|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Livserfarne debutanter

Flere og flere debutanter er ikke længere unge, nyudklækkede forfatterskoleelever, men derimod livserfarne mennesker med forskellige baggrunde. Onsdag d. 15. september kan I møde en lokal af slagsen på Hadsten Bibliotek, når Torben Jensen (76) afholder bogreception.

Længe undervejs

Roman Corona-nedlukningerne gennem det seneste års tid gav Torben Jensen, der er uddannet civilingeniør, den nødvendige tid til at færdiggøre den roman, han påbegyndte tilbage i 2005. Romanen, som udkommer om en uges tid, handler om en yngre, lidt nørdet statsautoriseret revisor med et beskedent talent for at skrive. Han oplever ved et tilfælde en ulykke, der giver ham inspiration til en novelle, som han får udgivet i en antologi med andre spændingsnoveller. Omstændighederne omkring novellens tilblivelse vækker politiets interesse for sagen og læsernes interesse for historien. Torben Jensen vil ved receptionen fortælle mere om romanen og dens tilblivelse.
Inspiration. Af Torben Jensen

Mor og søn

Roman Ved BogForums Debutantpris sidste år var tre ud af de fem nominerede forfattere over 60 år. En af dem var den anerkendte billedhugger Bjørn Poulsen, der debuterede med en autofiktiv roman om forholdet mellem en søn og hans skizofrene mor. Romanen er bygget op omkring samtaler med moren og herfra associeres tilbage til mindeværdige episoder i fortiden, og en usædvanlig og sine steder gribende historie oprulles. Romanen giver et både kærligt og humoristisk portræt af moren. Det er ikke en ”åh-hvor-er-det-synd-for-mig-bog”, men en moden mands overvejelser om, hvordan man bærer sig ad med at rumme et grænseløst menneske, som man både holder af og irriteres over.
Opkald fra mælkevejen. Af Bjørn Poulsen

Familieopgør

Roman Rachel Röst debuterede i år som 44-årig med romanen ”Grundvold”, som tager udgangspunkt i hendes egen opvækst. Romanens hovedperson Rebecca vokser op i en mormonfamilie, og derfor er kirkegang, bønner og religiøse regler et livsvilkår. Rebeccas far, der er familiens patriark, nedgør sine døtre med ord, og under påskud af at ville lære dem at forsvare sig, udøver han fysisk vold på dem. Rebecca har svært ved at forene de skrappe regler med et almindeligt børne- og ungdomsliv, og hun begynder langsomt at bryde reglerne. Rachel Röst står bag initiativet ”Læs for livet”, der opbygger biblioteker på institutioner for anbragte børn og unge som en anerkendelse af, hvor meget litteraturen betød for hende selv i en svær opvækst.
Grundvold. Af Rachel Röst

Denne uges anbefalinger er skrevet af Marianne Hyldal Vollmer, Hadsten Bibliotek

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Æbledag
22. okt. 2021

Æbledag

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

BREDT UDVALG

BREDT UDVALG

GADEBERG XL GØR DET IGEN ... læs mere
”Four more years”…

”Four more years”…

Selv om man ikke får Nils Borring til at sige ”den er hjemme”, så virker det mest sandsynligt, at han også sidder for bordenden i kommunen efter valget i november ... læs mere
Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Den nye formand Jan Kjærulff-Møller var rigtig godt tilfreds med Petangue Sportens dag ... læs mere
Lille boks lover store ord –

Lille boks lover store ord –

kan Voltbox skære 90 procent af din elregning? ... læs mere
Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

En kreds af borgere har sendt følende til Pingvinnyt ... læs mere
Standset af Politiet

Standset af Politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Cafémøde med Lars Storgaard

Cafémøde med Lars Storgaard

I rækken af cafémøder hos Mester Jacob i Hadsten er turen denne gang kommet til de konservatives spidskandidat Lars Storgaard ... læs mere
UD I NATUREN (45)

UD I NATUREN (45)

EFTERÅRSFERIE🍁EFTERÅRSSTEMNING🍁EFTERÅRSFARVER🍁EFTERÅRSHYGGE🍁EFTERÅRSMOTIVER🍁EFTERÅRSVEJR🍁 ... læs mere
Vi må ikke glemme landsbyerne

Vi må ikke glemme landsbyerne

Af Morten Bang - Hinnerup Venstre kandidat til det kommende Byrådsvalg ... læs mere
En ”fuldblods” SF’er…

En ”fuldblods” SF’er…

Søren Frandsen - spidskandidat for SF i Favrskov – var til cafémøde med PingvinNyt ... læs mere
VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

Hvordan ser det ud med ældreboliger i Favrskov Kommune? Hvordan er bemandingen i ældreplejen, og hvordan ser fremtiden ud for kernevelfærden? ... læs mere
Loading...