|

velas Kvægnyt

Håndterer du de syge dyr korrekt?

06-02-2020

Fødevarestyrelsen har netop meldt ud, at de i løbet af foråret vil kontrollere 150 besætninger i Danmark vedr. håndtering af syge- og tilskadekomne dyr, medicinbrug og sygebokse.

Lov om hold af malkekvæg og afkom af malkekvæg, forskriver at syge og tilskadekomne køer/opdræt skal holdes adskilt fra andre kreaturer. Og at der skal være mindst én sygeplads på bedriften. Hvis besætningen er på mere end 100 køer, skal der være mindst én sygeplads pr. 100 køer. Ved beregning af kravet til antallet af sygepladser afrundes til nærmeste hele antal sygepladser.

Bemærk at der her nævnes sygepladser, dog skrives der også dette: Syge og tilskadekomne malkekøer skal opstaldes i enkeltsygebokse, hvis det er nødvendigt. Dvs. Du skal kunne etablere en enkeltboks til de dyr der kræver det. Underlaget i sygebokse skal være tørt og blødt materiale.

Og vigtigt er det, at sygebokse ikke må bruges som kælvningsbokse og omvendt.

Enkelt sygeboksene skal være indrettet, således at der min. er 10 m2 for jersey/ 12m² for stor race velstrøet areal og ved fællessygebokse skal der være 6,8m²/ko for jersey og 8,0m²/ko for stor race. Der skal være mulighed for maskinmalkning i hver sygeboks, dette kan løses ved f.eks. en mobil spandmalker. Derudover skal der være mulighed for koen at drikke og æde i sygeboksen.

Har du brug for en snak eller vurdering af, hvad ovenstående betyder for din besætning og staldanlæg, er du velkommen til at kontakte os.

  • Bygningsrådgiver, Niels Vitus Hampholt – mobil 2999 5735
  • Bygningsrådgiver, Anders Ugelvig – mobil 2518 5713
  • Faglig chefkonsulent, Anja Juul Freudendal – mobil 2562 9025

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.TØRFISK I VOLDUMHALLEN UDSÆTTES

TØRFISK I VOLDUMHALLEN UDSÆTTES

PingvinNYT har modtaget følgende fra Pensionistforeningen Fællesudvalg ... læs mere
Midt i en corona-tid

Midt i en corona-tid

Verden er ”af lave”. I bogstaveligste forstand… ... læs mere
Elektrikere var til svendeprøve via pc og web

Elektrikere var til svendeprøve via pc og web

På overfladen ser det ud til, at samfundet næsten ligger stille, men stor aktivitet på undervisningsområdet sikrer skole-, gymnasie- og erhvervsskoleelever god undervisning i en krisetid. Den jydske Haandværkerskole har netop afviklet sin første virtuelle svendeprøve ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: GODTNATHISTORIER PÅ E-REOLEN ... læs mere
Rørende naboomsorg!

Rørende naboomsorg!

Søndag eftermiddag afleverede en sød nabo en indpakket paptallerken med to hjemmelavede flødeboller og et sødt brev. Man kan kun blive rørt og i godt humør over sådan en dejlig gestus ... læs mere
ET SJÆLDENT GODT MØDE

ET SJÆLDENT GODT MØDE

Om taknemmelighed, om livslæring, om tilfredshed ved livet. Tankevækkende ord af Ole Juul - passer perfekt til tiden ... læs mere
Loading...