|

Velkommen 2021!

Og velkommen til ”SYNSPUNKT”…

”SYNSPUNKT” er den nye debatklumme her på PingvinNyt, og afløser den 5 år gamle klumme ”SAT PÅ SPIDSEN”, og i lighed med sidstnævnte vil ”SYNSPUNKT” også kommentere og debattere aktuelle tildragelser, begivenheder, nyheder og andre aktuelle
emner.

Vi har nu sagt farvel til 2020. Det var ikke et vemodigt farvel. Tværtimod. Vi var glade for at slippe af med 2020. Det var ganske enkelt et elendigt år!

Den verdensomspændende pandemi tager vi med os ind her i 2021, idet de fleste lande stadig i større eller mindre grad er i lockdown.
Og selv om vi forhåbentlig nærmer os en normalisering af samfundet og vores individuelle hverdag, så vil corona/covid-19 efterlade en række langvarige og måske blivende forandringer i vores liv. Både i privatlivet såvel som i arbejdslivet. Og både negative og positive forandringer.
Vi står stadig over for en ukendt fremtid, men det er åbenlyst, at der bliver et ”før” og et ”efter” 2020. Og om vi kan nøjes med et enkelt ”forbandet år” og ikke som efter krigen med ”5 forbandede år”, vil kun fremtiden vise.

Men selv om corona/covid-19 også vil fylde meget her i det nye år, så vil der naturligvis også blive masser af andre ting at beskæftige sig med her i ”SYNSPUNKT”.

På den nationale politiske scene, bliver det spændende at følge dramaerne inde på ”borgen”.
Venstres værdikriger, Inger Støjberg, skal nok for en rigsret. Det er ikke hverdagskost i dansk politik, men det bliver det måske i fremtiden?
Og river Støjberg partiet Venstre midt over her i 2021?

Når en minister kæmper mod ældre mænds misbrug af mindreårige udenlandske piger og løber ind i lovbrud og krænkelser af internationale konventioner og derfor (formentlig) skal stilles for rigsret, hvilke ”løjer” kommer vi så ikke til at se i ”mink-gate”-sagen?
I denne sag er er der blevet løjet over for folketinget og befolkningen i en grad, så det driver ned af væggene i folketingssalen. Og der er begået lovbrud. Ikke bare ubetydelige lovbrud, men efter al sandsynlighed er rigets grundlov blevet tilsidesat af en stribe ministre, herunder landets statsminister. Derudover har den samme stribe ministre gentagne gange talt usandt over for Folketinget og – selvfølgelig – over for hele befolkningen.

Regeringen og dens støttepartier troede i første omgang, at de i ”mink-gate-sagen” kunne nøjes med at skubbe en enkelt fødevareminister ind under bussen.
Men sagens alvor er større end som så. Den er så alvorlig, at landets statsminister og en række af hendes fagministre med stor sandsynlighed kan følges med Inger Støjberg hen i rigsretten. Desuden har Rigspolitiet og militæret et alvorligt problem med landets grundlov…

Så landspolitisk bliver 2021 ikke kedeligt!

Vi skal også have sogneråds… – undskyld kommunalbestyrelsesvalg i 2021. Helt nøjagtigt den 16. november. Samme dag skal vi også stemme til regionsrådet.
Det bliver til gengæld med al sandsynlighed kedeligt!
Hvorfor?
Fordi begge valg forekommer så forudsigelige…
Borgmesteren her i Favrskov hedder også Nils Borring de næste 4 år, og vores lokale udfordrer til regionsrådsformandsposten, Anders G. Christensen, kommer ikke til at overtage Anders Kühnaus plads for bordenden i regionsrådet.

Begge forudsigelser står selvfølgelig helt for min egen regning, ligesom alt andet i denne klumme gør det, men hvis Birgit Liin og Anders G. har en anden opfattelse af valgenes udfald, er de meget velkommen til at fortælle PingvinNyts læsere om det.

I det hele taget, så er vi her på PingvinNyt glade for at modtage debatindlæg. Ikke alene fra politikere, men fra alle jer, som har noget på hjerte, eller som eventuelt synes, at jeg her i denne klumme tager fejl i min betragtninger.

 Eigil Jacobsen


”SYNSPUNKT” skrives og redigeres af Eigil Jacobsen,
og som oftest både respektløst og unuanceret sætter fokus
på både store og små finurligheder, nyheder og tildragelser,
og hvor navnlig politik og politikere fylder meget.
Både lokalt, regionalt og nationalt.

Formålet med ”SYNSPUNKT” er at skabe debat og eftertanke,
og indholdet er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Jessi og Jeppe på TV i aften

Jessi og Jeppe på TV i aften

Wineboutique . Hadsten viser travløb på TV i aften ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Liva er kommunens første EUX sosu-assistent

Liva er kommunens første EUX sosu-assistent

LIVA fra ULSTRUP får fin hue ... læs mere
Ryan fra Broholm i Lilleåen

Ryan fra Broholm i Lilleåen

Ryan muntrer sig - friskt gjort - se video ... læs mere
Salming og Hadsten Håndbold indgår stor og lang aftale 

Salming og Hadsten Håndbold indgår stor og lang aftale 

Forlængelse af stor aftale med Salming ... læs mere
Musik- og kulturskolerne kom ikke ”på græs”.

Musik- og kulturskolerne kom ikke ”på græs”.

Mens børn- og unge der går til fodbold må komme på græs – må børn- og unge der går i musik- og kulturskoler fortsat bruge deres fritid på online undervisning ... læs mere
De sexgale radikale

De sexgale radikale

Næsten hver tredje kvinde har været udsat for seksuel chikane hos De Radikale… ... læs mere
Regnskab: Sparekassen Kronjylland markant over forventninger

Regnskab: Sparekassen Kronjylland markant over forventninger

Nye kunder og høj aktivitet på boligmarkedet væsentlige årsager til godt resultat i Danmarks største sparekasse ... læs mere
UD I NATUREN (11)

UD I NATUREN (11)

Velkommen til marts og for mange, deres favorit årstid FORÅR🌱FORÅR🌱FORÅR🌱 ... læs mere
Ny genbrugsplads i Hammel er klar til sommer

Ny genbrugsplads i Hammel er klar til sommer

Til sommer slår Favrskov Forsyning portene op til den nye, moderne genbrugsstation i Hammel, der blandt andet byder på nedgravede containere og udvidet åbningstide ... læs mere
Loading...