|

Ung filminstruktør fra Hadsten laver “afstandsfilm”, kan ses her på siden

Martin K Hansen er 20 år gammel og er bosat i Hadsten. Til dagligt studerer han på den Jyske Filmskole i Aarhus og arbejder på Tolanos pizza i Hadsten .

Martin fortæller til PingvinNyt :
 
Jeg har lavet film i del år efterhånden. Jeg har været på talent hold og vundet både danske og internationale film priser for unge filmskabere 
 
I denne corona tid, hvor filmskolen er lukket ned, har jeg og mine dygtige film kollegaer  producerete film på afstand . Vi har lavet filmen paracusia som i øjeblikket ligger i top 10 for anden uge på film magasinet EKKO. 
Ekko har også skrevet en lille artikel omkring vores projekt . 
 
Martin fortæller videre 

Da Danmark gik i lockdown pga corona ændrede livet sig for alle danskere.

Som elev på den jydske filmskole Potemkin, ændrede mit liv sig drastisk. Jeg stod foran 2 filmproduktioner som mine medstuderende og jeg har arbejdet hårdt på i lang tid. Dagen før vi skulle filme stillede Mette Frederiksen sig op og lukkede danmark . En masse penge og arbejde var spildt og en følelse af håbløshed blussede op i mig.

Under lockdown har jeg følt mig deprimeret og menneskefjern, trods jeg stadig har passet mit job på tolanos pizza i hadsten 

Mig og mine dygtige venner/kollegaer besluttede os for at lave en kortfilm, der kan vise hvad isolation og længsel kan gøre ved et menneske. Vi skulle overholde en masse forbehold med afstand og hygiejne og vi skulle mindst være 10 meter fra vores skuespillere.  

Jeg skrev et manuskript og fik sparring med rektor for filmskolen . Vi søgte skuespillere på facebook og kort tid efter modtog vi en besked fra Lars Nyhuus ( vinder af  – alene i vildmarken sæson 3). Han var den perfekte til rollen og vi fik gjort det sidste klar inden optagelserne 

Filmmagasinet Ekko har skrevet en artikel om corona film fra Potemkin. men udover det er filmen paracusia kommet på ekko`s shortlist, som er en ugentlig konkurrence for de bedste kortfilm i øjeblikket, indtil videre har vi ligget i top 10 i 2 uger.

At kunne lave film, der sætter et kunstnerisk syn på filmens verden under en verdensomspændende epidemi har betydet meget for mig.  Jeg har altid ville lave film siden jeg var helt lille og nu laver jeg film til dagligt. Jeg  begynder at kunne se en lysere fremtid efter denne krisetid  og hvis vi kan lave film, der betyder noget for os selv og for vores medmennesker – trods globale katastrofer – hvad ville så kunne stoppe os slutter Martin K. Hansen, filminstruktør. 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Glædelig 1. søndag i advent!

Glædelig 1. søndag i advent!

Jul er for børn. Kræft er ikke for børn ... læs mere
Solo uheld

Solo uheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
RITUALER

RITUALER

Julen er kommet for at blive. Ole Juul skriver om den velgørende advents- og juletid, så læs denne skønne juleklumme og kom i stemning ... læs mere
Tømrerfirma er flyttet til Hadsten

Tømrerfirma er flyttet til Hadsten

Tømrermester Torben Hansen er flyttet til Hadsten ... læs mere
“Skills træning er LEGENDARISK”

“Skills træning er LEGENDARISK”

Godt nyt fra Hadsten Håndbold ... læs mere
Skal! Skal ikke…

Skal! Skal ikke…

Statsminister Mette Frederiksen og Fødevarestyrelsen brugte ordet ”skal” i alt 31 gange i forbindelse med ordren om, at alle mink i Danmark skulle aflives ... læs mere
Hyggelig lørdag formiddag i Søndergade i Hadsten

Hyggelig lørdag formiddag i Søndergade i Hadsten

Julen kommer nærmere og nærmere og det viste sig også i Hadsten ... læs mere
Borgermøde om opklassificering af veje i Hadsten

Borgermøde om opklassificering af veje i Hadsten

Favrskov Kommune inviterer til borgermøde om opklassificering af veje i Hadsten ... læs mere
15 FAMILIER FÅR JULEN I ÅR

15 FAMILIER FÅR JULEN I ÅR

I et fantastisk samarbejde med vores 3 fantastiske samarbejdspartnere EDC Huset Hadsten & Hinnerup, Wineboutique.dk og Madekspressen samt Red Barnet ... læs mere
Landmand giver bedriftens IT en overhaling: Nu undgår jeg dyre nedbrud

Landmand giver bedriftens IT en overhaling: Nu undgår jeg dyre nedbrud

"Der er ingen tvivl om, at det er langt dyrere, hvis tingene bryder sammen en enkelt gang, end det er at få skiftet computerne ud", fortæller midtjysk svineproducent ... læs mere
Loading...