|

VENSTRE I FAVRSKOV ANBEFALER ET NEJ

Af Byrådsmedlem Flemming Nørgaard Venstre

Flemming Nørgaard

 

  • Jeg har anbefalet vores formand, Jakob Ellemann-Jensen, at Venstre ikke indgår en aftale med regeringen om udligningsreformen. Kan Venstres forhandlere få den socialdemokratiske regering på andre tanker, er det naturligvis en anden sag.

Sådan siger Venstres politiske ordfører i Favrskov byråd, efter han har været til et møde med i København med Venstres leder Jakob Ellemann-Jensen.

I det netop offentliggjorte socialdemokratiske oplæg til en ny udligningsreform skal Favrskov kommune aflevere yderligere 40.680 mio. kroner årligt til den fælles fordeling kommunerne imellem.

  • Faktuelt er administrationsudgifterne og serviceudgifterne lave i Favrskov kommune, og derudover har vi en høj skattebetaling. Vores befolkningssammensætningen præges af, at vi har mange børnefamilier og mange ældre, mens vore unge ofte bosætter sig i primært Aarhus under deres uddannelse. Der må være nogle objektive kriterier, der lægges til grund for en ny udligningsreform, understreger Flemming Nørgaard og tilføjer:
  • Det er positivt, at vi kan tiltrække såvel børnefamilier som ældre, men det er også de to områder, hvor der er behov for den kommunale velfærd. Derfor har demografien en stor betydning, når de offentlige penge skal fordeles. Det er på ingen måde tilfældet i det fremlagte udspil fra socialdemokraterne, men hvad er så kriterierne?

Flemming Nørgaard er heller ikke helt tryg ved den viden og indsigt som indenrigsminister Astrid Kragh giver udtryk for:

  • Astrid Krag har indtil videre kun lært ordet ”velfærd”, men hun ligner et stort spørgsmålstegn, når hun som indenrigsminister skal tale om økonomi og fordelingsprincipper. Så må Mette Frederiksen vel svare, eller er det lidt for åbenlyst, at det vigtigste kriterie har været, at de mest markante socialdemokratiske borgmestre skal skånes mest muligt, spørger Flemming Nørgaard.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.annonce : Storkøbspakker og ugepakker fra Bakkjærsminde Gårdbutik

annonce : Storkøbspakker og ugepakker fra Bakkjærsminde Gårdbutik

Levering uden beregning - klik ind på vores Bannerreklame her på PingvinNyt ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 462.

Ugens naturbilleder nr. 462.

Påsken er over os og vejret er venligt stemt. Det har vi brug for og det giver rig mulighed for at komme ud i naturen nu da alle påskearrangementer er aflyst. I dag er det 80 år siden landet blev ... læs mere
Han malede regnbuens farver

Han malede regnbuens farver

9. april 1940 skulle maleren Arild Rosenkrantz fejre sin 70 års fødselsdag, - men så kom tyskerne ... læs mere
Vil du aflyse håndværkeren grundet corona? Her er reglerne

Vil du aflyse håndværkeren grundet corona? Her er reglerne

Har du hyret en håndværker, men vil gerne annullere kontrakten på grund af corona-frygt, manglende økonomi eller noget helt tredje? Læs her, hvad dine muligheder er ... læs mere
Digitale turboforløb i coronatiden

Digitale turboforløb i coronatiden

Med et godt it-fundament og en lynhurtig implementering har Favrskov Kommune kunnet skrue op for de digitale hjælpemidler i coronanedlukningen ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Aflysning af Lilleåmarked i 2020

Aflysning af Lilleåmarked i 2020

Pressemeddelelse fra Lions Clubben i Hadsten ... læs mere
Vi ønsker alle en god påske

Vi ønsker alle en god påske

Du kan trygt handle hos os, hvor fagpersonale står klar til at hjælpe dig ... læs mere
GOD PÅSKE!

GOD PÅSKE!

"SAT PÅ SPIDSEN" holder påskeferie ... læs mere
Der er ikke gevinst hvergang

Der er ikke gevinst hvergang

Af detektorfører Herluf Nydam Jensen - Hadsten ... læs mere
Loading...