|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Fupz på film

Kim Fupz Aakeson må være en af Danmarks flittigste forfattere – sover den mand egentlig nogensinde? Han sprøjter fantastiske billedbøger ud, han skriver bøger for større børn og unge, der er lige kommet en ny roman for voksne, og derudover skriver han manuskripter til film, både bygget på egne bøger og originale historier. Her kommer tre af de film, han står bag.

 

Drengen fra huset ved Ringvejen

Selvfølgelig måtte der komme en spillefilm med Vitello – den foretagsomme dreng der bor sammen med sin enlige mor (alene Sidse Babett Knudsens stemme til hende gør det værd at se filmen). Vitello har altid de bedste intentioner (hjertets renhed, hed det vist i gamle dage), men det går sjældent som han har forestillet sig. I de samme gamle dage ville nogen måske have kaldt ham en skarnsknægt, og slægtskabet med Emil er da også tydeligt. Der er kommet et væld af billedbøger med Vitello, og nogle af historierne derfra genfindes i filmen.

Vitello – kan lånes som dvd eller ses på Filmstriben

 

Dreng i knibe

Som en moderne Gummi-Tarzan tager drengen William hånd om alvorlige problemer i dagligdag. Hans far er død, og da hans mor er psykisk syg og bliver indlagt, må han flytte ind hos sin morbror. Denne fedter rundt med nogle hælervarer og har fået den lokale gangster på nakken, og William trues selv af en gruppe drenge fra skolen. Det er altså en højst dysfunktionel verden, der beskrives så man bliver dybt grebet, men stadig med et humoristisk overskud, der gør det hele til at holde ud. Og selvfølgelig ender det godt, også i forhold til pigen Viola, som William er lun på. Bogen bag filmen er for børn i alderen 10-14 år.

Jeg er William – kan lånes som dvd eller ses på Filmstriben

 

Et kammerspil

Fupz har skrevet manuskriptet sammen med Ole Christian Madsen, som har instrueret denne film med stærkt skuespil i de to altdominerende hovedroller af Mads Mikkelsen og Stine Stengade. For 25 år siden stak Christoffers far af til Prag og efterlod søn og kone i Danmark. Nu er han død og Christoffer drager mod Prag sammen med sin kone Maja for at hente liget hjem. Men turen kommer til at handle om meget mere end praktiske gøremål. Christoffers ægteskab knirker, og det går op for ham, at rejsen til Prag er sidste chance for at redde forholdet. En stemningsfuld og smukt fotograferet film, hvor den smertelige grundtone ikke er blottet for humor – altså et typisk Fupz-kendetegn.

Prag – kan lånes som dvd eller ses på Filmstriben

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.K: Tid til Tryghed i Favrskov

K: Tid til Tryghed i Favrskov

Af Lars Storgaard, 2. viceborgmester (K), Ulstrup og Niels Christian Selchau-Mark, byrådskandidat (K), Kollerupvej 2b, 8370 Hadsten ... læs mere
Indbrud i Selling

Indbrud i Selling

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

Morten Bisgaard spiller fortæller tidligere formand Gert Jensen HSK ... læs mere
17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

Halvdelen blev solgt i løbet af to måneder ... læs mere
En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

Høj sol over Østervangskolen - og forsinket fødselsdagsfest med mange fine indslag ... læs mere
Så syng da Thorsø......

Så syng da Thorsø……

Sommersang ved søen - så syng da Danmark lad hjertet tale…… ... læs mere
Tak skæbne!

Tak skæbne!

Det er i aften - mandag den 21. juni - at Danmarks ”skæbne” afgøres… ... læs mere
HSK `s 100 års Jubilæums reception

HSK `s 100 års Jubilæums reception

Fodbolden i Hadsten fylder 100 år ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Loading...