|

Velgørende stafet skal sætte liv i fællesskabsfølelsen    

Af Morten Bang, Hinnerup

 foto :   Anne-Mette Bang Rasmussen

Billedet :  Morten Bang, U10 spiller Mikkel Bang, U15 spiller Mads Bang – Alle 3 løber med i stafetten på søndag

 

Foreningsidrætten er fortsat på standby, og det giver store afsavn. På søndag vil HOG-fodbold forsøge at genskabe fællesskabsfølelsen i en velgørende ”sammen-hver-for-sig-stafet”. 

 

På nuværende tidspunkt plejer U15 træner i HOG-fodbold, Morten Bang, at være i fuld gang med planlægningen af HOGs årlige Europa-tur. Flere hundrede plejer at rejse med til en europæisk destination, både for at spille fodbold, men også for at dyrke fællesskabet på tværs af køn og alder.

 

Corona-restriktionerne har i år sat en stopper for turen. Derfor har Morten Bang tænkt på kanten af boksen, og fået en idé til en ”sammen-hver-for-sig-stafet” rundt i Hinnerup.

 

”Til at starte med ville jeg lave en aktivitet for vores U15-drenge, som jeg er træner for. Her fik jeg idéen til at lave en velgørende stafet, der kunne genere midler til et godt formål, samtidigt med at vi kunne få en snert af fællesskabsfølelse på holdet, selvom vi ikke må mødes,” fortæller han, og fortsætter:

 

”Siden da har 10 hold fra HOG-fodbold i alderen 8-+45 meldt sig til. Søndag aften vil alle deltagerne løbe med en lysende fakkel fra sin bopæl, som afleveres til den næste holdkammerat, der venter på sin bopæl. På den måde kan vi løbe sammen, hver for sig.”

 

Løber med lys i mørket for sygdomsramte børn

Med det store antal deltagere håber Morten Bang, at der kan generes et stort beløb – et beløb, der skal doneres til SMIL-fonden. Som en af Danmarks mest velgørende fodboldhold ligger det ikke fjernt fra Morten Bang at arrangere et velgørenhedsløb.

 

”Vi plejer at give donationer til børn, der har det svært i fattige områder i verden. Denne gang vil vi gerne donere pengene fra stafetten til SMIL-fonden. Alle børn kan blive ramt af sygdom, og vi vil gerne være med til at få et smil frem på børnenes læber i en tid, hvor de er ekstra sårbare grundet corona. Derfor er det også en fin symbolik i, at vi løber med lys i mørket,” siger Morten Bang, og fortæller, at HOG-fodbolds børn, unge og voksne er stole af at kunne samle ind til en god sag.

 

Sponsorindtægter fra venner og familie

Hver løbetur udgør en donation, og det er deltagernes egen opgave at finde nogen, der gerne vil give et bidrag.

 

”Hver spiller skaffer selv en ”sponsor”, som vil give dem et vilkårligt beløb for deres løbetur. Det kan være alt fra naboen, der vil give en halvtredser, en bedsteforælder, der vil give en 20’er og en ven af familien, som vil give 30 kr. Det er pludselig 100 kr., så på den måde kan der hurtigt generes et højt beløb, som kan gives videre til de syge børn, der har en hård tid rundt på de danske hospitaler,” siger Morten Bang.   

Sammen-hver-for-sig-stafetten løbes i Hinnerup på søndag mellem kl. 18:00-20:00.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis..Hvorslev – Ulstrup.

.Hvorslev – Ulstrup.

Af formand for Dansk Folkeparti Mercedes Czank ... læs mere
Indbrud på Tåsingevej

Indbrud på Tåsingevej

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Hadsten og Hinnerup Apotek via cmail2.com ... læs mere
ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

Flere plejeboliger, hjemmepleje og årskort til kollektiv trafik er nogle af de emner, Ældre Sagen Favrskov peger på ... læs mere
Ny chef for Børn og Familie

Ny chef for Børn og Familie

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Gå til din rigtige slagter

Gå til din rigtige slagter

Knud Slagter har det store udvalg ... læs mere
Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Turen gik fra Voldum Rudvej i Voldum til Viby ... læs mere
Loading...