|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: KLASSEKAMMERATER

De allerfleste skoleelever er nu tilbage i skolerne – i hvert fald noget af tiden. Under lockdown er det blevet tydeligt, hvor meget kammeraterne betyder. Her kommer tre bogserier om skolen og fællesskabet i klassen – alle bøgerne kan findes på eReolen eller bestilles på biblioteket.

 

Til højtlæsning

 Serien ”Klassekammerater” tager udgangspunkt i en klasse med alle de udfordringer, eleverne hver især oplever på skift. Vi følger en flok klassekammerater det første år de går i skole, med genkendelige problemer og temaer fra hverdagen, som alle skolebørn vil kunne sætte sig ind i. Serien egner sig godt til højtlæsning, men gode læsere i de yngste klasser kan læse den selv. Sætningerne er korte, og illustrationerne er med til at bære historien frem. I den første bog i serien møder vi Frederik, som skal skifte skole. Han er nervøs og noget bekymret for, om han vil finde nye kammerater. Men alle tager godt imod ham, og da han kommer hjem finder han ud af, at Mikkel bor lige overfor.

Ny i klassen. Af Helena Bross

 

Korte bøger for større børn

 Samme koncept med skiftende synsvinkler finder vi i de to serier ”Dem fra sjette” og ”Dem fra syvende”. Bøgerne er så lette, at de vil kunne læses af børn fra ca. fjerde klasse, der gerne vil læse om lidt ældre børn. I den første bog møder vi Gunse, som er den nye pige i 6. klasse. Hun ligner ikke de andre piger i klassen, hverken af udseende eller væremåde. Gunse er fra første dag rap i replikken, og håret er farvet kulsort. Bøgerne giver et troværdigt billede af det tætte venskab i klassen, og de drejer sig også om forelskelser, konflikter og misforståelse mellem klassens elever. Forfatteren har nogle gode pointer, og alt ender – efter en heftig konfliktoptrapning – selvfølgelig godt.

En ny pige i klassen. Af Trine Juul-Hansen

 

Ny skole

 Endnu engang starter hovedpersonen i en ny skole. Efter forældrenes skilsmisse flytter Sille til Kolding fra København med sin far og lillebror. Det er ikke særligt fedt at skulle starte i ny skole, synes hun, som er lidt genert. Hun bliver dog hurtigt ven med udadvendte Maiken, og på afstand er hun småforelsket i Ruben. Men det skaber kæmpeproblemer for hende, da hun for at imponere ham kommer til at fortælle en lille hvid løgn … Det er en frisk, sød og sjov bog om en almindelig pige, som handler om venner, familie og den første kærlighed. Der er foreløbig kommet to bøger om Sille.

En lille hvid løgn, en kæmpekatastrofe. Af Annegerd Lerche Kristiansen

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

PET Petersen er kommet med dette indlæg

PET Petersen er kommet med dette indlæg

Jeg har skrevet et lille læserbrev vedr.socialdemokraternes flygtninge og indvandrere politik ... læs mere
Indbrud i Lyngå

Indbrud i Lyngå

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skare Food A/S tilbagekalder to partier af kogt skiveskåret roastbeef ... læs mere
Færdselsuheld i Hammel

Færdselsuheld i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ønsker en læreplads som tømrer

Ønsker en læreplads som tømrer

Dennis Engelstad vil gerne i lære, som tømrer ... læs mere
Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Skovgruppen i Børnehuset Vesterskovvej  i Hadsten kunne i dag hejse det grønne flag sammen med borgmesteren ... læs mere
Forslag fra Flemming

Forslag fra Flemming

Hvem er Flemming ??? ... læs mere
Hadsten Skakklub - afholdt generalforsamling

Hadsten Skakklub – afholdt generalforsamling

Det er under respekt af coronaen lykkedes Hadsten Skakklub at komme i gang igen ... læs mere
Nyt mødested i Thorsø -

Nyt mødested i Thorsø –

få en snak -så er du ikke alene ... læs mere
Loading...