|

Undgå indbrud: Sådan får du tyven til at gå forbi dit hus

Politiet oplyser

 

Julen nærmer sig med hastige skridt, og selvom COVID-19 i år får en særlig betydning for vores adfærd i juledagene, vil mange nok stadig være væk hjemmefra for at besøge den nærmeste familie. Forladte huse er guf for tyvene, men med nogle simple tricks kan du nemt få de ubudne gæster til at fravælge netop dit hus.

Det er desværre ikke noget nyt eller ukendt fænomen, at mange i juledagene kommer hjem fra en god julefejring hos familien til synet af et indbrud i eget hjem. Men med nogle simple og hurtige tiltag er der stor mulighed for, at de langfingrede gæster dropper et forsøg på at begå indbrud i dit hjem.

”Nogle gange er det ikke særligt meget, der skal til, før tyven vælger at droppe sit planlagte indbrud i et hus. Hvis der eksempelvis er lys i vinduerne eller automatiske lamper, der tænder når man nærmer sig huset, er det ikke særligt attraktivt for tyven at forsøge at bryde ind,” siger Ralf Hove Larsen, der er vicepolitiinspektør og leder af Forebyggelse, Nærhed og Tryghed hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Lad lidt opvask stå

Ud over at installere automatisk belysning kan du også få naboen til at parkere sin bil i indkørslen eller hjælpe til med at skovle sne, hvis sådan noget skulle falde i de dage, du er væk på juleferie.

”På den måde ser huset beboet ud, og så er det pludselig ikke så interessant for tyven at forsøge med et indbrud. En anden god idé kunne også være at lade opvasken stå, selvom det for de fleste vil virke mest naturligt at få den klaret, inden man forlader sit hjem. Men hvis huset ser beboet ud, vil tyven også fravælge det,” siger vicepolitiinspektør Ralf Hove Larsen.

 

Lad ikke tyven bryde ind med dit værktøj

Har du dit værktøj og dine haveredskaber opbevaret i et skur, er det en god idé at få sat en lås på – eller lægge tingene et andet sted hen, mens du er væk. Så undgår du nemlig at hjælpe tyven med at få forbedret sine muligheder for at bryde ind.

”Vi ser tit, at tyvene begår indbrud med folks egne redskaber – det kunne eksempelvis være med en skruetrækker, et koben eller en økse fra redskabsskuret. Så jo mere, man kan undgå at gøre det nemt for tyven at bryde ind, desto bedre,” siger Ralf Hove Larsen.

En anden og bestemt meget brugbar ting, man kan gøre for sig selv, er at tilmelde sig Nabohjælp. Det og mange flere gode råd kan man læse meget mere om på www.nabohjælp.dk og på www.botrygt.dk.

Gode råd til at undgå indbrud over julen:

  • Få naboen til at holde øje i julen
  • Tænd lys, tv og musik, og slå ringklokken fra
  • Lad opvasken så
  • Sæt en bevægelsessensor på din udendørs belysning
  • Gem dine værdier
  • Lås haveredskaber inde
  • Vis ikke feriebilleder på sociale medier

Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Test-stationer forlænges til 30. april

Test-stationer forlænges til 30. april

Teststationerne i Hammel, Hadsten og Hinnerup er forlænget frem til 30. april med samme åbningstider som hidtil ... læs mere
Så er der gang i Håndbolden

Så er der gang i Håndbolden

Dejligt at se billederne ... læs mere
Ryan fra Broholm i Lilleåen

Ryan fra Broholm i Lilleåen

Ryan muntrer sig - friskt gjort - se video ... læs mere
Vaccinationssted i Hammel klar til at åbne i morgen onsdag

Vaccinationssted i Hammel klar til at åbne i morgen onsdag

De sidste detaljer er ved at være på plads i Arenaen i Hammel Idrætscenter (HIC), hvor det store vaccinationssted åbner i morgen ... læs mere
Kæledyr i haven tiltrækker rotter

Kæledyr i haven tiltrækker rotter

Vidste du, at når du holder dyr i haven, tiltrækker det rotter? To gange årligt informerer kommunerne om, at rotter er et fælles ansvar ... læs mere
Åbne Folkevogne har altid været populære

Åbne Folkevogne har altid været populære

Af Motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Boligmangel i alle regioner:

Boligmangel i alle regioner:

Kun en meget lille del af husene er til salg ... læs mere
Golfsporten er i fremgang – også i Hammel Golf Klub

Golfsporten er i fremgang – også i Hammel Golf Klub

Danmarks 186 golfklubber har 154.803 medlemmer ved udgangen af september 2020. Det er mere end 6.200 flere end på samme tidspunkt i 2019, og det er knap 2.000 flere end den hidtidige rekord fra 2012 ... læs mere
Cykeloprydning i Hammel, Hadsten og Hinnerup

Cykeloprydning i Hammel, Hadsten og Hinnerup

Favrskov Kommune rydder op i cyklerne, der er parkeret ved stationerne i Hadsten og Hinnerup samt busstationen i Hammel ... læs mere
FAVRSKOV PADEL KOMMER TIL HADSTEN

FAVRSKOV PADEL KOMMER TIL HADSTEN

- ÅBNER DEN FØRSTE APRIL ... læs mere
2 litografier sælges

2 litografier sælges

Henvendelse til 51 87 08 97 i Hadsten ... læs mere
VITAMIN BOOST uge 9

VITAMIN BOOST uge 9

En hilsen fra Favrskov Erhvervsråd ... læs mere
Loading...