|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: HUMOR MED KANT

 

Historisk roman

Trænger vi ikke til noget opmuntrende? Det synes jeg, så jeg gav mig til at lede efter sjove bøger på eReolen. Disse tre bøger indeholder alle humor, men henter samtidig elementer fra andre genrer. Forfatteren til den første er på disse kanter mest kendt for beretninger fra brunkulslejrene, men han har også været en tur omkring Nordsjælland. Romanen er dokumentarisk, altså baseret på virkelige hændelser fra besættelsestiden, hvor en fiskeskipper snart finder ud af, at lastrummet i hans fiskekutter med stort udbytte kan fragte varer for både venner og fjender. Han sejler med smuglergods for sortbørshajer og stjålet guld for naziofficerer, der kan se enden på tusindårsriget.

Guldsmugleren fra Gilleleje. Af Knud Simonsen (findes som ”blå” e-bog samt lydbog på eReolen)

 

Hyggekrimi

Denne titel blev nævnt som et eksempel på en ”ublodig” krimi i vores live-video på Instagram om denne genre, og her kan man stadig finde listen med forslag til lignende titler. I denne bog følger vi efterlønneren Anne-Maj, der træder i karakter som Nykøbing Sjællands svar på Miss Marple, da flere ældre fra hendes frivillige arbejde i en genbrugsbutik findes døde. Når Anne-Maj ikke er frivillig eller efterforsker mord, elsker hun at lave mad og passe sin hund, og hun hader slankekure. Den garvede krimiforfatter har således mere fokus på skildringen af pensionistlivet end opklaringen af krimigåden, og en lun humor er kendetegnende for bogen.

Mysteriet i Genbrugsen. Af Anna Grue (findes som e-bog og lydbog på eReolen, begge dele er ”blå titler” og kan derfor tilgås uden ventetid og uden at de tæller med i din udlånskvote)

 

Crazy børnebog

Denne herlige bog vil jeg anbefale til børn fra ca. 10 år, der har været vilde med f.eks. ”Kaptajn Underhyler” og gerne vil have mere skør og sort humor. Rex’ ønsker sig brændende en hund, men til sin fødselsdag får han en kylling af sine forældre – så kan han øve sig på ansvaret ved at have et kæledyr. Da han halvanden time senere er uopmærksom, bliver kyllingen kørt ned af en damptromle. Rex opsøges nu af dens genfærd og alle mulige andre døde dyr, som har mistet livet på dramatisk vis. Han må i bedste detektivstil forsøge at opklare hvorfor de døde – før mysteriet er løst, får han ikke ro for sin brogede flok af stendøde dyr. Det er en hylende sjov, spøjs og virkelig langt ude historie.

Rex Dexter og de stendøde kæledyr. Af Aaron Reynolds. (findes som ”blå” e-bog på eReolenGo)

 

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

PET Petersen er kommet med dette indlæg

PET Petersen er kommet med dette indlæg

Jeg har skrevet et lille læserbrev vedr.socialdemokraternes flygtninge og indvandrere politik ... læs mere
Indbrud i Lyngå

Indbrud i Lyngå

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skare Food A/S tilbagekalder to partier af kogt skiveskåret roastbeef ... læs mere
Færdselsuheld i Hammel

Færdselsuheld i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ønsker en læreplads som tømrer

Ønsker en læreplads som tømrer

Dennis Engelstad vil gerne i lære, som tømrer ... læs mere
Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Skovgruppen i Børnehuset Vesterskovvej  i Hadsten kunne i dag hejse det grønne flag sammen med borgmesteren ... læs mere
Forslag fra Flemming

Forslag fra Flemming

Hvem er Flemming ??? ... læs mere
Hadsten Skakklub - afholdt generalforsamling

Hadsten Skakklub – afholdt generalforsamling

Det er under respekt af coronaen lykkedes Hadsten Skakklub at komme i gang igen ... læs mere
Nyt mødested i Thorsø -

Nyt mødested i Thorsø –

få en snak -så er du ikke alene ... læs mere
Loading...