|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Gyserfilm

En traditionel gyser

 DVD Selv er jeg bestemt ikke til gyserfilm, så denne gang bygger anbefalingerne på andres anmeldelser – men her hvor højsæsonen nærmer sig, vil jeg gerne præsentere tre af bibliotekets nyeste gyserfilm. Denne begynder som enhver anden teenagegyser med at en gruppe unge venner fejrer halloween med et besøg i det store tomme hus, hvor det måske spøger. Og med fundet af en gammel håndskrevet bog bryder uhyggen løs, idet de uhyggelige historier en eller en bliver til virkelighed. Her skifter filmen gear og bliver vildt skræmmende og en vedkommende fortælling med nuanceret personskildring. Flot, effektfuldt kvalitetsgys med de ikoniske symboler og klicheer, der nu en gang hører sig til.

Scary stories to tell in the dark.

 

 

Et sci-fi gys

DVD Et mystisk stof breder sig hastigt og opsluger store landområder i USA. Det sidste stykke tid er der sendt flere ekspeditioner ind for at undersøge fænomenet. Fælles for dem alle er, at ingen er kommet retur, indtil officer Kane pludselig står uden for sit soveværelse efter at have været forsvundet i 12 måneder. Han er tom i blikket, kan intet huske og kollapser med organsvigt. Hans kone Lena melder sig til den næste ekspedition, og snart må hun kæmpe for sit liv mod muterede rovdyr, mystiske fænomener og sin egen forstand. Dragende, fascinerende og fantastisk flot science fiction-film, der efterlader publikum i eftertænksom stilhed.

Annihilation

 

Sort komik, poesi – og gys

 DVD David Lynch og Lars von Trier nævnes i omtalen af denne svenske film, så nu ved du nogenlunde, hvilken boldgade vi bevæger os i – et sort og sært univers af sorg og smerte, men også med bizar komik og fin poesi. Et rørende, grotesk og uhyggeligt gysereventyr om et par, som har mistet deres datter for tre år siden og nu tager på camping i skoven. Her oplever de et mareridt, de ikke kan slippe væk fra, idet situationen gentager sig flere gange med variationer. Det er en film der kalder på fordybelse og gensyn – hvis man altså er til ”scandinavian weirdness”. Titlen hentyder til datterens spilledåse, som spiller en gammel børnesang – alene det er uhygge nok for mig!

Koko-di koko-da

 

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Grønt lys til håndbold-EM i Danmark

Grønt lys til håndbold-EM i Danmark

Regeringen giver grønt lys til, at EM i kvindehåndbold kan afholdes med Danmark som enlig vært ... læs mere
Så er der julehistorier

Så er der julehistorier

K.V Svendsen skriver igen! ... læs mere
Færdselsuheld i Ødum

Færdselsuheld i Ødum

af Østjyllands Politi ... læs mere
Bittert nederlag i Odense

Bittert nederlag i Odense

23. november 2020 08:08 , af Simon Olsen ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
DANBOLIG oplyser

DANBOLIG oplyser

LÆS VIDERE ... læs mere
Jule-soul i Sløjfen

Jule-soul i Sløjfen

Nogle traditioner skal der holdes fast i – også under en pandemi. Én af disse er julekoncerten i Sløjfen den første søndag i december ... læs mere
Hadsten Håndbold  har nye ideer

Hadsten Håndbold har nye ideer

af Eventchef Simon Olsen ... læs mere
Magnoliedalens keramik Julesalg i en Coronatid

Magnoliedalens keramik Julesalg i en Coronatid

Magnoliedalens keramik holder, frem til jul, åbent hver torsdag og fredag kl. 14-17 ... læs mere
Åbenhed om sagsbehandlingstider

Åbenhed om sagsbehandlingstider

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
Loading...