|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: HAVEPLANER

Engelske haveblade

Digitale magasiner Efter streng nattefrost er der pludselig forår i luften, og det kribler i fingrene efter at komme i haven. I hvert fald er det tid til planlægning af årets aktiviteter. På ereolen global eller appen Libby kan man finde adskillige lækre engelske magasiner om haven – og de kan jo bare noget med haver, de englændere! Det danske blad ”Alt om haven” er desværre ophørt, men gamle numre kan stadig findes her. Du logger på med dit bibliotekslogin, og så er det bare med at bladre løs, kigge billeder og drømme sig til varme sommerdage med blomsterduft og solvarme tomater fra drivhuset.

F.eks. Amateur Gardening, Gardens llustrated Magazine og Kitchen Garden på RB Digital

 

En kendt havemand

E-bog På biblioteket plejer vi at kunne se den spirende havelyst på de halvtomme hylder. Husk du stadig kan bestille bogposer, også gerne en pose blandede havebøger. Ellers er det muligt at finde havebøger på eReolen, bl.a. den populære TV-mands personlige gennemgang af årets gang i haven. Bogen indeholde både historier og dejlige fotos fra en fantastisk have og er ren havenydelse for den læser, der ikke forventer nøjagtige dyrkningsvejledninger og anvisninger. Så det er en rigtig hyggebog til lænestolen i det tidlige forår, hvor jorden stadig er for kold til for alvor at gå i gang.

Haveglæde. Af Søren Ryge Petersen (blå titel på eReolen)

 

Forskellige havetyper

E-bog Hvis du ikke har den store haveerfaring, kan du hente hjælp i denne bog. Den er skrevet til mennesker, der ligesom forfatteren selv har stået med ønsket om en dejlig have, men ikke så meget tid til at passe den. Nu giver hun inspiration og opmuntring videre, inddelt i seks kapitler med overskrifterne: Den spiselige have, Den blomstrende have, Den sjove have, Slapperhaven, Den lille have og Design din egen have. Du får viden om alt fra frugttræer, bærbuske, køkkenhave og staudebede til gør det selv-projekter. Til børnefamilierne er der gode råd om hemmelige gemmesteder, legehuse og ild og vand i haven.

Bliv ven med din have. Af Dorthe Kvist (blå titel på eReolen)

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis..Hvorslev – Ulstrup.

.Hvorslev – Ulstrup.

Af formand for Dansk Folkeparti Mercedes Czank ... læs mere
Indbrud på Tåsingevej

Indbrud på Tåsingevej

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Hadsten og Hinnerup Apotek via cmail2.com ... læs mere
ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

Flere plejeboliger, hjemmepleje og årskort til kollektiv trafik er nogle af de emner, Ældre Sagen Favrskov peger på ... læs mere
Ny chef for Børn og Familie

Ny chef for Børn og Familie

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Gå til din rigtige slagter

Gå til din rigtige slagter

Knud Slagter har det store udvalg ... læs mere
Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Turen gik fra Voldum Rudvej i Voldum til Viby ... læs mere
Loading...