tirsdag d. 31. marts 2020
|

Varm januar giver bær på jordbærplanterne og friske røde rabarber

En mild og våd vinter får planter til at spire og blomstre måneder før, de normalt gør. Læs, hvad der sker i danske haver nu, og hvorfor du skal være forsigtig.

 

Nyhed | Publiceret

 
 

Bellis blomstrer allerede i plænen, der er bær på jordbærplanterne, friske røde rabarber, og buske og stauder står med svulmende knopper, der er klar til at sætte kulør på haven.

En usædvanligt varm vinter, og en januar måned, der er på vej til at sætte varmerekord, har fået planterne i haven til at sætte væksten usædvanligt tidligt i gang.

Men trods de lune temperaturer advarer tidligere slotsgartner John Henriksen mod at lade sig rive alt for meget med.

– Det er ret usædvanligt med så tidligt forår, og selvom der ikke er nævneværdig frost i vejrudsigterne lige nu, så skal man være lidt forsigtig med, hvad man sætter i gang. Ellers risikerer man at ødelægge det for sig selv, hvis vi rammes af frost senere på foråret, siger han.

LÆS OGSÅ: Forår i haven

Klip græsset nu, hvis…

Med den milde vinter forudser han, at opgaverne i haven bliver lidt anderledes end sædvanligt i år.

– Lige nu går jeg eksempelvis selv og holder øje med, om græsset skal slås. Den høje jordtemperatur gør, at det vokser mere end sædvanligt, og langt græs øger risikoen for sneskimmel og andre sygdomme, hvis der kommer sne de kommende måneder, forklarer John Henriksen.

Du bør begynde at slå græsset, hvis det er mere end 6-8 cm, og hvis jordtemperaturen samtidig er mindst 7-8 grader. Græsset bør ikke klippes kortere end 4 cm. Gødning af plænen bør du til gengæld vente med, til solen har fået lidt bedre fat senere på foråret.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.TØRFISK I VOLDUMHALLEN UDSÆTTES

TØRFISK I VOLDUMHALLEN UDSÆTTES

PingvinNYT har modtaget følgende fra Pensionistforeningen Fællesudvalg ... læs mere
Midt i en corona-tid

Midt i en corona-tid

Verden er ”af lave”. I bogstaveligste forstand… ... læs mere
Elektrikere var til svendeprøve via pc og web

Elektrikere var til svendeprøve via pc og web

På overfladen ser det ud til, at samfundet næsten ligger stille, men stor aktivitet på undervisningsområdet sikrer skole-, gymnasie- og erhvervsskoleelever god undervisning i en krisetid. Den jydske Haandværkerskole har netop afviklet sin første virtuelle svendeprøve ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: GODTNATHISTORIER PÅ E-REOLEN ... læs mere
Rørende naboomsorg!

Rørende naboomsorg!

Søndag eftermiddag afleverede en sød nabo en indpakket paptallerken med to hjemmelavede flødeboller og et sødt brev. Man kan kun blive rørt og i godt humør over sådan en dejlig gestus ... læs mere
Loading...