|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Romaner fra årets rejsemål

Tysk udkantsroman

Roman Denne sommer er Tyskland, Norge eller Island sikkert mange danskeres rejsemål, og hvad er skønnere end at læse en roman fra feriedestinationen? Går turen sydpå kan denne roman fra den fiktive landsby Unterleuten i det tidligere DDR anbefales. Gerhard og hans kone flytter fra byen på jagt efter landlig idyl, selvforsyning og lokalt fællesskab. Som mange andre byer i provinsen har Unterleuten dog sin egen mentalitet og landsbyboerne er bundet sammen af andet og mere end godt naboskab. Endnu mere røre kommer der, da et selskab tilbyder at opstille vindmøller i området. Vil man gerne have frisket sine tyskkundskaber op, kan man på zdf.de se tv-serien Unterleuten, der bygger på romanen.

Udkanten. Af Juli Zeh

 

Nordisk Råd-vinder

Roman For denne roman modtog Lars Saabye Christensen i 2002 Nordisk Råds Litteraturpris. Gennem hovedpersonen Barnum skildres en norsk familie, der består af stærke kvinder og strejfende, tvivlende mænd. Barnum vokser op som søn af en slags klovn og kræmmer, og bliver som voksen en følsom, noget mislykket kunstner og forfatter, mens halvbroderen Fred, der har en ukendt fire-fingret voldtægtsmand som far, er af den mere kontante natur. I brødrenes søgen efter helhed står det klart, at der er brug for både drømmeren og realisten for at overkomme livet og verden.

Halvbroderen. Af Lars Saabye Christensen

 

Landsbyskæbner

Roman Denne smukke roman var Jón Kalman Stéfanssons første på dansk, og også her er det en landsby, der danner ramme om fortællingen. Gennem et medlevende ”vi” genfortælles nogle af de underfundige, finurlige og dybt alvorlige skæbnefortællinger om nogle af menneskene i den 400 sjæle store by på Islands vestkyst. Vi hører om deres drømme, længsler, lidenskaber og laster fortalt så poetisk, sanseligt og humoristisk og i metaforer så smukke, at man vist er nødt til at læse denne perle mere end en gang.

Sommerlys og så kommer natten. Af Jón Kalman Stéfansson

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Marianne Hyldal Vollmer, Hadsten Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på både facebook og instagram.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Byrådet besluttede 26. november 2019 at tilslutte sig turismedestinationsselskabet VisitAarhus ... læs mere
Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Favrskov Byråd drøfter det kommende års budget - Budget 2021-24 - på seminarer 20. og 24. august 2020 ... læs mere
En køretilladelse fra 1973

En køretilladelse fra 1973

Et minde fra de bilfrie søndage under oliekrisen. En tid hvor vi frygtede verden løb tør for olie ... læs mere
annonce  : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

annonce : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

Få den bedste rådgivning og service på 4010 6301 og vi glæder os til at se dig hos Elite Service i Hornslet ... læs mere
Hej med JER - der vil danse

Hej med JER – der vil danse

Seniordans, start 7 oktober 2020 ... læs mere
Morten Lønvig udstiller helte i Uhresalen i Hinnerup

Morten Lønvig udstiller helte i Uhresalen i Hinnerup

Torsdag den 20. august åbner udstillingen ’Mig og mine superhelte’ af Morten Lønvig i Uhresalen i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Risiko for mug i rugbrød

Risiko for mug i rugbrød

Schulstad tilbagekalder flere varianter af rugbrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produkterne uegnede til menneskeføde. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 6. august 2020 ... læs mere
Nye veje i ældreplejen

Nye veje i ældreplejen

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
Loading...