|

Undgå at blive snydt i jagten på en studiebolig

Jagten på en bolig er for alvor skudt i gang for de mange studerende, der netop har fundet ud af, om de er kommet ind på drømmestudiet.

 

Lejekontrakt

Men jagten på en bolig kan ende i tabte penge og manglede tag over hovedet, hvis man ikke tænker sig godt om, lyder advarslen fra Østjyllands Politi.

”Jo tættere vi kommer på studiestart, jo mere desperat kan man blive for at finde et sted at bo. Så kan man glemme at bruge sin sunde fornuft og måske ende med at blive snydt i jagten på studieboligen,” siger politikommissær Lau Birk Kristensen fra Østjyllands Politis sektion for økonomisk kriminalitet.

 

Østjyllands Politi har foreløbigt kun haft få sager i år, hvor boligsøgende unge er blevet snydt. To af sagerne er fra juni måned, hvor udlejer i begge tilfælde forsøgte at fremskynde processen med den forklaring, at han var på vej på ferie eller på vej til et vigtig møde. På den måde pressede han lejerne til at skrive under på kontrakten og overføre et depositum.

”I begge sager viste det sig, at den såkaldte udlejer slet ikke havde råderetten over den pågældende lejlighed. Det er et godt eksempel på, at man aldrig skal lade sig presse til at skrive under på en kontrakt eller overføre penge, men forholde sig kritisk til udlejeren, hvis man synes noget virker forkert,” siger Lau Birk Kristensen.

 

Gode råd til de boligsøgende

  • Undersøg, hvem der ejer boligen og om boligen er ledig ved at kontakte ejeren gennem boligejer.dk.
  • Vær kritisk, hvis udlejer vil have dig til at overføre penge til en udenlandsk konto. Betal ikke kontant, men overfør altid via et dansk pengeinstitut.
  • Betal aldrig penge under bordet til din udlejer. Det er ulovligt, og du har ikke nogen juridisk mulighed for at få pengene retur.
  • Brug din sunde fornuft og insistér på at få fremvist lejligheden og sikr dig, at udlejer rent faktisk er den, han/hun udgiver sig for at være, og at vedkommende har råderetten over lejligheden.
  • Søg på boligen og eventuelt på udlejer på nettet for at se om andre skulle have eventuelle dårlige erfaringer med vedkommende.
  • Sørg for, at det er en gyldig lejekontrakt og få gerne en fagperson til at kigge kontrakten igennem, før du selv skriver under.
  • Lad dig ikke presse til at skrive under med det samme. Det kan være et tegn på, at der er noget galt.

”Man kommer langt med sin sunde fornuft. Hvis noget lyder for godt til at være sandt, eller noget ikke helt stemmer, så slå koldt vand i blodet og find et andet sted at bo, i stedet for at tage en chance,” siger politikommissær Lau Birk Kristensen.

 

 

**

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Borgermøde om opklassificering af veje i Hadsten

Borgermøde om opklassificering af veje i Hadsten

Favrskov Kommune inviterer til borgermøde om opklassificering af veje i Hadsten ... læs mere
15 FAMILIER FÅR JULEN I ÅR

15 FAMILIER FÅR JULEN I ÅR

I et fantastisk samarbejde med vores 3 fantastiske samarbejdspartnere EDC Huset Hadsten & Hinnerup, Wineboutique.dk og Madekspressen samt Red Barnet ... læs mere
Landmand giver bedriftens IT en overhaling: Nu undgår jeg dyre nedbrud

Landmand giver bedriftens IT en overhaling: Nu undgår jeg dyre nedbrud

"Der er ingen tvivl om, at det er langt dyrere, hvis tingene bryder sammen en enkelt gang, end det er at få skiftet computerne ud", fortæller midtjysk svineproducent ... læs mere
Julekoncert i Hadsten Bio med supersopran.  

Julekoncert i Hadsten Bio med supersopran.  

Den klassiske superstar, sopranen Katherine Jenkins står i spidsen for en enestående julekoncert fra Royal Albert Hall.   ... læs mere
INTENS OG FYLDIG

INTENS OG FYLDIG

I Skjold Burne i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Favrskov sætter fokus på boliger med fællesskab

Favrskov sætter fokus på boliger med fællesskab

Leder du efter et sted at bo, hvor I kommer hinanden ved, hjælper hinanden i hverdagen og måske endda spiser aftensmad sammen? Så er der godt nyt til dig, hvis du bor i Favrskov Kommune ... læs mere
Hvorfor må Dannebrog ikke komme ind i varmen?

Hvorfor må Dannebrog ikke komme ind i varmen?

Af Mette Nøhr, Bestyrelsesmedlem, Det Konservative Folkeparti, Grønhøjvej 33, 8450 Hammel ... læs mere
Pas på hurtige lån

Pas på hurtige lån

Julehjælp til børnefamilier ... læs mere
Nyhedsbrev fra NYKREDIT | VIND lampe fra Louis Poulsen

Nyhedsbrev fra NYKREDIT | VIND lampe fra Louis Poulsen

Prishop på boligmarkedet kan forsøde julen ... læs mere
Pesticidrester i sesamfrø og brødblandinger

Pesticidrester i sesamfrø og brødblandinger

JAN Import A/S tilbagekalder forskellige sesamfrø og brødblandinger af mærkerne Svansø, Mamone, Vores og Knaseriet ... læs mere
Loading...