|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Biliotekerne

Tema: Samataler

Far og datter

Biografi På bogens omslag kan man se, hvor meget skuespilleren Ellen Hillingsø og hendes far, den tidligere general Kjeld Hillingsø ligner hinanden. Far og datter bor dør om dør og hjælper hinanden i det daglige. Her samtaler de om fælles og egne erindringer, om familierelationer, arbejde og værdier. Familien har nære forbindelser til kongehuset og moderen kommer fra en adelig slægt. Samtalerne springer noget hid og did, og indholdet forekommer til tider lidt privat, ligesom de illustrerende fotografier. Men for den der kan lide at læse om kendte mennesker er her en humørfyldt og energisk samtalebog om et stærkt familiebånd. Hvis man vælger lydbogen, lægger hovedpersonerne selv stemmer til.

Generalens datter. Af Henriette Harris. Findes som både lydbog og e-bog på eReolen (blå titler) og kan bestilles på Favrskovbibliotekerne.

 

 

Radioudsendelser på tryk

E-bog De radioudsendelser, som denne bog bygger på, er mere end 20 år gamle, men behandler etiske og moralske spørgsmål, som er eviggyldige. Derfor giver det god mening, at bogen nu er at finde på eReolen som ny titel. Det er en veloplagt og engagerende bog, som giver håb om at samtale kan forbedre verden. Koplev inviterede som studievært en række forskellige mennesker – en langtidskriminel, en kendt forfatter, en læge uddannet i Nazityskland – og gennem hans nænsomme udspørgen fik lytteren indblik i hver enkelts liv og skæbne. I alt 19 interviews er her redigeret, så de væsentligste pointer kommer med.

Koplevs krydsfelt – samtaler om etik og moral. Af Kjeld Koplev. Findes på eReolen som e-bog (blå titel)

 

Når litteratur og musik mødes

Podcast Nu vi taler om radio, iler jeg med varmt at anbefale en ny podcast, jeg lige har opdaget (en lille advarsel: bevæger du dig først ind i den vildtvoksende podcast-verden, får døgnet hurtigt alt for få timer!) Her mødes litteraten Klaus Rothstein og musikformidleren Mathias Hammer i kultiverede og humoristiske samtaler, hvor de på skift præsenterer uddrag af hhv. tekster og musik for hinanden, i hvert afsnit med udgangspunkt i et bestemt emne (Jylland, storbyen, uhygge). Det er begavet, underholdende og ikke mere højpandet end at alle med interesse for litteratur og klassisk musik kan være med.

Mesterværker. Kan findes på DRlyd-appen

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

Flere plejeboliger, hjemmepleje og årskort til kollektiv trafik er nogle af de emner, Ældre Sagen Favrskov peger på ... læs mere
Ny chef for Børn og Familie

Ny chef for Børn og Familie

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Gå til din rigtige slagter

Gå til din rigtige slagter

Knud Slagter har det store udvalg ... læs mere
Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Turen gik fra Voldum Rudvej i Voldum til Viby ... læs mere
Ses vi til Landsindsamlingen

Ses vi til Landsindsamlingen

Vi glæder os til at se dig ... læs mere
Kørsel uden førerbevis

Kørsel uden førerbevis

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Dialogmøde om inkluderende fællesskaber

Dialogmøde om inkluderende fællesskaber

Møde afholdt i Inside i Hammel ... læs mere
Kørsel uden kørekort

Kørsel uden kørekort

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bliv klogere på ny frokostordning til visiterede borgere

Bliv klogere på ny frokostordning til visiterede borgere

Et enigt byråd vedtog i Budget 2021-2025 at indføre en ny frokostordning til borgere, der visiteres hjælp til at anrette frokost ... læs mere
Loading...