|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: NYE LYDBØGER

Grusom gyser

Lydbog Rigtig mange har de senere år fået ørerne op – hvis man kan sige sådan – for lydbøgerne. Man kan kombinere lytning med alle mulige andre aktiviteter og dermed nå igennem mange flere bøger end ellers. Det er derfor altid spændende at gå jagt i de nyeste lydbogstilbud på eReolen – her er tre meget forskellige. Den første er en brutal og udspekuleret spændingsroman, hvor vi følger brandmanden Till. Han tager en falsk identitet og lader sig indlægge på en lukket institution, hvor den psykopat, der formentlig har misbrugt og dræbt Tills seksårige søn, afsoner en tidsubestemt straf. Han har ikke tilstået mordet på drengen, som aldrig er blevet fundet, og nu vil Till have vished. Her bliver ekskursioner til sindets afkroge forenet med rigelige splattereffekter!

Patienten. Af Sebastian Fitzek

 

Mand i midtvejskrise

Lydbog Henning har egentlig altid haft en vis succes hos kvinderne, men alle hans forhold er gået i stykker, og nu er han træt af kvinder. Hvordan ville det gå, hvis han i stedet levede sammen med en mand – måske var det lettere? Gennem Henning formår forfatteren at tegne et portræt af en mand, der er fanget i kønsstereotype forventninger, og som er faret vild i sin jagt efter at behage andre. Han skriver hudløst ærligt og med stort overskud i en velskrevet norsk udviklingsroman, hvis skrivestil minder mig om Knausgaard. Man både smågriner, bliver irriteret og får meget at tænke over i beskrivelsen af bøvlede relationer og parforholdets faldgruber.

Den jeg skulle blive. Af Geir Gulliksen

 

Feel good-roman

Lydbog Denne svenske roman er i den lettere genre og måske mere velegnet for begynderlyttere. Det er nemlig en træningssag at kunne koncentrere sig om lytningen uden at tabe tråden. Måske kan det hjælpe at skrue afspilningshastigheden lidt op, hvis man synes oplæsningen er for søvndyssende? Moa arver sin farmors store lejlighed i Stockholm, som er propfyldt med gamle møbler, hemmeligheder og gode minder, som hun gerne vil dvæle ved. Hendes kæreste går mest op i, hvad lejligheden kan sælges for, og samtidig begynder Moa at modtage mystiske breve, som guider hende gennem den svære tid. Sød og underholdende roman om ikke bare at leve efter andres forventninger, men mærke efter hvad man selv har lyst til.

Mit hemmelige liv. Af Jenny Fagerlund

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis..Hvorslev – Ulstrup.

.Hvorslev – Ulstrup.

Af formand for Dansk Folkeparti Mercedes Czank ... læs mere
Indbrud på Tåsingevej

Indbrud på Tåsingevej

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Hadsten og Hinnerup Apotek via cmail2.com ... læs mere
ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

Flere plejeboliger, hjemmepleje og årskort til kollektiv trafik er nogle af de emner, Ældre Sagen Favrskov peger på ... læs mere
Ny chef for Børn og Familie

Ny chef for Børn og Familie

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Gå til din rigtige slagter

Gå til din rigtige slagter

Knud Slagter har det store udvalg ... læs mere
Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Turen gik fra Voldum Rudvej i Voldum til Viby ... læs mere
Loading...