de på samme kollegium, og August var kæreste med Astas bedste veninde Mai. Asta skriver på en roman, men invitationen griber forstyrrende ind. Fortid og nutid fletter sig sammen, og fester, længsler og vaklen vækkes til live.

Tour de chambre. At Tine Høeg

 

Cirkus, gøgl og kunst

Roman Annette Bjergfeldt, som tidligere har skrevet tre børnebøger, debuterer på voksenscenen med en sprudlende og farverig generationsroman fra Amager. Esthers morfar købte – fuld af drømme – i 1921 huset på Palermovej, som han senere flyttede ind i sammen med sin kone, den russiske cirkuspige Varinka. Esthers tvillingesøster Olga bedårer alle med sin sang, hvilket er svært for Esther, der maler, men som har en sværere vej at gå. Kunstnerlivet var morfarens drøm, han ville gerne fylde huset med sang og kærlighed, men hans kone ville hellere spille på greyhounds.
Højsangen fra Palermovej. Af Annette Bjergfeldt

Denne uges anbefalinger er skrevet af Marianne Hyldal Vollmer, Hadsten Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på både facebook og instagram.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Byrådet besluttede 26. november 2019 at tilslutte sig turismedestinationsselskabet VisitAarhus ... læs mere
Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Favrskov Byråd drøfter det kommende års budget - Budget 2021-24 - på seminarer 20. og 24. august 2020 ... læs mere
En køretilladelse fra 1973

En køretilladelse fra 1973

Et minde fra de bilfrie søndage under oliekrisen. En tid hvor vi frygtede verden løb tør for olie ... læs mere
annonce  : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

annonce : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

Få den bedste rådgivning og service på 4010 6301 og vi glæder os til at se dig hos Elite Service i Hornslet ... læs mere
Hej med JER - der vil danse

Hej med JER – der vil danse

Seniordans, start 7 oktober 2020 ... læs mere
Morten Lønvig udstiller helte i Uhresalen i Hinnerup

Morten Lønvig udstiller helte i Uhresalen i Hinnerup

Torsdag den 20. august åbner udstillingen ’Mig og mine superhelte’ af Morten Lønvig i Uhresalen i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Risiko for mug i rugbrød

Risiko for mug i rugbrød

Schulstad tilbagekalder flere varianter af rugbrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produkterne uegnede til menneskeføde. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 6. august 2020 ... læs mere
Nye veje i ældreplejen

Nye veje i ældreplejen

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
Loading...