|

Utraditionelt samarbejde mellem DSB og ICEKIID skal forebygge ulykker

ICEKIID har skrevet en sang, der skal få de unge til at tænke sig om, når de fjoller rundt på DSB’s stationer

Foto RenŽ Strandbygaard

Sangen er en del af DSB’s kampagne, der især retter sig mod unge drenge mellem 15 og 17 år, der udgør en kedelig stor andel i statistikken over personer, som er involveret i ulykker omkring togspor.
Kådhed, fuldskab, ubetænksomhed kan være kilden til, at især unge drenge mellem 15 og 17 år havner i DSB’s statistik over personer, der kommer alvorligt til skade eller i værste fald, bliver dræbt i togtrafikken. Og over de senere år er antallet steget.
Med sangen ”Aldrig Glemt” skrevet og sunget af ICEKIID, har musikeren indgået et utraditionelt samarbejde med DSB, hvor han i en stærk musikvideo med kampagnens budskab ”Livet på kanten er farligt. Bliv på perronen” folder budskabet ud. Her bliver det vist, hvor sårbart livet er – og hvor farligt det kan være at komme for tæt på eller ud på sporene, hvor togene kører.
At det blev ICEKIID skyldes blandt andet, at han kan nå ud til de unge – og at han selv har en historie at fortælle om at miste. Målet er at vække de unge og få dem til at reflektere over, hvor fatalt det kan være med ét øjebliks ubetænksomhed.
”Vi har i DSB gennem en årrække set en stigende udfordring med unge drenge, der kommer rigtig galt af sted, fordi de simpelthen ikke tænker over faren ved deres adfærd på perronen. Det er en gruppe, der er svær at trænge igennem til – og vi vil gerne passe på dem. Derfor har vi måttet tænke anderledes,” siger sikkerhedschef i DSB, Carsten Dam Sønderbo-Jacobsen.
DSB håber med makkerskabet med ICEKIID, at budskabet kommer til at trænge så meget igennem, at antallet af unge, der kommer alvorligt til skade eller dør ved de her ulykker, kommer til at falde. Det samme gælder for de mange gange, hvor det er lige ved at gå galt, da den type oplevelser også er traumatiserende for de lokomotivførere, der oplever episoderne.
”Jeg håber, at det kommer til at gøre stærkt indtryk på de unge, så de tænker sig om. ICEKIIDs sang og videoen, der er lavet til den, har i hvert fald rørt mig meget,” siger Carsten Dam Sønderbo-Jacobsen.
Udover at musikvideoen er tilgængelig på sociale medier, tager ICEKIID sangen med på sin playliste ved sine kommende koncerter. Ligesom ICEKIID i en video fortæller om samarbejdet med DSB– og farerne ved at glemme hovedet, når man færdes på perronen.
Desuden er der specialdesignet en DSB X ICEKIID sweatshirt i limited edition med budskabet og kampagnen. Blusen bliver solgt i forbindelse med ICEKIID’s kommende koncerter, som en del af DSB’s sikkerhedskampagne.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


SYNG SAMMEN - SAMMEN
23. sep. 2021

SYNG SAMMEN – SAMMEN

SMAGEN AF HØST
26. sep. 2021

SMAGEN AF HØST

Højskoletime
7. okt. 2021

Højskoletime

Loading...

Projekter med GADEBERG - XL i Hadsten

Projekter med GADEBERG – XL i Hadsten

Hvad skal du i gang med??? ... læs mere
Slut med at bruge Roundup i indkørsler og på terrasser

Slut med at bruge Roundup i indkørsler og på terrasser

Det bliver forbudt at bruge sprøjtemidler som glyphosat på en række offentlige og private arealer - fx på terrasser. Læs, hvad der bliver ulovligt ... læs mere
Pressemeddelelse: Alternativet opstiller disse 6 kandidater til Region Midtjylland

Pressemeddelelse: Alternativet opstiller disse 6 kandidater til Region Midtjylland

Af Rasmus Foged - Folketingskandidat og regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for Alternativet +45 23 70 18 70 ∞ Rasmus.Foged@altern - ... læs mere
Venstre stiller med 41 kandidater til regionsrådsvalget

Venstre stiller med 41 kandidater til regionsrådsvalget

Byrådsmedlem Anders g. Christensen , Hadsten er spidskandidat ... læs mere
DR Romanklubben læser sammen på Hadsten Bibliotek

DR Romanklubben læser sammen på Hadsten Bibliotek

Vær med i det landsdækkende læsefællesskab, der mødes og diskuterer seks af sæsonens stærkeste danske romaner ... læs mere
Borgermøde med mange spørgsmål

Borgermøde med mange spørgsmål

I forbindelse med paneldebatten var der spørgsmål fra salen. Der var et fint fremmøde i Uhresalen til borgermødet om budgetforslaget. I forbindelse med paneldebatten var der spørgsmål fra salen.   Previuos slideNext slide Omkring 45 personer deltog i gårsdagens borgermøde ... læs mere
Favrskov Budget 2022-2025 læserbrev 

Favrskov Budget 2022-2025 læserbrev 

Af Indbakke Af Lone Glarbo, Favrskov Byråd (V), Århusvej 55, 8382 Hinnerup ... læs mere
Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Af byrådsmedlem Grethe Villadsen Socialdemokratiet ... læs mere
Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

af Lone Glarbo Byrådsmedlem Favrskov Byråd (V) Optiker/optometrist og Cand.merc.aud Mobilnr.: 0045 6169 5287 ... læs mere
Fordebat om solcelleanlæg

Fordebat om solcelleanlæg

Et projekt med et solcelleanlæg ved Voldby er blevet revideret og sendes nu i en fordebat frem til 13. oktober 2021 ... læs mere
Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

af Michael Jensen - Formand og kandidat ved kommunalvalget for Venstre Favrskov ... læs mere
Loading...